Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Aikuisten ryhmäliikuntatunnit on jaettu teho-, kehonhuolto- ja tanssitreeneihin sekä ikinuorten jumppacoctail-tunteihin.

Löydät oheisesta listasta kuvauksen kaikista syksyn tunneista. Monipuolisesta tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi, oletpa sitten aktiiviliikkuja tai vasta-alkaja. Tuntimme sopivat erinomaisesti myös miehille.

Tehotreenit

Aikuisten akrobatia (lisämaksullinen, ilmoittautuminen ryhmään jäsentiedossa)

Tunti painottuu telinevoimistelun perusteisiin. Aluksi yhteinen alkulämmittely, jonka jälkeen edistyneimmillä on mahdollisuus harjoitella itsenäisesti alueen telineillä. Uudet osallistujat ovat tervetulleita! Jokaisella tunnilla on oma teema (teline/liike) mihin ohjaus keskittyy.

Aikuisten Teamgym (lisämaksullinen, ilmoittautuminen ryhmään jäsentiedossa)

Uusi ryhmä aikuisille. Lähtötasolla ei merkitystä, jokainen pääsee treenaamaan omalla tasolla. Harjoituksia volttiradalla, vapaaohjelmassa sekä trampetilla.

BODYCOMBAT® (LesMills)

Bodycombat® on voimaa ja energiaa huokuva intervallitreeni, jossa voi päästää sisäisen taistelijan valloilleen. Energinen musiikki ja eri itsepuolustuslajeihin perustuvat liikkeet tarjoavat sinulle täydellisen treenin, josta erityisesti niskahartiaseudun lihakset kiittävät. Tunti sopii kaikille ja kehittää koordinaatiota ja ketteryyttä sekä nopeutta ja voimaa. BODYCOMBAT® tunnin aikana tulet tekemään jopa 1600 vastalihasliikettä rutistamatta kertaakaan.

Bodyfitness

Tehokas hikitunti, jossa treenataan puntteja, kuminauhoja, steppilautaa ja oman kehon painoa apuna käyttäen. Ohjelma vaihtuu kolmen viikon välein. Tunti sopii jo aiemmin harrastaneille.

BODYPUMP® (LesMills)

BODYPUMP® on haastava, mutta myös aloittelijoille sopiva lihaskuntotreeni, jonka liikkeet tehdään ryhmässä musiikin tahtiin. Tunnin aikana käytetään tankoa, levypainoja ja kehon omaa painoa. BODYPUMP® on helppoa, tehokasta ja tuo taatusti tuloksia. Keskiviikon tunnille mahtuu 30 ensimmäistä paikalle tullutta (välineet 30 henkilölle).

Functional Training

Koko kehon tehokas treeni! Tunnilla käytetään välineitä, kuten kahvakuulia, levykiekkoja ja tankoja. Tunti sisältää hyppyjä, joten saat varmasti sykkeesi nousemaan. Tunti ei sisällä askelsarjoja, eikä vaikeita liikkeitä ja voit itse määritellä oman työpainosi ja tahdin.

Kiinteytys

Kuntojumppatuntia vaativampi lihaskuntopainotteinen tunti, joka koostuu kehoa lämmittävästä alkulämmittelystä 15 min, pitkistä sarjoista koostuvasta,monipuolisesta ja kiinteyttävästä lihaskunto-osuudesta 35min ja palauttavista venytyksistä 10min.
Intensiteetti: kohtuukuormittava-kuormittava
Kohderyhmä: sopii aiemmin harrastaneille

Kuntojumppa

Terveyttä edistävää, mukavaa, tehokasta ja kokonaisvaltaista jumppaa. Kuntojumpan vaihtuvat ja monipuoliset teemat sekä painotukset takaavat tehon ja mielekkyyden, jokaiseen kertaan sisältyy sekä hengitys ja verenkiertoelimistön vahvistamista, että lihaskunto-osuus. Tunti sopii aloittelijoille liikunnan aloittamiseen ja myös aktiiviliikkujalle tukiharjoitteeksi.
Intensiteetti: kohtuukuormittava
Kohderyhmä: sopii kaikille.

RPV eli reisi-peppu-vatsa

Tehokas, lihaskuntopainotteinen tunti, jossa keskitytään muokkaamaan jalkojen, pepun ja keskivartalon lihaksia. Tunti koostuu lämmittelystä 15 min., lihaskunto-osuudesta 35 min. ja palauttavista venyttelyistä 10 min.
Intensiteetti: kuormittava
Kohderyhmä: sopii aiemmin harrastaneille

Teema-tunti

Vaihtuvat teemat tunnin sisällön suhteen, mukavaa ja erilaista hikoilemista villasukkajumpasta kiinteytykseen sekä rauhallisempaan menoon. Tervetuloa mukaan!
Intensiteetti: Kohtuu kuormittava
Kohderyhmä: Sopii aiemmin harrastaneille

Steppi-Cirquit

Omalla paikalla tehtävä kuntopiiri, jossa lihaskuntoa ja sykettä vaihdellen, ei askelsarjoja. Sopii erinomaisesti myös miehille ja aloittelijoille! Sunnuntai-iltaan hikikarpalot lentämään!

Äijätreenit

Äijätreeni on paikka, jossa miehet laitetaan huolella kuntoon. Tunti sisältää kehon lämmittelyä, jonka siivittämänä unohdetut keskivartalon lihaksetkin saavat huomiota osakseen. Tunnilla käytetään monipuolisesti eri välineitä ja oman kehon painoa. Tunnin sisältö on vaihteleva.
Loppuhuipentumana lisäämme öljyä jäykistyneisiin niveliin erilaisten venyttelyjen ja liikkuvuusharjoitusten avulla.Jos lukiessasi tätä (tunnet piston polvessasi), olet se äijä, jonka kannattaisi tulla meidän huollettavaksi.

 

Kehonhuoltotreenit

BODYBALANCE® (LesMills)

BODYBALANCE® on täydellinen yhdistelmä liikkeitä, jotka ovat saaneet vaikutteita tai-chi’sta, joogasta ja pilateksesta. BODYBALANCE® vahvistaa lihaksia toiminnallisella tavalla, lisää liikkuvuutta ja rauhoittaa mieltä. Tunti sopii kaikille riippumatta aikaisemmasta harjoittelutaustasta ja kuntotasosta.

FasciaMethod

FasciaMethod- konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille sekä liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

Ihana aamu

Rauhallinen aamunavaus, jossa herätellään keho lempeästi. Tunnilla tehdään paljon avaavia liikkeitä ja kiinnitetään huomiota tasapainoon ja kehonhallintaan. Lihaskunto-osuudessa keskitytään keskivartalon vahvuuteen, jossa työskennellään pääasiassa ilman välineitä lempeällä, mutta vahvalla otteella. Tunnin lopussa venyttelyt.

Venyttely

Venyttelyssä huolletaan kehoa ja mieltä erilaisilla venytys – ja rentoutustekniikoilla kokonaisvaltaisesti ja lempeästi.

 

TANSSITREENIT

Aikuisten jazz alkeet

Tunnilla harjoitellaan lajin tekniikkaa, sille ominaista rytmiikkaa, sekä ilmaisua ja heittäytymistä. Tunti koostuu alkulämmittelystä, vaihtelevista tekniikkasarjoista, sekä loppusarjasta, jonka tarkoituksena on kehittää liikemuistia, opettaa liikkeiden sitomista sekä innostaa heittäytymään täysillä. Tekniikkasarjat sisältävät jazztanssille tyypillisiä liikkeitä kuten piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä, kehorytmiikkaa sekä kehonosien erittelyä eli isolaatiota. Tunti sopii sekä aloittelijoille että jo pitkään harrastaneille, haastetta löytyy varmasti jokaiselle!

Aikuisten jazz jatkoryhmä (lisämaksullinen: kertamaksu tai vuosi-ilmoittautuminen ryhmään)

Tunneilla keskitytään jazztanssin ominaispiirteiden työstämiseen ryhmän tason mukaisesti.
Rytmi, musikaalisuus, energia, esittävyys, isolaation käyttö, tilan käyttö, dynaamisuus ja eri tyylit painottuvat tunneilla. Tekniikka on väline tanssillisessa ilmaisussa, joissa korostuu tanssijan persoonallisuus. Tanssisarjat vaihtelevat jazztanssin eri tyylien sisällä. Tunti koostuu huolellisesta lämmittelystä, tilan poikki tehtävistä harjoitteista, sekä tanssisarjoista.

Bailatino Fitness®

Bailatino Fitness on kehitetty vastaaman fyysiseen kunnon kohottamiseen kohdistuvia odotuksia.  Tunnilla yhdistetään tehokkaasti sekä tanssi- että lihaskuntoliikkeet, unohtamatta tasapaino- ja koordinaatioharjoituksia. Tunti on tehokas ja hauska. Tunnilla käytettäviä tansseja ovat mm.: samba, jive, paso doble, salsa, merenque, bachata, conga, mambo, reggaeton.

Flowbaletti

Tunnilla tehdään lempeitä liikkeitä baletin tekniikalla. Tunti vahvistaa nivelten liikkuvuutta ja koko kehon tasapainoa. Tunti sopii kaikille, eikä aikaisempaa kokemusta tarvitse olla.

Hip Hop

Hip Hop on ollut pitkään toivottu ja nyt se alkaa KRVDance Academyssä. Kaikissa ryhmissä opetellaan perustekniikkaa ja näiden oppien avulla mennään mm. kohti Freestyleä ja jokainen ryhmä tekee tietysti myös koreografioita. Hip Hop tanssin ymmärtäminen syntyy tanssien, katsoen ja kokien. Luvassa on yllätyksiä ja aivan huikean opettajan johdolla varmasti vauhdikkaat tunnit!

LatinoHIIT

Lihaskunto- ja tanssiliikkeitä lattarimusiikin tahtiin. Tehokas ja nopeatempoinen hikitreeni, ei vaadita tanssitaustaa eikä aiempaa kokemusta hiitistä! Kesto venyttelyineen 45min.

Showfiilistely (lisämaksullinen: kertamaksu tai vuosi-ilmoittautuminen ryhmään)

Show-tunneilla yhdistellään erilaisia tanssilajeja ja tyylejä. Showfiilistely-tunnilla nautitaan erilaisista rytmeistä ja tanssitaan tunteella, ilolla ja hyvällä fiiliksellä.

 

Ikinuorten jumppacocktailtreenit

(vihreille tunneille 4 € kertamaksulla tai kauden jumppakortilla)

FasciaMethod

FasciaMethod- konsepti on suomalainen liikuntatuote, jossa yhdistyvät myofaskiaalinen liikkuvuusharjoittelu, dynaaminen täsmävenyttely kireille lihaksille sekä liikehallintaharjoittelu ja faskiakäsittely pallolla. Tunti sopii kaikille, jotka haluavat tehokkaasti parantaa suorituskykyään ja edistää hyvinvointiaan.

Ikivireä bailatino®

Helppo tanssitunti, jonne ei ole ikärajaa eikä taitovaatimusta. Sisältää seuraavat tanssit: samba, cha cha, rumba, jive, salsa, merenque, tango, reggaeton, mambo, paso doble, son ja bachata.  Eläkeläiset, työikäiset, vanhukset, miehet, koreografiakammoiset…. Tämä paketti palvelee heitä kaikkia. Tanssikuviot ovat todella helppoja, ne voidaan pilkkoa pienempiin osiin, niitä on helppo opetella ja ennen kaikkea tanssia paljon ilman suuria paineita koko sarjan muistamisesta.

Jooga

Jooga on tuhansia vuosia vanha liikuntamuoto. Se lisää liikkuvuutta, voimistaa lihaksia, parantaa tasapainoa ja rauhoittaa mieltä. Klassisen hathajoogan tekniikoita ovat asennot ja liikkeet, hengitysharjoitukset sekä keskittymisharjoitukset.

Kreikkalaiset tanssit

Tunnilla opetellaan kansantansseja eri puolilta Kreikkaa. Suurin osa tansseista tanssitaan puoliringissä otteessa, tunnilla on myös paljon yksilötanssia. Musiikkina käytetään perinteistä kansantanssimusiikkia eri puolelta kreikkaa ja myös uutuus listahittejä. Näillä opeilla pääset varmasti näyttämään taitosi seuraavalla Kreikan matkallasi. Sopii kaikille tanssin ystäville.

Kunnontunti

Voimaa ja kuntoa kehittävä tunti, jossa aina teeman mukaiset apuvälineet käytössä. Tunnilla käytetään välineinä mm. kahvakuulaa, voimatankoja, käsipainoja ja kuminauhoja vaihtuvan teeman mukaan. Tunti koostuu lämmittelystä 15 min, lihaskunto-osuudesta 35 min ja venyttelystä 10 min.

Päivätanssit

Päivätanssit ovat mukaansatempaavia yksilötansseja. Tunnilla käymme läpi tuttuja suomalaisia seuratansseja sekä lattareita. Tunnilla pääset fiilistelemään ihanan musiikin tahdissa yksilönä, tunnilla et tarvitse paria. Tanssiessasi saat huomaamatta sykkeet ja kunnon kohoamaan. Aikaisemmasta tanssitaustasta on hyötyä, mutta tunnille ovat tervetulleita kaikki. Tunti sopii kaikenikäisille.

Tasapainotunti

Tasapainotunnilla harjoitellaan tasapainoa ylläpitäviä ja kehittäviä helppoja liikkeitä seisten. Huomaat kehon puolierot ja keskivartalon käytön tärkeyden. Tunti sopii kaikille. Tunnilla et tarvitse kenkiä.

Tuolijumppa

Iloinen, muistojen musiikin tahdittama tuolijumppa hoitaa kuntoasi turvallisesti tuolilla istuen ja tuolia apuna käyttäen. Tunnilla monipuolisia lihaskuntoliikkeitä, kestävyyskuntoa miellyttävästi ylläpitäviä harjoitteita ja liikkuvuutta lisääviä venytyksiä. Tule yksin, kaksin, avo/aviokumppanin kera.

Venyttely

Venyttelyssä huolletaan kehoa ja mieltä erilaisilla venytys – ja rentoutustekniikoilla kokonaisvaltaisesti ja lempeästi.

60+

Tunnilla pyritään ylläpitämään voimaa ja notkeutta monipuolisesti lihaskuntoa ja nivelten liikeratoja harjoittamalla.
Intensiteetti: kohderyhmä huomioiden kevyt-kohtuukuormittava
Kohderyhmä: yli 60-v.

70+

Reipas ja iloinen lihaskuntojumppa musiikin tahtiin. Tunnin alussa on hyvät lämmittelyt, jonka jälkeen koko kehoa vahvistava lihasvoima- ja tasapaino -osuus. Tunnin lopussa pitkät venytykset. Tunnilla käytetään eri välineitä.
Intensiteetti: kevyt- kohtuukuormittava
Kohderyhmä: yli 70-v