Koronaohjeistus 19.1.2021

Olemme Kuopiossa siirtyneet koronapandemiassa kiihtymisvaiheeseen, joten tässä muistutukseksi seuramme koronaohjeistus, jotta pystymme turvallisesti jatkamaan toimintaa. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ohjeistuksia ja toimimme niiden mukaisesti.

Koronaohjeistukset löytyvät kokonaisuudessaan nettisivuiltamme: 

Lasten harrastetoiminnan ohjeistukset
Valmennusryhmien ohjeistukset
Aikuisten harrastetoiminnan ohjeistukset

Edellytämme, että jäsenemme noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Tunneille/ryhmän toimintaan ei saa osallistua sairaana!

Harjoittelemme ryhmittäin lasten ja nuorten ryhmissä. Pyrimme välttämään kontakteja muiden kuin oman ryhmän voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti, jolla pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen pukutiloissa sekä rakennuksissa harjoitusten aikana. Myös aikuisten ryhmäliikuntatunneille voi saapua vasta 5 minuuttia ennen tunnin alkua.

Ohjaaja lopettaa harjoitukset n. 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta.

  • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisaliin. Emme suosittele naulakoiden/pukutilojen käyttöä.
  • Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet.
  • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä salin ovelle. Poikkeuksena alle kouluikäisten lasten kanssa, aikuiset saavat tulla lasten kanssa myös sisätiloihin hyvää hygieniaa noudattaen. Harjoitusten ajan huoltajat eivät saa oleskella harjoituspaikkojen sisätiloissa
  • Pesemme/desinfioimme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana.
  • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA nimikoitu juomapullo. Aikuisten tunneille suosittelemme ottamaan oman jumppamaton.
  • Harjoituksissa pyritään välttämään koskemista toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään mahdollisuuksien mukaan turvaväli.
  • Huoltajien ja yli 12-vuotiaiden harrastajien tulee käyttää kasvomaskia aina kun se on mahdollista, myös harjoituksiin tultaessa ja harjoituksista poistuessa. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
  • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Ohjaajat käyvät ohjeita läpi myös ryhmissä ja aikuisten ryhmäliikuntatunneilla.

Kuopion kaupunki julkaisi myös 3.11. ohjeistukset kiihtymisvaiheeseen. Kaupungin maskisuosituksen liikuntapaikoille löydät täältä.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.