Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

Killan oma liikuntaryhmä Suokadulla kokoontuu jälleen syyskaudella. Kiitos kuluneesta kaudesta – hyvää kesää!


Kiltalaiset juhlistivat alkavaa kesää  ulkona Kuopion satamatorilla keskiviikkona 19.5.2021

Suunnitelmissa on risteillä Kallavedellä kesän edetessä. Siitä viestitellään myöhemmin lisää.

Ajatuksia voidaan suunnata hieman syksyynkin: Tulossa on kiltalaisten Kuntoviikko Varalan Urheiluopistolla 13.-17.9.2021.
Kiltatiedotteessa tietoa ohjelmasta (voimistelu.fi)

Ja edelleen vietämme suomalaisen voimistelun 125-juhlavuotta! 

 

Sinivuokkojen kukkiessa muistamme lämpimästi pitkäaikaista kiltasiskoamme Lyyli Asikaista, joka on nukkunut pois. Hän oli syntynyt vuonna 1916 ja liittyi kiltaan vuonna 1972.

 

 

 

Uskollisuuden kilta

Kiltatoiminnan tarkoituksena on koota seuran jäseniä yhteen ylläpitämään ystävyyttä ja kokonaisvaltaista vireyttä. Kiltalaiset ovat uskollisia voimisteluaatteelle.

Kiltamme on perustettu v.1952. Se on kuudes kilta Suomessa. Kiltaan voi tulla kutsutuksi 25 vuotta täyttänyt, vähintään viisi vuotta johonkin Voimisteluliiton alaiseen seuraan kuulunut henkilö. Meitä kiltalaisia oli 55 vuonna 2020.

Rekisteriseloste

Uskollisuuden kilta

Kokoonnumme syyskuusta toukokuuhun kerran kuukaudessa. Kokouksissa on aina jokin ajankohtainen tai joku muu meitä kiinnostava aihe. Laulut, keskustelut ja pullakahvit kuuluvat myös asiaan. Kiltaperinteen mukaan kokous päättyy aina sisarpiiriin, jossa muistutamme uskollisuudesta, ystävyydestä ja toivotamme toisillemme kaikkea hyvää.

Joululounaalla piristystä ruoan lomassa tuovat tonttuleikki, laulut ja muut mukavat ohjelmat. Muistamme myös ruusuin vuoden varrella merkkipäiviään viettäneitä.

Keväisin teemme bussilla retken lähialueelle. Retkellä syömme, leikimme, laulamme ja liikumme toimintavuoden päätteeksi. Syksyisin  ja keväisin teemme kävelyretken lähiympäristöön. Tutustumme eri kohteisiin ja nautimme yhdessä liikkumisesta.

Killalla on myös oma jumppa kerran viikossa. Osallistumme valtakunnallisiin ja alueen kiltojen yhteisiin tapahtumiin.

Järjestettyjen tapahtumien lisäksi kiltalaisten toimintaa kuvaa ystävyyden innoittama konkreettinen apu kiltasisaren arjessa. On odottamattomia tilanteita, joissa tarvitaan läheisen apua ja näissä kiltalaiset pyrkivät mahdollisuuksien mukaan auttamaan.

 

Toukokuun 19. päivänä 2021 aurinko paistoi ja lämmintä oli 25 astetta. 31 kiltalaista nautti korona-ajan yhdessäolosta ja pullakahveista satamatorilla.

 

Suomalaisen voimistelun 125-juhlavuoden merkeissä ulkoiltiin  ja kahviteltiin pienissä ryhmissä 26.2.2021.

 

Arja, Kirsi ja Riitta, uudet kiltalaiset 18.11.2020. Tervetuloa!

 

27.9.2020. Perinteinen syyskävely tehtiin harvinaisen lämpimässä ja aurinkoisessa säässä. Kohteena oli Snellmanin puisto.

 

16.9.2020 tavattiin puolen vuoden tauon jälkeen keskiviikkokokouksessa.

 

Sieniretkellä Vuorilammen maastossa 1.9.2020. Upeassa säässä!

 

Koronakevään jälkeen rohjettiin tavata Kallavesi-risteilyllä 24.6.2020.

 

Syksyllä 2019 mukaan tulleita uusia kiltalaisia, Merja, Sinikka ja Niina kiltaäiti Etan seurassa.

Annikki Liukkoselle luovutettiin 20.11.2019 Pohjois-Savon Urheilun hallituksen myöntämä Lauri Reinikaisen kunniakirja no 18 ansiokkaasta työstä liikunnan hyväksi. Onnea Annikki! Annikin vieressä oikealla Pirjo Karinen.

 

Kiltasiskot ahkerina peitontekijöinä. Kuka onkaan peiton tuleva onnellinen omistaja?

Peiton onnellinen omistaja löytyi Itä-Suomen alueen kiltojen syystapaamisessa Peräniemen kasinolla 21.9.2019. Peitto oli arpajaisten pääpalkinto. Lisää kuvia syystapaamisesta kuvagalleriassa.

 

Huhtikuun 2019 kiltakokouksen teemana oli taulukaraoke. Kuvassa Etta kertoo hänelle merkityksellisestä taulusta Helin ideoimassa kokoontumisessamme.

Kiltalaisten liikuntatarinoita

Tiedätkö, kuka kiltasisar on moninkertainen kaunoluistelun piirimestari? Kuka hiihtää tuhat kilometriä talvessa? Kuka kiltalainen on ollut Reippaan Voimistelijoiden jäsen 70 vuotta? Kuka pakeni luistinradalta piiloon pommikoneita?

Kun avaat alla olevia nimilinkkejä, saat tietää, millaisista elin- ja liikuntaympäristöistä kiltalaiset ovat ponnistaneet, mitä liikuntaa he ovat harrastaneet ja mitä erityisesti voimistelu ja oma seura ovat heille merkinneet.

Linnea Ruhanen 
Pirkko Laurikainen
Annikki Liukkonen
Pirjo Tapaninen
Etta Hytönen
Kerttu Mattila
Aini Sutinen
Tuija Hassinen
Aila Mikkonen

Kuvagalleria