Voimisteluliitto ohjeistaa koronaviruksesta

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki kevään yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille, siksi myös Voimisteluliitto ohjeistaa urheilijat pysymään Suomessa.

Harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi.

Voimisteluliitto tiedottaa muista mahdollisista linjauksista ja toimenpiteistä voimistelutoiminnan ja -tapahtumien osalta mahdollisimman pian lähipäivinä.

Seuraa tiedotusten osalta www.voimistelu.fi etusivua ja liiton Facebook-kanavaa.