Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Aikuisten ryhmäliikuntatuntien kuvaukset

Tuntivalikoimastamme löydät varmasti sopivan tunnin itsellesi – oletpa sitten liikuntaa kokeileva, vasta-alkaja, seura-aktiivi tai energinen liikkuja. Aikuisten ryhmäliikuntatunnit merkitty värikoodein kuormitustason mukaan.

Vihreä Perustaso / Kehonhuolto
Sininen Tanssillinen tunti
Punainen Tehotunti / Kiinteytys
Violetti Syketunti
Pinkki TEEMA, KRV:n spesiaalitunti vaihtuvalla sisällöllä ja ohjaajalla

Alta löydät kuvaukset tunneista.

Tule mukaan ja löydä omat suosikkisi!

Perustaso / Kehonhulto

Vihreän kuntojumppa-nimikkeen alta löytyvät tutut, perinteiset KRV:n hyvän mielen peruskuntotunnit. Terveyttä edistävää, kokonaisvaltaista liikuntaa. Sopii sekä liikunnan aloittamiseen että aktiiviliikkujille tukiharjoitteeksi.

 

Asahi
Asahi on kaikille sopivaa ja turvallista terveysliikuntaa, jossa hengitys yhdistetään liikkeisiin. Liikesarjojen vaikutukset kohdistuvat niska-hartiaseutuun , selkään, jalkoihin, tasapainoon ja mielen rauhoittumiseen. Liikkeiden tavoitteena on lihasten venyttäminen ja avaaminen. Verenkierto elpyy ja nivelet saavat pehmeää liikettä.

Jooga
Maanantaisin Yin Jooga:
Yin Jooga on ruhallinen ja lempeä harjoitus, joka tehdään kehoa ja hengitystä kuunnellen. Asanoissa (asennoissa) viivytään 3-5 minuuttia. Pitkien asentojen tarkoitus on saada venytys syvälle niveliin, jänteisiin ja sidekudoksiin, mikä lisää kehon liikkuvuutta ja poistaa kireyksiä. Tunti toimii rentoutumiskeinona kiireen keskellä, voimaharjoittelusta palauttavana harjoitteluna tai kankean kehon avaavana ja huoltavana harjoitteluna.  Tunti sopii kaikille.
Tiistaisin Jooga:
Sopii vasta-alkajille ja jo aiemmin harrastaneille. Tehdään asanat (asennot) omaa kehoa kuunnellen. Voidellaan niveliä, availlaan kireyksiä, tarkkaillaan hengitystä sekä rentoutetaan koko kehoa sekä mieltä.

Kehonhuolto
Monipuolinen kehoa huoltava tunti, minkä aikana huomioidaan perinteisten venytysten ja liikkuvuusliikkeiden lisäksi myös faskialinjat sekä kehon tukilihasten vahvistaminen.

Pilates
Pilates on keskivartaloharjoittelua hengityksen tukemana. Kaikille sopiva harjoitus, jossa vahvistetaan vatsa- ja selkälihaksia toimintakyvyn parantamiseksi ja ryhdin ylläpitämiseksi.

Venyttely
Tunnin päätteksi tehtävät palauttavat venyttelyt.

Tuolijumppa
Tuolilla istuen tai tuolia apuna käyttäen tehtäviä kehon lihaskuntoa, tasapainoa sekä liikkuvuutta lisääviä sekä toimintakykyä ylläpitäviä harjoitteita.

Patteritreeni
Patteritreenissä tehdään alkulämmittelyn jälkeen muutamia liikepattereita. Jokaisessa liikepatterissa on 2-3 liikettä, joissa käytetään koko kehoa monipuolisesti. Toiminnallinen treeni ja lihaskunto sopii kaikille ikäryhmille. Treenistä voi tehdä oman näköisen, ohjaaja antaa aina vaihtoehtoja. Tunnilla käytetään välineitä apuna monipuolisesti. 

Kuntojumppa
Kevennetty kuntojumppa, jossa vaihtuvat ja monipuoliset teemat takaavat mielekkyyden. Jokaiseen kertaan sisältyy sykkeen nostoa ja lihaskunto-osuus.

 

 

TANSSI

KRV:n tanssitunneille ei ole taitovaatimusta etkä tarvitse tanssiparia.

Lattari-teema / Lattarimix
Tunnilla tanssitaan monipuolisesti eri lattaritansseja: merenque, salsa, salsaton, cha cha, bachata, reggaeton, runba ja samba. Tansseihin tehdään helpot sarjat ja toistoja tulee paljon, jolloin helppo pysyä perässä. Tunti on enemmän hiki kuin tekniikkatunti. Tunti käy kaikille tanssista kiinnostuneille. 

Flowbaletti
Lempeitä liikkeitä baletin tekniikalla. Vahvistetaan nivelten liikkuvuutta ja koko kehon tasapainoa.

Lavis
Lavis-lavatanssijumppa on hauska, helppo ja hikinen liikuntamuoto, joka perustuu lavatanssiaskeleiden ja jumpan välimuotoon.

Dancemix
Dancemix tunneilla tanssitaan erilaisia helpohkoja tansseja, jotka rakentuvat tunnin aikana opetelluista tanssikuvioista. Aikaisempaa kokemusta tanssista ei tarvitse olla. Tanssilaji vaihtuu 2-3 viikon välein. Tunneilla luvassa mm. merengue, charleston, salsa ja bollywood-koreografioita.

 

 

PUNAISET TUNNIT

KRV:n tehokkaampia tunteja.
Näillä tunneilla kehitetään lihaskuntoa ja kestävyyden eri osa-alueita. 

 

Kahvakuula 
Kahvakuula on koko kehon voimaharjoittelua. Tunti kehittää voimaa, nopeutta, kestävyyttä ja tasapainoa. Kuulan paino valitaan oman tason mukaan, joten tunti sopii kaikille. Tunti sisältää voima- ja sykeosuuksia. Harjoitteet ovat sovellettavissa jokaiselle sopivaksi.

Circuittraining
Tunti koostuu eri pisteistä, joita tehdään kiertoharjoitteluna. Liikkeissä käytetään koko kehoa rasittavia toiminnallisia liikkeitä. Treeni parantaa tasapainoa, voimaa ja kestävyyttä. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille liikkujille esim. painoja lisäämällä tai keventämällä.

Kiinteytys
Tutut kiinteytystunnit ovat kohtuukuormittavia vakiotunteja. Kiinteytys koostuu alkulämmittelystä ja monipuolisesta lihaskunto-osuudesta.

Voimajumppa
Tunnilla harjoitellaan lihaskuntoa sekä voimaa. Välineinä yhdistellään kaikkia tangosta kuminauhaan ja pilatespalloihin. Tunti sisältää venyttely ja syke osion. Liikkeet sovellettavissa kaiken kuntoisille ja ikäisille.

 

 

SYKE

Violetit syketunnit ovat sydän- ja verenkiertoelimistöä voimakkaammin kuormittavia.
Erityisesti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

 

Sykemix
Aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä. Pumppia, poltetta, toistoja ja haastetta. Musiikki rytmittää harjoitusta alusta loppuun saakka. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

Step
Intervallityyppinen harjoitus step-laudan avulla. Syke- ja verenkiertoelimistöä sekä lihaksistoa kuormittavaa, ketteryyttä, koordinaatiota, tasapainoa ja nopeutta kehittävä tunti. Tunti haastavampaa kuntoilua kaipaaville.

Bodybattle
KRV:n tuntitarjonnan kuormittavin harjoitus viikon päätteeksi.
Vauhdikas itsepuolustuslajeista kuten nyrkkeilystä, thainyrkkeilystä, kickboxingista ja karatesta vivahteita saanut aerobista kestävyyttä, nopeutta ja ketteryyttä kehittävä sykeintervallitunti.
Tunti erittäin haastavaa kuntoilua kaipaaville.

 

 

TEEMA

Pinkit TEEMA-tunnit ovat KRV:n spesiaalitunteja. Tunneilla on vaihtuva sisältö ja ohjaaja. 

Lauantaisin vaihtuva teema klo.11.15-12.15
Teemasisällöt:
https://kuopionreippaanvoimistelijat.fi/teematunnit/