Ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi – oletpa sitten liikuntaa kokeileva, vasta-alkaja, seura-aktiivi tai energinen liikkuja. Aikuisten ryhmäliikuntatunnit merkitty värikoodein kuormitustason mukaan.

Alta löydät kuvaukset tunneista. Tule mukaan ja löydä omat suosikkisi!

Katso täältä aikuisliikunnan tuntitarjonta.

Perustaso / Kehonhulto

Vihreän kuntojumppa-nimikkeen alta löytyvät tutut, perinteiset KRV:n hyvän mielen peruskuntotunnit. Terveyttä edistävää, kokonaisvaltaista liikuntaa. Sopii sekä liikunnan aloittamiseen että aktiiviliikkujille tukiharjoitteeksi.

Jooga

Yin jooga on lempeä, rauhalliseen tahtiin tehtävä harjoitus, joka lisää kehon ja mielen joustavuutta. 3-7 minuuttia kestävillä asennoilla pyritään vaikuttamaan energian kiertoon sekä vapauttamaan jännityksiä niin kehosta kun mielestä. Tule mukaan palautumaan.

Pilates

Pilates on keskivartaloharjoittelua hengityksen tukemana. Kaikille sopiva harjoitus, jossa vahvistetaan vatsa- ja selkälihaksia toimintakyvyn parantamiseksi ja ryhdin ylläpitämiseksi.

Venyttely

Tunnin päätteksi tehtävät palauttavat venyttelyt.

Kuntojumppa

Kevennetty kuntojumppa, jossa vaihtuvat ja monipuoliset teemat takaavat mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa ja lihaskunto-osuus.

Ikärajaton treeni

Ikärajattomassa treenissä nautitaan liikunnan riemusta yhdessä vauvasta vaariin ja mammasta mummoon. Bellacenterin mahtavat tilat ja monipuoliset liikuntavälineet mahdollistavat erilaisen treenihetken niin aikuisille kuin lapsillekin. Treeni toteutetaan kiertoharjoitteluna ja toimintapisteet on sovellettavissa, joten jokainen osallistuja pystyy treenaamaan omalla tavallaan. Tunti kehittää tasapainoa, koordinaatiota, lihasvoimaa sekä hengitys- ja verenkiertoelimistöä. Alaikäiset liikkuvat tunnilla aikuisen vastuulla. Tule yksin tai yhdessä monisukupolviseen treeniin liikkumaan hyvässä seurassa.

Kuntojumppa + Lapsen Temppujumppa 3-7v

Tässä konseptissa vanhempi tulee jumpalle ja lapsi saa tunnin ajan temppuilla. Aikuisten ryhmäliikuntakortin ostaneiden lapsi pääsee Temppujumppaan ikäänkauin lapsiparkkiin ilmaiseksi. Aikuinen liikkuu Kuntojumpassa monipuolisesti voimaa kehittäen ja sykettä nostattaen. Temppujumpassa lapsi temppuilee monipuolisesti oman ohjaajan ohjauksessa.

Tanssi

KRV:n tanssitunneille ei ole taitovaatimusta etkä tarvitse tanssiparia.

Lattari-teema / Lattarimix

Tunnilla tanssitaan monipuolisesti eri lattaritansseja: merenque, salsa, salsaton, cha cha, bachata, reggaeton, runba ja samba. Tansseihin tehdään helpot sarjat ja toistoja tulee paljon, jolloin helppo pysyä perässä. Tunti on enemmän hiki kuin tekniikkatunti. Tunti käy kaikille tanssista kiinnostuneille. 

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.

Dancemix

Dancemix tunneilla tanssitaan erilaisia helpohkoja tansseja, jotka rakentuvat tunnin aikana opetelluista tanssikuvioista. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla. Tanssilaji vaihtuu 2-3 viikon välein. Tunneilla luvassa mm. merengue, charleston, salsa ja bollywood-koreografioita.

 

Tehotunti / Kiinteytys

KRV:n tehokkaampia tunteja.
Näillä tunneilla kehitetään lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita.

Kahvakuula

Kahvakuula on koko kehon voimaharjoittelua. Tunti kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Kuulan paino valitaan oman tason mukaan, joten tunti sopii kaikille. Tunti sisältää voima- ja sykeosuuksia. Harjoitteet ovat sovellettavissa jokaiselle sopivaksi.

Circuittraining

Tunti koostuu eri pisteistä, joita tehdään kiertoharjoitteluna. Liikkeissä käytetään koko kehoa rasittavia toiminnallisia liikkeitä sekä eri välineitä. Treeni parantaa tasapainoa, voimaa ja kestävyyttä. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille liikkujille esim. painoja lisäämällä tai keventämällä.

Kiinteytys

Tutut kiinteytystunnit ovat kohtuukuormittavia vakiotunteja. Kiinteytys koostuu alkulämmittelystä ja monipuolisesta lihaskunto-osuudesta.

Voimajumppa

Tunnilla harjoitellaan lihaskuntoa sekä voimaa. Välineinä yhdistellään kaikkia tangosta kuminauhaan ja pilatespalloihin. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille ja ikäisille.

 

Intervallibody

Intervallitunti, missä sykkeen nostot ja lihaskunto-osuudet vuorottelevat. Tunnilla käytetään isoja painoja (tangot, levypainot ja käsipainot) sekä oman kehon painoa.

Syke

Violetit syketunnit ovat sydän- ja verenkiertoelimistöä voimakkaammin kuormittavia.
Erityisesti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

 

Sykemix

Aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä. Pumppia, poltetta, toistoja ja haastetta. Musiikki rytmittää harjoitusta alusta loppuun saakka. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

Syke+koordinaatio

Intervallityyppinen harjoitus. Syke- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaksistoa kuormittavaa, ketteryyttä, koordinaatiota, tasapainoa ja nopeutta kehittävä tunti. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.