Polkuja koreografiakilpailu Kuopiossa

Ryhmät (Juniorit ja aikuiset) la 18.1.2025, Musiikkikeskus

Lasten ryhmät, soolot ja duot  su 19.1.2025, Kulttuuriareena 44 

 

Polkuja koreografiakilpailun säännöt 2025

Poluissa koreografian teema on vapaa ja kilpailuun voivat osallistua soolot, duot ja ryhmät.  Esitykset voivat edustaa mitä tanssilajia tahansa. Yhteen sarjaan voi ilmoittautua samasta tanssikoulusta kaksi ryhmää/esitystä.

Ilmoittautuminen, ruokailu ja majoitus

Ilmoittautuminen Polkuja koreografiakilpailuun alkaa 4.11. ja päättyy 18.12. mennessä. Sarjat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Esitys on ilmoitettava ilmoittautumisessa oikealla koreografian nimellä. Mikäli nimi ilmoitetaan tai vaihdetaan myöhemmin peritään siitä 15 € maksu. Ilmoittautuessa sitoudutaan tapahtuman sääntöihin ja maksuehtoihin. Ilmoittautuminen on sitova.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysyttävät tiedot:
– ryhmän ja esityksen nimi
– esityksen kesto
– musiikki (kappaleen nimi ja esittäjä)
– taustakoulun / yhteisön nimi
– koreografi
– edustettava kaupunki
– tanssijoiden määrä
– lista tanssijoista (etunimi, sukunimi, syntymävuosi)
– yhteyshenkilön nimi ja puhelinnumero
– laskutuksen sähköposti ja osoite
– laskutettavan tahon Y-tunnus

Ruokailu

Tapahtumaan on mahdollista tilata lounas ennakkoon 13 € / kpl. Hintaan sisältyy vihreä salaatti, leipä & levite, kanapasta laktoositon / kasvispasta laktoositon sekä ruokajuomat (maito & vesi). Erityisruokavaliot huomioidaan ennalta ilmoitettujen tietojen mukaisesti. Ruokalippuja voit tilata ennakkoon 7.1.2025 saakka

Sarjat

     SOOLOT (max. 30 osallistujaa)

 • Lapset, 2013 – nuoremmat
 • Juniorit 1, 2011-2012 syntynteet
 • Juniorit 2, 2009-2010 syntyneet

     DUOT (max. 20 osallistujaa)

 • Lapset, 2013 – nuoremmat
 • Juniorit 1, 2011-2012 syntynteet
 • Juniorit 2, 2009-2010 syntyneet
 

Duoissa ikäsarjan määrittää vanhempi tanssija. Soolo ja Duo- sarjoissa samasta yhteisöstä voi osallistua 2 esitystä/sarja.
Soolo- ja Duo-sarjat ovat tarkoitettu tanssin harrastajille.

     RYHMÄT (max. 90 osallistujaa)

 • Lapset 2013 ja nuoremmat HUOM! kilpailu on sunnuntaina soolojen ja duojen kanssa
 • Juniorit 1, 2011-2012 syntynteet
 • Juniorit 2, 2009-2010 syntyneet
 • Aikuiset 1, 2000-2008 syntyneet
 • Aikuiset 2, 1999- ja vanhemmat 


Yli-ikäisyyksiä laskettaessa lasketaan ryhmän keskiarvoikä, mikä ei saa poiketa ikärajoista, kysy tarvittaessa apua 
polkujakoreografiakilpailu@gmail.com

Ryhmien koreografioiden tulee olla tehty ryhmälle, jossa on vähintään 3 esiintyjää.
Mikäli ryhmässä on enemmän kuin 1 ammattilainen (tanssialan ammatillisessa koulutuksessa opiskeleva tai ammattiin valmistunut) tai jos ryhmä on tehnyt itse oman koreografian, tulee siitä ilmoittaa ilmoittautumisvaiheessa.

Ryhmäsarjoissa 1 tanssija saa olla max 2 esityksessä/kilpailu. Järjestäjä ei ole velvollinen huomioimaan esitysjärjestyksessä tuplatanssijoita.

Esityksen kesto

Soolot ja duot: max. 2 min 15 s.
Lasten ja Junioreiden ryhmät: max 3 min.
Aikuisten ryhmät: max 4 min.

Osallistumismaksu

 • Soolot 35 € / hlö
 • Duot 50 € / pari
 • Ryhmät 25 € / hlö

Jos tanssija on mukana useammassa esityksessä, hänen tulee maksaa osallistuminen kuhunkin esitykseen erikseen. Esim. tanssija on mukana kahdessa teoksessa, maksu on 2×25 €.

Osallistumismaksut laskutetaan ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan. Duoissa palautetaan molempien maksu, mikäli toinen sairastuu ja toimittaa lääkärintodistuksen.

Musiikit

Musiikit tulee toimittaa keskiviikkoon 18.12. mennessä mp3- muodossa osoitteeseen 

polkujakoreografiakilpailu@gmail.com. Perimme 18.12. jälkeen lähetetyistä musiikeista 25 € viivästymismaksun.
Musiikkia lähettäessä huomioi seuraavat asiat: Otsikkokenttään tulee laittaa koreografian nimi ja tiedosto nimetään seuraavasti: esityksen nimi_ sarja.

Arviointi ja kirjalliset palautteet

Arvioinnin perusteena on kokonaisuus, jossa pääpaino on koreografialla, esittämisellä ja musiikilla.

Teokset esiintyvät lavalla anonyymisti vain teoksen nimellä. Tekijää tai taustayhteisöä eivät raadit saa tietää. Teoksia ei myöskään kategorioida. Polkuja koreografiakilpailussa jokainen ryhmät sarjoihin osallistuva koreografi saa palautteen koreografiastaan heti tapahtuman päättyessä. Palautteen näemme palkintoakin tärkeämpänä.
Palautteen tavoitteena on, että koreografi pystyy kehittämään työskentelyään ja yksityiskohdista koostuvien kokonaisuuksien hallintaansa. Palaute kertoo koreografian vahvuudet ja kehittämisen kohteet. Palaute on positiivisella tavalla kehitystä eteenpäin vievää. 

Sooloissa ja duoissa on 1 raati, ryhmissä on 4 ammattilaisten raatia ja 1 tavisraati. Ammattilaisten raadit antavat ryhmäsarjoissa kirjallisen palautteen näkemästään koreografiasta. Palautteet saa mukaan tapahtuman päättyessä infosta (ala-aula). Raati vetäytyy miettimään palkittavia kaikkien suoritusten jälkeen. 

Lisäksi raati voi antaa kunniamainintoja. 

Kaikista perjantaina mukana olleista soolo ja duo koreografioista palkitaan yksi koreografia POLKUJA -palkinnolla. Palkittavan koreografian valitsee raadin puheenjohtaja. Soolo ja duo sarjojen Polkuja palkinnon voittaja saa osallistumisoikeuden kesän 2025 Kuopio Tanssii ja soi festivaalin kurssille. Lauantain ryhmät sarjoista palkitaan yksi koreografia POLKUJA- palkinnolla. Ryhmät sarjojen Polkuja palkinnon voittaja pääsee osallistumaan kesän 2025 Kuopio Tanssii ja soi festivaalin avajaisiin sekä saa liput tapahtuman avajaispäivän näytökseen Musiikkikeskukselle. 

Vuoden 2025 tapahtumassa jaamme lisäksi Backstage-palkinnon. 

Palkintojen jako

Kaikkien sarjojen palkinnot jaetaan tapahtuman lopussa välittömästi raadin loppupalaverin jälkeen. Tärkeää on, että palkintoja tulevat noutamaan, koska kyseessä on koreografiakilpailu, koreografit. Jokaisella voi olla mukana yksi esiintymisasuun pukeutunut tanssija. Viimeisenä jaettava POLKUJA-palkinto koskee kaikkia sarjoja ja pyydämmekin osallistujia odottamaan palkintojenjakotilaisuuden loppuun saakka ennen kuin lähdette kotimatkalle.

 

LISÄTIETOA:
Jonna Heikkinen
Toiminnanjohtaja
Kuopion Reippaan Voimistelijat
044-235 0635
polkujakoreografiakilpailu@gmail.co

Yhteistyössä