Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Polkuja koreografiakilpailu Kuopiossa 27.-28.1.2023

Tervetuloa Kuopioon 27.-28.1.2023!

Vuoden 2023 Poluilla koreografian teema on vapaa ja kilpailuun voivat osallistua soolot, duot ja ryhmät.

Perjantaina 27.1.2023 klo 17.30-21 Soolot ja duot, Kulttuuriareena 44
PERJANTAIN INFOKIRJE
PERJANTAIN SUORITUSJÄRJESTYS
Lauantaina 28.1.2023 klo 10- 18.30 Ryhmät, Musiikkikeskuksella
LAUANTAIN INFOKIRJE
LAUANTAIN SUORITUSJÄRJESTYS
LAVAAN TUTUSTUMISAIKATAULU

Annathan palautetta Polkuja- tapahtumasta TÄSTÄ. Lämmin kiitos palautteestasi!

Tervetuloa seuraamaan Polkuja koreografiakilpailua!

Pe 27.1. klo 17.30 Kulttuuriareena 44, soolot ja duot
La 28.1. klo 10 Kuopion Musiikkikeskus, ryhmät

Liput vain ovelta:
Perjantai 8 €
Lauantai 15 € aikuiset, 10 € alle 12 v.  (sisältää sähköisen käsiohjelman)

 

POLKUJA KOREOGRAFIAKILPAILU SÄÄNNÖT

Poluissa koreografian teema on vapaa ja kilpailuun voivat osallistua soolot, duot ja ryhmät.  Esitykset voivat edustaa mitä tanssilajia tahansa.

 1. ILMOITTAUTUMINEN JA SARJAT

Esitys on ilmoitettava ilmoittautumisessa oikealla koreografian nimellä. Mikäli nimi ilmoitetaan tai vaihdetaan myöhemmin, peritään siitä 15 € maksu. Ilmoittautuessa sitoudutaan tapahtuman sääntöihin ja maksuehtoihin.

Tapahtumaan on mahdollista tilata lounas ennakkoon viimeistään 10.1.12023. Hinta 12,50 € / hlö. Hintaan sisältyy vihreä salaatti, leipä & levite, kanapasta laktoositon / kasvispasta laktoositon sekä ruokajuomat (maito &vesi).  Erityisruokavaliot huomioidaan ennalta ilmoitettujen mukaisesti.

 

SOOLOT (max. 30 osallistujaa)

 • Lapset, kilpailuvuonna 12-vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat
 • Juniorit 1, kilpailuvuonna 13-vuotta täyttävät ja enintään 15-vuotiaat
 • Juniorit 2, kilpailuvuonna 16- vuotta täyttävät ja enintään 17-vuotiaat
 • Aikuiset, kilpailuvuonna 18-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

DUOT (max. 20 osallistujaa)

 • Lapset, kilpailuvuonna 12-vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat
 • Juniorit 1, kilpailuvuonna 13-vuotta täyttävät ja enintään 15-vuotiaat
 • Juniorit 2, kilpailuvuonna 16- vuotta täyttävät ja enintään 17-vuotiaat
 • Aikuiset, kilpailuvuonna 18-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

Duoissa ikäsarjan määrittää vanhempi tanssija. Soolo ja Duo- sarjoissa samasta yhteisöstä voi osallistua 2 esitystä/sarja, aikuisten sarjoihin 1 esitys/yhteisö.

Soolo- ja Duo-sarjat ovat tarkoitettu tanssin harrastajille.

RYHMÄT (max. 90 osallistujaa)

 • Lapset, kilpailuvuonna 12-vuotta täyttävät tai sitä nuoremmat
 • Juniorit 1, kilpailuvuonna 13-vuotta täyttävät ja enintään 15-vuotiaat
 • Juniorit 2, kilpailuvuonna 16- vuotta täyttävät ja enintään 17-vuotiaat
 • Aikuiset, kilpailuvuonna 18-vuotta täyttävät ja sitä vanhemmat

1/4 osa ryhmän jäsenistä saa poiketa ikäsäännöstä, tarvittaessa kysy apua polkuja23@gmail.com

Ryhmien koreografioiden tulee olla tehty ryhmälle, jossa on vähintään 3 esiintyjää.
Mikäli ryhmässä on enemmän kuin 1 ammattilainen (tanssialan ammatillisessa koulutuksessa opiskeleva tai ammattiin valmistunut) tai jos ryhmä on tehnyt itse oman koreografian, tulee siitä ilmoittaa ilmoittautumisvaiheessa.

Ryhmäsarjoissa 1 tanssija saa olla max 2 esityksessä/kilpailu. Järjestäjä ei ole velvollinen huomioimaan esitysjärjestyksessä tuplatanssijoita.

 1. ESITYSTEN KESTO

Soolot ja duot: max. 2 min 15 s.
Lasten ja junioreiden ryhmät: noin 3 min.
Aikuisten ryhmät: noin 4 min.

 1. OSALLISTUMISMAKSU
 • Soolot 25 € / hlö
 • Duot 35 € / pari
 • Ryhmät 18 € / hlö

Jos tanssija on mukana useammassa esityksessä, hänen tulee maksaa osallistuminen kuhunkin esitykseen erikseen. Esim. tanssija on mukana kahdessa teoksessa, maksu on 2×18€.

Osallistumismaksut laskutetaan ennen tapahtumaa.

Osallistumismaksu palautetaan lääkärintodistusta vastaan. Duoissa palautetaan molempien maksu, mikäli toinen sairastuu ja toimittaa lääkärintodistuksen.

 1. MUSIIKIT

Musiikit tulee toimittaa keskiviikkoon 30.11. mennessä mp3- muodossa osoitteeseen polkuja23@gmail.com. Perimme 30.11. jälkeen lähetetyistä musiikeista 25 € viivästymismaksun.
Musiikkia lähettäessä huomioi seuraavat asiat: Otsikkokenttään tulee laittaa koreografian nimi ja tiedosto nimetään seuraavasti: esityksen nimi_ sarja.

 1. ARVIOINTI JA KIRJALLISET PALAUTTEET

Arvioinnin perusteena on kokonaisuus, jossa pääpaino on koreografialla, esittämisellä ja musiikilla.

Teokset esiintyvät lavalla anonyymisti vain teoksen nimellä. Tekijää tai taustayhteisöä eivät raadit saa tietää. Teoksia ei myöskään kategorioida. Polkuja koreografiakilpailussa jokainen osallistuva koreografi saa palautteen koreografiastaan heti tapahtuman päättyessä. Palautteen näemme palkintoakin tärkeämpänä.
Palautteen tavoitteena on, että koreografi pystyy kehittämään työskentelyään ja yksityiskohdista koostuvien kokonaisuuksien hallintaansa. Palaute kertoo koreografian vahvuudet ja kehittämisen kohteet. Palaute on positiivisella tavalla kehitystä eteenpäin vievää. 2023 tapahtumassa huomioimme raadin toivomuksesta myös ryhmän tekemät omat koreografiat, jolloin raati voi keskittyä vielä paremmin positiivisesti eteenpän vievään palautteeseen.

Sooloissa ja duoissa on 1 raati, ryhmissä on 4 ammattilaisten raatia ja 1 tavisraati. Ammattilaisten raadit antavat ryhmäsarjoissa kirjallisen palautteen näkemästään koreografiasta. Palautteet saa mukaan tapahtuman päättyessä infosta (ala-aula). Raati vetäytyy miettimään palkittavia kaikkien suoritusten jälkeen. Jokaisesta sarjasta palkitaan kolme koreografiaa pokaalein. Lisäksi raati voi antaa kunniamainintoja. Kaikista perjantaina mukana olleista soolo ja duo koreografioista palkitaan yksi koreografia POLKUJA -palkinnolla. Soolo ja duo sarjojen Polkuja palkinnon voittaja saa oikeuden osallistua kesän 2023 Kuopio tanssii ja soi -festivaalin kurssille (kurssi ilmoitetaan myöhemmin). Myös lauantain ryhmien koreografioista yksi palkitaan POLKUJA – palkinnolla.  Ryhmien POLKUJA palkinnon voittaja saa kutsun esiintymään kesän 2023 Kuopio tanssii ja soi -festivaalin avajaisiin sekä liput Kuopio tanssii ja soi   -festivaalin avajaispäivän näytökseen Musiikkikeskukselle. POLKUJA palkinnolla palkittavat koreografiat valitsee raadin puheenjohtaja Riku Lehtopolku. Vuoden 2023 tapahtumassa jaamme lisäksi Backstage-palkinnon.

 1. PALKINTOJENJAKO

Kaikkien sarjojen palkinnot jaetaan tapahtuman lopussa välittömästi raadin loppupalaverin jälkeen. Tärkeää on, että palkintoja tulevat noutamaan, koska kyseessä on koreografiakilpailu, koreografit. Jokaisella voi olla mukana yksi esiintymisasuun pukeutunut tanssija. Viimeisenä jaettava POLKUJA-palkinto koskee kaikkia sarjoja ja pyydämmekin osallistujia odottamaan palkintojenjakotilaisuuden loppuun saakka ennen kuin lähdette kotimatkalle.

LISÄTIETOA:
Jonna Heikkinen
Toiminnanjohtaja
Kuopion Reippaan Voimistelijat
044-235 0635
polkuja23@gmail.com