Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

KRV valmennusryhmien toiminta 1.8.2020 alkaen

Harjoitustoimintaan liittyvä poikkeusohjeistus

Harjoituskäyttäytymistä rajoitetaan normaaliarkeen verrattuna runsaasti. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön laatimia ohjeita, jotta sisäharjoitteluun palaaminen sujuisi mahdollisimman turvallisesti. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti. Kaikki saliemme kosketuspinnat (mm. oven kahvat) desinfioidaan säännöllisesti.

Harjoituksiin ei saa tulla sairaana!

Harjoituksiin ei saa tulla, jos voimistelija on sairaana tai hänellä on mitään sairastumiseen viittaavia oireita. Jos voimistelijalla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Harjoittelemme ryhmittäin/joukkueittain. Emme ole tekemisissä muiden kuin oman ryhmän/ikäkauden voimistelijoiden kanssa.

Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti. Pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen ulkopuolella ennen harjoitusten alkamista.

Valmentaja lopettaa harjoitukset n. 5-10 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta.

 • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisaliin. Pyrimme välttämään pukutilojen käyttöä.
 • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä mahdollisuuksien mukaan treenipaikan ulko-ovelta.
 • Pesemme/desinfioimme kädet AINA harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana. Jos voimistelija on niistänyt nenän tai yskinyt käsiin, kädet pestään ja nenäliinat laitetaan ensi tilassa roskakoriin.
 • Valmentajilla on harjoituksissa mukana myös käsidesiä, jota käytetään aina tarvittaessa
 • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA nimikoitu juomapullo, jumppamatto/-alusta, hyppynaru, kumppari jne. mukanaan ja mitään välineitä ei lainata kaverille.
 • Harjoituksissa ei saa koskea toiseen voimistelijaan, ja pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli.
 • Huoltajien ja yli 12-vuotiaiden harrastajien tulee käyttää kasvomaskia aina kun se on mahdollista. Maskin käytössä tulee huomioida siihen liittyvät ohjeet.
 • Jos olet matkustanut ulkomailla, pidäthän omaehtoisen kahden viikon karanteenin ennen kuin osallistut taas seuramme toimintaan.

Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

Kuopion kaupungin maskisuositus liikuntapaikoille

Korona ja valmennusmaksut

Valmennusryhmien osalta pyrimme korvaamaan ja tarjoamaan mahdollisen keskeytyksen ajalle harjoitukset ensisijaisesti etänä, jolloin ei tunteja hyvitetä. Jäsenmaksun osuutta ei huomioida mahdollisissa hyvitysmaksuissa.

Sairastuminen

Tunneille ei saa osallistua jos oireita, matalalla kynnyksellä pitää jäädä kotiin. Sama ohjeistus on myös valmentajille. Valmentajien sairastapauksissa pyrimme ensisijaisesti järjestämään sijaiset.

Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen salille ja harjoituksiin paluuta.

Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

 • Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
 • Mikäli seuran tunneilla havaitaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee henkilö ohjata poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
 • Mikäli jäsenenä huomaat voimisteluseuran tunneilla itselläsi koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu harjoituksista mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.