Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi – oletpa sitten liikuntaa kokeileva, vasta-alkaja, seura-aktiivi tai energinen liikkuja. Aikuisten ryhmäliikuntatunnit merkitty värikoodein kuormitustason mukaan.

Vihreä Perustaso / Kehonhuolto
Sininen Tanssillinen tunti
Punainen Tehotunti / Kiinteytys
Violetti Syketunti
Pinkki TEEMA, KRV:n spesiaalitunti vaihtuvalla sisällöllä ja ohjaajalla

Alta löydät kuvaukset tunneista.

Tule mukaan ja löydä omat suosikkisi!

Perustaso / Kehonhulto

Vihreän kuntojumppa-nimikkeen alta löytyvät tutut, perinteiset KRV:n hyvän mielen peruskuntotunnit. Terveyttä edistävää, kokonaisvaltaista liikuntaa. Sopii sekä liikunnan aloittamiseen että aktiiviliikkujille tukiharjoitteeksi.

 

Asahi
Suomalainen terveysliikuntatuote. Tällä tunnilla keskitytään niska-hartiaseutuun, selkään, alaraajoihin
ja tasapainoon sekä rauhoittavaan ja rentouttavaan olotilaan.

Jooga
Lempeää hathajoogaa.

Niskaselkä
Tuttu KRV:n suosikkitunti, jossa keskitytään niska-hartiaseudun liikkuvuuden lisäämiseen, lihasten vahvistamiseen sekä keskivartalon hallintaan.

Pilates
Pilates on keskivartaloharjoittelua hengityksen tukemana. Kaikille sopiva harjoitus, jossa vahvistetaan vatsa- ja selkälihaksia toimintakyvyn parantamiseksi ja ryhdin ylläpitämiseksi.

ProMethod/ FasciaMethod
Suomalainen fysioterapeuttien kehittämä tuote. ProMethod on FasciaMethodin terapeuttinen versio. Tunti sisältää myofaskiaalista liikkuvuusharjoittelua, dynaamista täsmävenyttelyä kireille lihaksille, liikehallintaharjoittelua sekä faskiakäsittelyä pallolla tai muiden välineiden avulla. Tuntia KRV:llä ohjaavat fysioterapeutit.

Venyttely
Perinteinen venyttelytunti.

Tuolijumppa
KRV:n suosittu tunti jatkaa omalla paikallaan maanantaiaamussa! Tuolilla istuen tai tuolia apuna käyttäen tehtäviä kehon lihaskuntoa, tasapainoa sekä liikkuvuutta lisääviä sekä toimintakykyä ylläpitäviä harjoitteita.

Voima & Liikkuvuus
Mukava sekoitus dynaamisia voima- ja liikkuvuusliikkeitä. Tunnilla käytetään eri välineitä. Vaikka tunnin nimike voi kuulostaa vaativallekin, on tällä tunnilla runsaasti sovellusmahdollisuuksia.

Kuntojumppa
Kevennetty kuntojumppa, jossa vaihtuvat ja monipuoliset teemat takaavat mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa, lihaskunto-osuus ja venyttelyt.

 

 

TANSSI

KRV:n tanssitunneille ei ole taitovaatimusta etkä tarvitse tanssiparia.

Tanssi
Mm. lavatansseja ja lattareita. Kuviot ovat helppoja. Ne voidaan pilkkoa pienempiin osiin, niitä on helppo opetella ja ennen kaikkea tanssia paljon.

Flow baletti
Lempeitä liikkeitä baletin tekniikalla. Vahvistetaan nivelten liikkuvuutta ja koko kehon tasapainoa.

Lavis
Lavatanssia musiikin tahtiin.

 

 

PUNAISET TUNNIT

KRV:n tehokkaampia tunteja.
Näillä tunneilla kehitetään lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita. 

 

Kahvakuula /Circuit Training
Kuntopiirityyppistä lihaskuntoharjoittelua omalla paikalla. Tunti rakentuu perus- sekä yhdistelmäliikkeiden ympärille. Harjoitteet ovat sovellettavissa. 

Kiinteytys
Tutut kiinteytystunnit ovat kohtuukuormittavia vakiotunteja. Kiinteytys koostuu alkulämmittelystä ja monipuolisesta lihaskunto-osuudesta.

TEEMA: STRONG Nation™  HIIT
Hiit = high-impact interval training.
4 liikkeen blokkeja sisältävä treeni + musiikki = 
vahvempi, nopeampi keho ja lisääntynyt rasvanpoltto myös suorituksen jälkeen.

 

 

SYKE

Violetit syketunnit ovat sydän- ja verenkiertoelimistöä voimakkaammin kuormittavia.
Erityisesti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

 

SYKE
Aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä. Pumppia, poltetta, toistoja ja haastetta. Musiikki rytmittää harjoitusta alusta loppuun saakka. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

STEP
Intervallityyppinen harjoitus step-laudan avulla. Syke- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaksistoa kuormittavaa, ketteryyttä, koordinaatiota, tasapainoa ja nopeutta kehittävä tunti. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

TEHOSYKE
KRV:n tuntitarjonnan kuormittavin harjoitus viikon päätteeksi.
Vauhdikas itsepuolustuslajeista kuten nyrkkeilystä, thainyrkkeilystä, kickboxingista ja karatesta vivahteita saanut aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä kehittävä sykeintervallitunti.
Tunti erittäin haastavaa kuntoilua kaipaaville

 

 

TEEMA

Pinkit TEEMA-tunnit ovat KRV:n spesiaalitunteja. Tunneilla on vaihtuva sisältö ja ohjaaja. 

 

Perjantaisin tanssi teema klo.10.00-10.45

Lauantaisin vaihtuva teema klo.11.00-12.00

 

Sunnuntaisin Minikurssit klo.14.00-16.00
Tulossa mm. kuntopotkunyrkkeilyä, kahvakuulaa ja STEP-porrastreeniä, joogaviikonloppu, aikuisbaletin alkeet ja asahi. Lisäksi tulossa FasciaMethodista ProMethodiin, Helli Kehoasi, Pilateksen perus- ja jatkokurssit, Tanssin taikaa jne.

Erillismaksu: 10 €

 

Teemasisällöt:
https://kuopionreippaanvoimistelijat.fi/teematunnit/