NTV merkkitestit marraskuussa 2021

NTV MERKKITESTIT

Naisten telinevoimistelussa suoritettavien merkkien tarkoitus on kannustaa lapsia ja nuoria voimistelutaitojen harjoitteluun. Harrasteryhmissämme ohjataan merkkijärjestelmän ensimmäisten eli kupari-, pronssi-, hopea- ja kultamerkkiliikkeiden suorittamiseen. Näiden merkkien suorittamiseen ei ole ala- tai yläikärajaa. Kupariryhmässä harjoitellaan kuparimerkkiliikkeitä osana lapsiryhmän liikuntaa ja voimisteluun tutustumista. Kuparimerkin suoritettuaan voimistelija voi edetä pronssiryhmään, jossa harjoitellaan pronssimerkkiin kuuluvia liikkeitä. Pronssimerkin jälkeen tulee hopea- ja sitten kultamerkki.

Merkkien suorittaminen ei ole pakollista, vaan lasten ja nuorten harrasteryhmissä voi voimistella ilman merkkitavoitteita. Erillisiin merkkitestitilaisuuksiin osallistuminen antaa voimistelijalle tietoa omasta kehittymisestä. Mikäli tavoitteena on edetä seuramme valmennusryhmiin ja osallistua telinevoimistelun kilpailuihin, merkkien suorittamista vaaditaan.

Merkkiliikkeiden arvioinnissa korostuvat lajitaidot ja tekniikka. Voimistelijoilta edellytetään siistejä ja hallittuja suorituksia. Kuparimerkkiin voimistelijan on suoritettava hyväksytysti kaikki kaksitoista liikettä. Pronssimerkkiin voimistelijan on suoritettava hyväksytysti kaksitoista pakollista ja kolme valinnaista liikettä. Hopeamerkkiin voimistelijan on suoritettava hyväksytystii kaksitoista pakollista ja kolme valinnaista liikettä. Samoin kultamerkkiin kuuluu kaksitoista pakollista ja kolme valinnaista liikettä.

Voimistelijalla on testitilaisuudessa kolme suoritusmahdollisuutta per liike. Jos liike epäonnistuu tai sitä ei vielä hyväksytä, voimistelija voi suorittaa liikkeen seuraavana merkkisuorituspäivänä.

Kupari- ja pronssimerkit suoritetaan erillisenä arviointitapahtumana. Hopea- ja kultamerkkitestit järjestetään harjoitusten lomassa erikseen sovittuna aikana.

Merkkitesteihin voimistelija tulee suorittamaan ne liikkeet, jotka hän osaa eli liike tulee olla harjoiteltuna testiin tultaessa. Oikea suoritustekniikka käydään läpi, mutta varsinaisesti liikettä ei testipäivänä enää opeteta. Suoritettavia liikkeitä voi olla vain yksi tai useampia. Kaikkien merkkiin tarvittavien liikkeiden hallitsemiseen voi mennä useampikin kausi. Suoritukset kirjataan merkkivihkoon, jonka voimistelija saa muistoksi merkin suoritettuaan. Keskeneräiset suoritusvihkot säilytetään KRV:lla.

MERKKITESTIKÄYTÄNNÖT KAUDELLA 2021-2022:

Merkkitestit Jynkän koululla:

Kuparimerkin testitilaisuus 21.11.2021 klo 12–13.30, Jynkän koulu
Pronssimerkin testitilaisuus 21.11.2021 klo 13.30–15.00, Jynkän koulu

Merkkitestimaksu on 7 €. Merkkitestimaksulla katetaan tilavuokrat, ohjaajien palkat ja materiaalimaksut. Merkkitesteihin tulee ennakkoilmoittautua. Näin varmistamme riittävän pienet ryhmät ja etäisyydet terveysturvallisuus huomioiden. Pienemmissä testiryhmissä myös ehditään suorittaa liikkeitä paremmin.

Kauden ensimmäisessä testitilaisuudessa testataan ensisijaisesti pakollisia liikkeitä. Myöhemmissä testitilaisuuksissa jatketaan myös valinnaisiin liikkeisiin.

Merkkitestimaksu maksetaan MobilePaylla tunnuksella 10647 ja viestiksi kirjoitetaan NTV. Maksetusta suoritteesta näytetään kuitti esim. puhelimen näytöltä sisään tullessa. Mikäli haluat maksaa käteisellä, varaathan tasarahan.

Jotta vältämme ylimääräisiä kontakteja ja pidämme huolta terveydestämme:

  • Odota vuoroasi ulkona. Ohjaaja noutaa merkkitestiin saapuvat voimistelijat ulko-ovelta, kun edellinen ryhmä on poistunut
  • Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet
  • Huoltajat eivät saa tulla sisätiloihin
  • Kädet pestään/desinfioidaan testitilaisuuteen tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös testien aikana
  • Ohjaajilla on maskit koko testitilaisuuden ajan

Merkkitesteihin ei saa osallistua sairaana! Ilmoita pois jäännistä ntvohjaajat.krv@gmail.com, niin tarjoamme paikan toiselle voimistelijalle.

Mikäli merkkitestin hyväksytysti suorittuaan voimistelija haluaa edetä seuraavaan ryhmään kevätkaudelle, otattehan yhteyttä KRV toimistoon. Pelkkä ilmoitus ohjaajalle ei riitä!

Ilmoittautuminen 21.11. kuparimerkkitestiin täällä.
Ilmoittautuminen 21.11. pronssimerkkitestiin täällä.

Testiin otetaan rajallinen määrä osallistujia. Ilmoittautumiset 6.11. mennessä.

YHTEYSTIEDOT:

Telinevoimistelujaoston merkkitestivastaava
ntvohjaajat.krv@gmail.com

Valmennuskoordinaattori Katariina Keihänen
p. 044–9894681, valmennuskoordinaattori@krv.fi