Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Terve Voimistelija

KRV panostaa turvalliseen, terveelliseen ja hyvinvoivaan voimisteluun. Tältä sivulta löytyy koottuna seuran sekä Suomen Voimisteluliiton ohjeita ja materiaaleja harjoittelun tueksi ja kokonaisvaltaiseen terveyteen ja hyvinvointiin. Materiaaleja löytyy turvallisen harjoitteluympäristön sekä -kulttuurin luomiseen. 

Tutustu myös Suomen Voimisteluliiton
Terve Voimistelija -sivuihin.

Ravitsemus

Riittävä ja monipuolinen ravinto on yhtä tärkeää kuin hyvä harjoittelu. Laadukas ja oikeanlainen ravinto ovat urheilijan kehittymisen edellytys. Ravinto on merkittävässä roolissa harjoittelusta palautumisen tehostamisessa sekä vammojen ja sairastumisriskin minimoimisessa. Seuralla on käytössään ravitsemusohjeistus ja syömishäiriöiden toimintamalli valmennusryhmille.

KRV:n ravitsemusohjeistus
KRV:n toimintamalli syömishäiriöihin

Urheiluvammat

Valmennuksellisilla keinoilla voidaan merkittävästi vaikuttaa voimistelijan terveyteen sekä vammojen ehkäisyyn. Mikäli voimistelija kuitenkin loukkaantuu, tulee valmentajan tukea voimistelijaa tilanteessa sekä edistää vammasta toipumista erilaisilla toimenpiteillä. 

Seuran ohjeet vammojen ehkäisyyn, loukkaantumisiin ja ensiapuun julkaistaan syksyllä 2020.
Loukkaantuneen urheilijan tukeminen (Suomen Voimisteluliitto)

Epäasiallinen käytös

KRV ei hyväksy minkäänlaista häirintää tai epäasiallista kohtelua harjoituksissaan tai tapahtumissaan. Epäasiallinen kohtelu on yleisen hyvän tavan vastaista käyttäytymistä seurassa. Treeneihin, kisoihin, kisamatkoille, leireille tai koulutuksiin ei kuulu minkäänlainen epäasiallinen kohtelu. Jokaisen harrastajan, ohjaajan ja valmentajan on syytä ilmoittaa havaitsemistaan epäkohdista seuralle.

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden epäasiallisen käytöksen toimintamalli

Ohjeita valmentajille:

Kiusaamistilanteet (Et ole yksin -palvelu)
Kiusaamisen ennaltaehkäisy(Et ole yksin -palvelu)
Nuorten väliseen seksuaaliseen häirintään puuttuminen(Et ole yksin -palvelu)
Nuorten välisen seksuaalisen häirinnän ennaltaehkäisy (Et ole yksin -palvelu)

Epäasiallisen käytöksen ohjeita ja neuvoja löytyy lisää Et ole yksin -nettisivuilta.

Vastuullisuus

Urheiluyhteisö on rakentanut ensimmäistä kertaa yhteisen vastuullisuusohjelman. Ohjelma toimii vastuullisuustyön raamina ja sitä voi hyödyntää koko urheiluyhteisö niin urheiluseuroissa, lajiliitoissa kuin muissakin urheilun ja liikunnan ympäristöissä.

Tavoitteena on vastuullinen urheilu ja liikunta.

    Urheiluyhteisön vastuullisuusohjelma 2020-2024 (Suomen Olympiakomitea)