Ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi – oletpa sitten liikuntaa kokeileva, vasta-alkaja, seura-aktiivi tai energinen liikkuja. Aikuisten ryhmäliikuntatunnit merkitty värikoodein kuormitustason mukaan.

Alta löydät kuvaukset tunneista. Tule mukaan ja löydä omat suosikkisi!

Katso täältä aikuisliikunnan tuntitarjonta.

Perustaso / Kehonhulto

Vihreän kuntojumppa-nimikkeen alta löytyvät tutut, perinteiset KRV:n hyvän mielen peruskuntotunnit. Terveyttä edistävää, kokonaisvaltaista liikuntaa. Sopii sekä liikunnan aloittamiseen että aktiiviliikkujille tukiharjoitteeksi.

Pilates

Pilates on keskivartaloharjoittelua hengityksen tukemana. Kaikille sopiva harjoitus, jossa vahvistetaan vatsa- ja selkälihaksia toimintakyvyn parantamiseksi ja ryhdin ylläpitämiseksi.
Tunti perjantaisin klo.16.30-18 Hermannin salilla, ohjaajana Leila

Kehonhuolto

Virtaavin liikkein tapahtuva kehon ja mielen palauttava ja rauhoittava harjoitus. Tunti on saanut vaikutteita erilaisista kehoterapeuttisista menetelmistä, kuten taichista, joogasta, pilateksesta ja faskiametodista.
Tunti keskiviikkoisin klo.19-20.30 Hermannin salilla, ohjaajana Eeva

Kuntojumppa

Tunti kuuluu ikiliike tunteinin. Kevennetty kuntojumppa, jossa vaihtuvat ja monipuoliset teemat takaavat mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa ja lihaskunto-osuus. Tiistaisin tunnin päätteeksi yin jooga ja keskiviikkoisin venyttelyt. 
Tunti tiistaisin (vaihdellen lattareiden kanssa) klo.10.30-12 Hermannin salilla, ohjaajana Eveliina
Tunti keskiviikkoisin 10.30-12 Hermannin salilla, ohjaajana Jani

Tanssi

KRV:n tanssitunneille ei ole taitovaatimusta etkä tarvitse tanssiparia.

Lattarit

Tunnilla tanssitaan monipuolisesti eri lattaritansseja: merenque, salsa, salsaton, cha cha, bachata, reggaeton, runba ja samba. Tansseihin tehdään helpot sarjat ja toistoja tulee paljon, jolloin helppo pysyä perässä. Tunti on enemmän hiki kuin tekniikkatunti. Tunti käy kaikille tanssista kiinnostuneille. Maanantain aamutunnin päätteeksi huolletaan kehoa pilateksella ja iltatunnilla perusvenyttelyillä.
Tunti maanantaisin klo.10.30-12 Hermannin salilla, ohjaajana Riikka
Tunti maanantaisin klo.16.30-18 Hermannin salilla, ohjaajana Eveliina

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Tunnin päätteeksi huolletaan kehoa joogaten.
Tunti torstaisin klo.14-15.30 Bellacenter, ohjaajana Katariina

Dancemix

Dancemix tunneilla tanssitaan erilaisia helpohkoja tansseja, jotka rakentuvat tunnin aikana opetelluista tanssikuvioista. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla. Tanssilaji vaihtuu 2-3 viikon välein. Tunneilla luvassa mm. merengue, charleston, salsa ja bollywood-koreografioita.
Tunti keskiviikkoisin klo.16.30-18 Hermannin salilla, ohjaajana Leila

Tehotunti / Kiinteytys

KRV:n tehokkaampia tunteja.
Näillä tunneilla kehitetään lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita.

Kahvakuula

Kahvakuula on koko kehon voimaharjoittelua. Tunti kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Kuulan paino valitaan oman tason mukaan, joten tunti sopii kaikille. Tunti sisältää voima- ja sykeosuuksia. Harjoitteet ovat sovellettavissa jokaiselle sopivaksi.
Tunti torstaisin klo.17-18.30 Hermannin salilla, ohjaajana Sara

Circuit

Tunti koostuu eri pisteistä, joita tehdään kiertoharjoitteluna. Liikkeissä käytetään koko kehoa rasittavia toiminnallisia liikkeitä sekä eri välineitä. Treeni parantaa tasapainoa, voimaa ja kestävyyttä. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille liikkujille esim. painoja lisäämällä tai keventämällä. 
Tunti tiistaisin klo.17-18.30 Hermannin salilla, ohjaajana Jani

Body

Koko kehon intervallitunti, jossa vuoroin nostetaan sykettä ja tehdään lihaskuntoa eri välinein. Musiikkiliikunnan helmiä sisältävä tunti sopii kaikille, sillä tuntirakenne tarjoaa samanaikaisesti kolme eri tasoa kevyestä kuntoilijasta kilpaurheilutasoon.
Tunti torstaisin klo.18.30-20 Hermannin salilla, ohjaajana Eeva

Syke

Violetit syketunnit ovat sydän- ja verenkiertoelimistöä voimakkaammin kuormittavia.
Erityisesti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

 

Teho

Viikon päätteeksi vauhdikasta vastapainoa staattiselle työlle: nyrkkeilyä ja niska-hartiajumppaa sekä potkuja selkä-pakara-aktivaatiota. Tämä mukaansatempaavan musiikin myötä sykettä nostava tehotunti on saanut vaikutteita erilaisista itsepuolustuslajeista. Jokainen lyönti- ja potkusarja tehdään aina kehon molemmille puolille, oikealle ja vasemmalle. Tunnilla ei oteta varsinaista kontaktia toiseen vaan liikutaan musiikin tahtiin.
Tunti perjantaisin klo.18-19.30 Hermannin salilla, ohjaajana Eeva

Step

Step aka Puijonportaat Hermannin salilla. Hikinen syketunti steplaudalla, jossa jokainen kappale on oma kokonaisuutensa sisältäen koreografiaa ja ketteryyttä, nopeutta ja kestävyyttä, lihaskuntoa ja liikkuvuutta.
Tunti maanantaisin klo.18-19.30 Hermannnin salilla, ohjaajana Eeva