Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Aikuisten ryhmäliikuntatunnit on jaettu teho-, kehonhuolto- ja tanssitreeneihin sekä ikinuorten vihreisiin päivätunteihin.

Löydät oheisesta listasta kuvauksen kaikista kauden 2020-21 tunneistamme. Monipuolisesta tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi, oletpa sitten aktiiviliikkuja tai vasta-alkaja. Tuntimme sopivat erinomaisesti myös miehille.

Tehotreenit

Aikuisten akrobatia (lisämaksullinen, ilmoittautuminen ryhmään jäsentiedossa)

Tunti painottuu telinevoimistelun perusteisiin. Aluksi yhteinen alkulämmittely, jonka jälkeen edistyneimmillä on mahdollisuus harjoitella itsenäisesti alueen telineillä. Uudet osallistujat ovat tervetulleita! Jokaisella tunnilla on oma teema (teline/liike) mihin ohjaus keskittyy.

Aikuisten Teamgym (lisämaksullinen, ilmoittautuminen ryhmään jäsentiedossa)

TeamGym on telinevoimistelun tapainen joukkuelaji, jossa suoritetaan vapaaohjelma permantomatoilla, vauhdikkaita volttisarjoja volttiradalla ja korkeita voltteja trampetilta. Aikuisten TeamGymin ryhmässä lähtötasolla ei ole merkitystä, jokainen pääsee treenaamaan omalla tasolla. Harjoituksia tehdään volttiradalla, vapaaohjelmassa sekä trampetilla.

Bodyfitness

Tehokas hikitunti, jossa treenataan puntteja, kuminauhoja, steppilautaa ja oman kehon painoa apuna käyttäen. Ohjelma vaihtuu kolmen viikon välein. Tunti sopii jo aiemmin harrastaneille.

Heidin teematunti

Kuukausittain vaihtuva teema, tunnin sisältöä vaihdellen. Tervetuloa treenaamaan Pumppitunnista RPV:hen, aina Combatin iskuihin saakka. Hikitakuu ja hyvä mieli, rennolla otteella. Tunti sopii hyvin myös miehille. Teematunnin sisällöt löydät TÄÄLTÄ

Kahvakuulan tekniikka

Tekniikkaosio on suunniteltu aloitteleville sekä perusliikkeiden kertausta kaipaaville kuulailijoille. Tekniikassa käydään läpi erilaisia otteita kuulasta, vartalon käyttöä eri liikkeissä sekä perusliikkeitä yksityiskohtaisemmin. Ohjaaja voi tarvittaessa käydä neuvomassa liikkeitä myös henkilökohtaisemmin.

Kahvakuula

Tunti rakennetaan kahvakuulan perus- sekä yhdistelmäliikkeiden ympärille. Tunnilla kehität lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita riippuen harjoituksen rytmityksistä. Harjoitteet ovat sovellettavissa niin aloittelijoille, kuin myös kokeneille kahvakuulaharrastajille. Tunti sisältää alkulämmittelyn ja loppuverryttelyn.

Kiinteytys

Kuntojumppatuntia vaativampi lihaskuntopainotteinen tunti, joka koostuu kehoa lämmittävästä alkulämmittelystä 15 min, pitkistä sarjoista koostuvasta, monipuolisesta ja kiinteyttävästä lihaskunto-osuudesta 35 min ja palauttavista venytyksistä 10 min. Tämä kohtuukuormittava tunti sopii kaikille.

Kuntoaerobic

Kasaritunti palaa ohjelmistoon! Tuntiin kuuluu aerobicin askelsarjoja ja lihaskuntoa. Noin puolet tunnista tehdään lyhyitä askelsarjoja kappalekohtaisesti, lihaskunto-osuudessa vahvistetaan monipuolisesti kehoa ja tunnin loppuun lyhyet venyttelyt.

Kuntojumppa

Terveyttä edistävää, mukavaa, tehokasta ja kokonaisvaltaista jumppaa. Kuntojumpan vaihtuvat ja monipuoliset teemat sekä painotukset takaavat tehon ja mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa, lihaskunto-osuus ja venyttelyt. Tunti sopii aloittelijoille liikunnan aloittamiseen ja myös aktiiviliikkujalle tukiharjoitteeksi.

Kuntolattarit

Lihaskuntoa ja helppoja askelkuvioita menevän lattarimusiikin tahtiin.

Perjantain teematunti

Vaihtuvat teemat tunnin sisällön suhteen, mukavaa ja erilaista hikoilemista sykkeen nostatuksesta rauhallisempaan menoon. Teematunnit päivitetään näkyville omalle sivulleen. Tunti on kohtuukuormittava ja sopii kaikille.

PowerMethod

PowerMethod on toiminnallisen voimaharjoittelun konsepti, joka on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä. Ryhmäliikuntatunnilla valmentamisen näkökulma on tärkeää, jotta jumppari oppii voimaharjoittelua ja oikeita liiketekniikoita. Alkulämmittely ja loppuverryttely sisältää FasciaMethod -konseptista tuttuja aktiivisia dynaamisia ketjuliikkuvuusharjoitteita. Tunti sisältää koko kehon toiminnallisia harjoitteita ja täsmällisiä liikehallintaharjoitteita.

RPV

Reisiä, peppua ja vatsaa vahvistava kuntotunti.

Steppi-Cirquit

Omalla paikalla tehtävä kuntopiiri, jossa tehdään lihaskuntoliikkeitä ja nostetaan sykettä vaihdellen. Tunnilla ei tehdä askelsarjoja. Sopii erinomaisesti myös miehille ja aloittelijoille.

Tanssillinen kuntojumppa

Tunti koostuu avaavista, liikkuvuutta lisäävistä ja sykettä nostavista liikesarjoista mukaansa tempaavan tanssimusiikin tahdissa. Puolet tunnista käytetään kokonaisvaltaiseen lihaskuntotreeniin ja lopuksi venytellään lyhyesti. Kohtuullisesti kuormittava tunti soveltuu kaikille.

Total body condtioning

Koko vartalon tehotreeni, ohjaus englanniksi.

Äijätreenit

Äijätreenitunnilla virtaa vahva miesenergia. Tunti sisältää alkulämmittelyn, monipuolisen lihaskunto-osuuden eri välineitä ja oman kehon painoa käyttäen sekä tunnin loppuun venyttelyt. Tunnin sisältö on vaihteleva ja tunnilla on mahdollisuus jokaisen valita oma tehotaso oman kunnon mukaan. Tunti sopii kaiken ikäisille miehille.

 

Kehonhuoltotreenit

FasciaMethod

FasciaMethod- konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille sekä liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

Kehonhuolto

Tunnilla vahvistetaan kehonhallintaa ja ryhdin kannattelua sekä huolletaan kehoa kehittämällä tasapainoa ja parantamalla liikkuvuutta erilaisilla välineillä ja ilman välineitä.

Niska-selkä

Tunnilla keskitytään niska-hartiaseudun liikkuvuuden lisäämiseen, lihasten vahvistamiseen sekä keskivartalon hallintaan. Kehoa huoltava, avaava ja rentouttava tunti, mielen rauhaa unohtamatta. Tunti sopii kaikille.

PilatesFlow

PilatesFlow on kehoa huoltava ja vahvistava tunti, jossa myös mieli lepää. Pilateksen klassiset liikkeet luovat tunnin perustan, jota maustetaan välineillä ja erilaisilla liikkeiden yhdistelmillä. Tunnin nimi tulee tavasta suorittaa liikkeet sujuvasti peräkkäin aina liikettä pienestä suureen kasvattaen.

Venyttely

Venyttelyssä huolletaan kehoa erilaisilla venytys- ja rentoutustekniikoilla kokonaisvaltaisesti ja lempeästi.

 

Tanssitreenit

Aikuisbaletti

Aikuisbaletissa perehdytään klassisen baletin perusteisiin rennolla ja iloisella mielellä. Tunnilla opetellaan baletin perusliikkeitä yksinkertaisten ja helppojen tanssi- ja liikesarjojen avulla. Tunnit noudattavat perinteisen balettitunnin kaavaa ja harjoitteita tehdään tangolla, keskilattialla ja nurkasta. Opit myös baletin liikesanastoa , kehonhallintaa, tasapainoa sekä koordinaatiokyky paranee. Aiempaa tanssitaustaa ei tarvitse, tule rohkeasti mukaan!

Dance-MIX

Tunnilla pääset tutustumaan teemoittain Jazziin, HipHopiin ja Showtanssiin. Jazz 2.9.-23.9., HipHop 30.9.-4.11., Showtanssi 11.11.-9.12.2020

Kuntolattarit

Tunti on lattaritansseihin pohjautuva rento, tanssillinen ja liikkuvuutta lisäävä tuokio. Tunti sisältää verryttelyn ja venyttelyiden lisäksi tanssillisen osuuden, jossa muokataan tunnin aikana muutaman liikkeen helppo koreografia johonkin lattaritanssiin – ja veivataan hiki pintaan! Kuntolattareissa soivat samba, cha-cha-cha, rumba, jive, paso doble, merengue, reggaetton, salsa ja bachata.

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Zumba

Aerobicinen fitness-ohjelma, jonka musiikki perustuu pääosin latinalaistansseihin. Zumban tanssiaskeleet perustuvat erilaisiin tanssimuotoihin, joita ovat muun muassa merengue, cumbia, reggaeton, salsa, hip hop, rumba, mambo, calypso ja salsaton ja flamenco.

 

Vihreät päivätunnit

FasciaMethod

FasciaMethod- konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille sekä liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

Ihana aamu

Rauhallinen aamunavaus, jossa herätellään keho lempeästi. Tunnilla tehdään paljon avaavia liikkeitä ja kiinnitetään huomiota tasapainoon ja kehonhallintaan. Lihaskunto-osuudessa keskitytään keskivartalon vahvuuteen, jossa työskennellään pääasiassa ilman välineitä lempeällä, mutta vahvalla otteella. Tunnin lopussa venyttelyt.

Ikivireät Lattarit

Helppo tanssitunti, jonne ei ole ikärajaa eikä taitovaatimusta. Tanssikuviot ovat todella helppoja, ne voidaan pilkkoa pienempiin osiin, niitä on helppo opetella ja ennen kaikkea tanssia paljon ilman suuria paineita koko sarjan muistamisesta.

Ikivireä LattariFitness

Tunnilla yhdistetään tehokkaasti sekä tanssi- että lihaskuntoliikkeet, unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Tunti on tehokas ja hauska.

Kevennetty kuntojumppa/70+

Terveyttä edistävää, mukavaa, tehokasta ja kokonaisvaltaista jumppaa. Kevennetyn kuntojumpan vaihtuvat ja monipuoliset teemat sekä painotukset takaavat tehon ja mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa, lihaskunto-osuus ja venyttelyt. Kevennetty kuntojumppatunti sopii hyvin aloittelijoille tai ikäihmisille.

Kreikkalaiset tanssit

Tunnilla opetellaan kansantansseja eri puolilta Kreikkaa. Suurin osa tansseista tanssitaan puoliringissä otteessa, tunnilla on myös paljon yksilötanssia. Musiikkina käytetään perinteistä kansantanssimusiikkia eri puolelta Kreikkaa ja myös uutuus listahittejä. Näillä opeilla pääset varmasti näyttämään taitosi seuraavalla Kreikan matkallasi. Sopii kaikille tanssin ystäville.

Lavis

Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon. Lavista tanssitaan yksin, joten ei ole vaaraa että kukaan talloo varpaille. Tunnilla tanssitaan tuttuja lavatanssilajeja kuten humppa, jenkka, rock/jive, cha cha ja samba. Tunnilla jopa opit eri lavatanssiaskeleiden perusteita kuntoilun ohella.

Salsa

Salsa on tanssi- ja musiikkilaji, joka on syntynyt perinteisistä kuubalaisista rytmeistä. Tanssi on vaihdikasta ja iloista. Tunnilla opetellaan rytmiä mukaansa tempaavan musiikin tahdissa, askelkuvioita ja vartalonkäyttöä. Askelkuvioista rakennetaan tunnin aikana koreografia.

Tuolijumppa

Tunti sisältää sekä tuolilla istuen että tuolia apuna käyttäen tehtäviä harjoitteita. Harjoitteet ovat kevyitä, kuntoa ja toimintakykyä ylläpitäviä, joissa haastetaan kehon lihaskuntoa, tasapainoa sekä liikkuvuutta.

Venyttely

Venyttelyssä huolletaan kehoa erilaisilla venytys- ja rentoutustekniikoilla kokonaisvaltaisesti ja lempeästi.

60+

Kevennettyllä kuntojumppatunnilla pyritään ylläpitämään voimaa ja notkeutta monipuolisesti lihaskuntoa ja nivelten liikeratoja harjoittamalla. Tunti on suosittu, joten niitä järjestetään kaksi samanlaista peräkkäin, jotta välineitä riittäisi kaikille.