Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

KRV lasten harrastetoiminta kaudella 2020-2021

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Suomen Voimisteluliiton laatimia ohjeita, jotta toimintamme olisi mahdollisimman turvallista. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti. Kaikki saliemme kosketuspinnat (mm. oven kahvat ja välineet) desinfioidaan aina ryhmien välissä.

Tunneille/ryhmän toimintaan ei saa osallistua sairaana

Tunneilla ei saa tulla, jos voimistelija on sairaana tai hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos voimistelijalla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Harjoittelemme ryhmittäin. Pyrimme välttämään kontakteja muiden kuin oman ryhmän voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti, jolla pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen pukutiloissa sekä rakennuksissa harjoitusten aikana.

Ohjaaja lopettaa harjoitukset n. 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta.

 • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisaliin. Emme suosittele naulakoiden/pukutilojen käyttöä.
 • Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet.
 • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä salin ovelle. Poikkeuksena alle kouluikäisten lasten kanssa, aikuiset saavat tulla lasten kanssa myös sisätiloihin hyvää hygieniaa noudattaen
 • Harjoitusten ajan huoltajat eivät saa oleskella harjoituspaikkojen sisätiloissa
 • Pesemme/desinfioimme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana. Jos voimistelija on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
 • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA nimikoitu juomapullo.
 • Harjoituksissa ei saa koskea toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli.
 • Huoltajien ja yli 12-vuotiaiden harrastajien tulee käyttää kasvomaskia aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa. Ohjaajat käyvät ohjeita läpi vielä ryhmissä myös ryhmien alkaessa.

Kuopion kaupungin maskisuositus liikuntapaikoille

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

Korona ja harrastemaksut

Mikäli KRV peruu tai keskeyttää ryhmän toiminnan koronan takia yli 1 kk ajaksi, seura hyvittää jäsenelle harrastemaksusta keskeytyksen keston vastaavan ajan. Jäsenmaksun osuutta ei huomioida mahdollisissa hyvitysmaksuissa.

Mikäli ryhmäläinen jää itsenäisesti pois koronaan sairastumisesta johtuen, maksut veloitetaan normaalisti (ei palautuksia). Kuitenkin mikäli koronasta johtuva poisjäänti kestää yli 1 kk, niin silloin hyvitämme tämän jälkeisen ajan sairastodistusta vastaan.

Mahdolliset hyvitykset hyvitetään vasta keskeytyksen laajuuden/pituuden selvittyä, viimeistään kauden 2020-2021 loppuun mennessä. Hyvitykset tulee ilmoittaa hyvityslomakkeen kautta viimeistään 30.4.2021. Lomake löytyy tältä sivulta, mikäli toimintamme keskeytyy. Sähköpostitse lähetettyjä hyvityspyyntöjä ei huomioida. Pyrimme tällä välttämään sähköpostimme ruuhkautumista.

Korvaukset yli 1 kk keskeytystilanteessa (lasten ja nuorten harraste)

Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 45 min / vko
Hyvitys 5,70 € / vko

Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 1 h / vko
Hyvitys 7,90 € / vko

Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 1,5 h / vko
Hyvitys 12,10 € / vko

Hopea- ja kultaryhmä 2 x 1,5 h / vko
Hyvitys 20 € / vko

Sairastuminen

Tunneille ei saa osallistua jos on oireita, matalalla kynnyksellä pitää jäädä kotiin. Sama ohjeistus on myös ohjaajille ja valmentajille. Ohjaajien sairastapauksissa pyrimme järjestämään korvaavat ohjaajat, mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin peruutuksiin koronatilanne huomioiden.

Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen salille ja tunneille paluuta.

Valmennusryhmien osalta pyrimme korvaamaan ja tarjoamaan mahdollisen keskeytyksen ajalle tunnit ensisijaisesti etänä, jolloin ei tunteja hyvitetä.

Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

 • Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
 • Mikäli seuran tunneilla havaitaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee henkilö ohjata poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
 • Mikäli jäsenenä huomaat voimisteluseuran tunneilla itselläsi koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu harjoituksista mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.