Ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi – oletpa sitten liikuntaa kokeileva, vasta-alkaja, seura-aktiivi tai energinen liikkuja. Aikuisten ryhmäliikuntatunnit merkitty värikoodein kuormitustason mukaan.

Alta löydät kuvaukset tunneista. Tule mukaan ja löydä omat suosikkisi!

Katso täältä aikuisliikunnan tuntitarjonta.

Perustaso / Kehonhulto

Vihreän kuntojumppa-nimikkeen alta löytyvät tutut, perinteiset KRV:n hyvän mielen peruskuntotunnit. Terveyttä edistävää, kokonaisvaltaista liikuntaa. Sopii sekä liikunnan aloittamiseen että aktiiviliikkujille tukiharjoitteeksi.

Jooga

Yin jooga on lempeä, rauhalliseen tahtiin tehtävä harjoitus, joka lisää kehon ja mielen joustavuutta. 3-7 minuuttia kestävillä asennoilla pyritään vaikuttamaan energian kiertoon sekä vapauttamaan jännityksiä niin kehosta kun mielestä. Tule mukaan palautumaan.

Pilates

Pilates on keskivartaloharjoittelua hengityksen tukemana. Kaikille sopiva harjoitus, jossa vahvistetaan vatsa- ja selkälihaksia toimintakyvyn parantamiseksi ja ryhdin ylläpitämiseksi.

Kehonhuolto

Kehonhuollossa lämmitellään kehoa toiminnallisesti ja aktiivisin venytyksi, minkä jälkeen tehdään kokonaisvaltaisesti kehoa avaavia liikkeitä rauhassaomaan tahtiin omaa kehoa kuunnellen. Ohjaaja ohjaa sinua kuuntelemaan kehoasi ja kertoo vinkkejäjos et saa liikettä tuntumaan tai se koskee Joka viikko keskitymme vähän eri painotuksin vartaloon; joskus enemmän ylävartaloon, joskus selkään ja toisella viikolla alavartaloon. Joka tunnilla tulee kuitenkin huoltoa koko jokaiselle alueelle. Lopuksi aina rentoudumme.

Kuntojumppa

Kevennetty kuntojumppa, jossa vaihtuvat ja monipuoliset teemat takaavat mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa ja lihaskunto-osuus.

HappyBaby

Äideille ja vauvoille ihana, joustava ja hyvänmielen liikuntahetki. Tunneilla opit palautumaan synnytyksestä lempeästi ja vahvistamaan lantionpohjaa ja syvää tukeasi äitiysliikuntavalmentajan neuvomana. Tunneilla lämmitellään rytmikkään musiikin tahtiin, tehdään lihaskuntoa, treenataan lantionpohjaa sekä huolletaan kehoa. Tunneille on tervetulleita noin 3kk ikäiset vauvat, jotka osaavat kannatella jo tukevasti päätään. 

Aikuinen jumpassa ja Lapsi tempussa

Tässä konseptissa vanhempi tulee jumpalle ja lapsi saa tunnin ajan temppuilla seinän takana omassa ryhmässä (Temppujumppa 3-7v). Aikuisten ryhmäliikuntakortin ostaneiden lapsi, pääsee Temppujumppaan ikään kuin lapsiparkkiin vain 25€ jäsenmaksulla. Aikuinen liikkuu omalla tunnilla monipuolisesti voimaa kehittäen ja sykettä nostattaen. Temppujumpassa lapsi harjoittelee perusliikuntataitoja sekä pääsee temppuilemaan monipuolisesti telineillä. 

Lapsen ilmoittaminen Temppujumppaan tapahtuu niin, että käytte syöttämässä lapsen tiedot jäsenrekisteriin ja maksamassa jäsenmaksun tästä. Tämän jälkeen laitatte sähköpostia toimisto@krv.fi ja kerrotte meille lapsenne nimen, jolloin käymme lisäämässä lapsen ryhmän tietoihin. 

Tanssi

KRV:n tanssitunneille ei ole taitovaatimusta etkä tarvitse tanssiparia.

Lattari-teema / Lattarimix

Tunnilla tanssitaan monipuolisesti eri lattaritansseja: merenque, salsa, salsaton, cha cha, bachata, reggaeton, runba ja samba. Tansseihin tehdään helpot sarjat ja toistoja tulee paljon, jolloin helppo pysyä perässä. Tunti on enemmän hiki kuin tekniikkatunti. Tunti käy kaikille tanssista kiinnostuneille. 

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.

Dancemix

Dancemix tunneilla tanssitaan erilaisia helpohkoja tansseja, jotka rakentuvat tunnin aikana opetelluista tanssikuvioista. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla. Tanssilaji vaihtuu 2-3 viikon välein. Tunneilla luvassa mm. merengue, charleston, salsa ja bollywood-koreografioita.

 

Tehotunti / Kiinteytys

KRV:n tehokkaampia tunteja.
Näillä tunneilla kehitetään lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita.

Kahvakuula

Kahvakuula on koko kehon voimaharjoittelua. Tunti kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Kuulan paino valitaan oman tason mukaan, joten tunti sopii kaikille. Tunti sisältää voima- ja sykeosuuksia. Harjoitteet ovat sovellettavissa jokaiselle sopivaksi.

Circuittraining

Tunti koostuu eri pisteistä, joita tehdään kiertoharjoitteluna. Liikkeissä käytetään koko kehoa rasittavia toiminnallisia liikkeitä sekä eri välineitä. Treeni parantaa tasapainoa, voimaa ja kestävyyttä. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille liikkujille esim. painoja lisäämällä tai keventämällä. Harjoittelu tapahtuu Bellacenterin temppualueella, mikä mahdollistaa ihan uudenlaisia mahdollisuuksia harjoitteluun. 

Kiinteytys

Tutut kiinteytystunnit ovat kohtuukuormittavia vakiotunteja. Kiinteytys koostuu alkulämmittelystä ja monipuolisesta lihaskunto-osuudesta.

Voimajumppa

Tunnilla harjoitellaan lihaskuntoa sekä voimaa. Välineinä yhdistellään kaikkia tangosta kuminauhaan ja pilatespalloihin. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille ja ikäisille.

Intervallibody

Intervallitunti, missä sykkeen nostot ja lihaskunto-osuudet vuorottelevat. Tunnilla käytetään isoja painoja (tangot, levypainot ja käsipainot) sekä oman kehon painoa.

Syke

Violetit syketunnit ovat sydän- ja verenkiertoelimistöä voimakkaammin kuormittavia.
Erityisesti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

 

Sykemix

Aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä. Pumppia, poltetta, toistoja ja haastetta. Musiikki rytmittää harjoitusta alusta loppuun saakka. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

Step

Tunti hieman haastavampaa kuntoilua kaipaavalle. Tunti sisältää 45min aerobisen osuuden askeltaen steplaudalla ja soolo-osiossa jokainen voi valita itselleen sopivia täsmälihaskuntoliikkeitä esim 12minuutin vatsacooperin.