Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Lasten ja nuorten tuntien tuntikuvaukset

Kuopion Reippaan Voimistelijat tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia lasten harrastevoimistelutunteja. Seurassamme on ryhmiä kaikenikäisille lapsille ja nuorille, tytöille ja pojille telinetemppuilusta tanssiin.

 

Tuntikuvaukset

DanceMix 7-10v, 11-16v

Dancemix-tunti tarjoaa lapselle mahdollisuuden kehittyä monipuolisesti. Tunnit koostuvat eri tanssityylien harjoitteista lukuunottaen jazz-, nyky-, show- ja katutanssin sekä balettitekniikan.

JV Nuput 3-4v ja 5-6v

Ryhmässä harjoitellaan perusliikkumistaitojen (juoksu, kävely, hyppääminen, pyöriminen, kieriminen) lisäksi erilaisia vartalon, käsien ja jalkojen liikkeitä, tasapainoliikkeitä sekä hyppyjä ja hyppelyitä liikkuvuutta, luovuutta unohtamatta. Ryhmä tekee kauden aikana ohjelmat, joka esitetään seuran näytöksissä. Sopii tytöille ja pojille.

Joukkuevoimistelun alkeet 7-10v ja 10-12v

Joukkuevoimistelun alkeet -ryhmässä harjoitellaan joukkuevoimistelun perustaitoja mm. tasapainoja, hyppyjä, vartaloliikkeitä, akrobatiaa, ketteryyttä ja nopeutta lapsen ikä huomioiden. Tunneilla kokeillaan erilaisia välineitä. Tunnilla liikutaan musiikin mukaan sekä leikitään erilaisia liikuntaleikkejä. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta. Tunneilla valmistetaan myös esitysohjelma, joka esitetään seuran näytöksessä. 

Kilpa-aerobic harrasteryhmä

Ryhmässä harjoitellaan vauhdikkaan kilpa-aerobicin alkeita, perusvoimistelutaitoja sekä lajin vaikeusliikkeitä. Laji vaatii vartalonhallintaa, voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta sekä esiintymisrohkeutta. Näitä kaikkia harjoitellaan hyvässä ilmapiirissä.

Lasten tanssi 3-4v ja 5-6v

Tunti kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja kehon tuntemusta ikäkaudelle sopivasti. Tunnilla tehdään paljon luovia harjoituksia. Sopii tytöille ja pojille.

MIX-tunnit 7-9v ja 10-12v

Tunti, jossa voit tutustua kevään aikana kaikkiin voimistelulajeihin. Mukana tanssi, joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, TeamGym sekä kilpa-aerobic.

Vko 36-41: Joukkuevoimistelu
Vko 43-48: Telinevoimistelu
Vko 49-50, 2-4: TeamGym
Vko 5-9 ja 11 Kilpa-aerobic
Vko 12-16: Dance

Naisten telinevoimistelun kupariryhmät eri ikäisille (1h/vko)

Kupariryhmä on tarkoitettu kaikille 6-10-vuotiaille telinevoimistelun aloittaville voimistelijoille. Tunnilla harjoitellaan telinevoimistelun perusteita ja motorisia perustaitoja. Sisältää telineharjoittelun lisäksi pelejä ja leikkejä. Tavoitteena on tutustua telinevoimistelun maailmaan ja oppia uusia temppuja. Ryhmässä harjoitellaan myös Voimisteluliiton kuparimerkkiliikkeitä ja kuparimerkin suoritettuaan voi halutessaan ilmoittautua pronssiryhmään tammikuussa/seuraavalla kaudella.

Naisten telinevoimistelu pronssiryhmät eri ikäisille (1,5h/vko)

Tämä ryhmä on tarkoitettu voimistelijoille, jotka ovat suorittaneet kuparimerkin TAI aloittaneet pronssimerkin suorittamisen. Tavoitteena on kokea voimistelun riemua ja luoda hyvä pohja tuleville vaativammille tempuille. Tunnilla jatketaan telinevoimistelun perusliikkeiden kehittelyä ja harjoitellaan samalla pronssimerkin liikkeitä. Pronssimerkin suoritettuaan voi halutessaan ilmoittautua hopearyhmään tammikuussa/seuraavalla kaudella.

Naisten telinevoimistelun hopea- ja kultaryhmä (harjoitukset 2×1,5h/vko)

Ryhmään voivat ilmoittautua pronssi- tai hopeamerkin kokonaan tai lähes kokonaan suorittaneet voimistelijat. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Tunnilla edetään vaativampiin liikkeisiin ryhmäläisten taitotason mukaan. Hopeamerkin suoritettuaan voi aloittaa kultamerkin suorittamisen, hopearyhmässä voi siis suorittaa myös kultamerkkiä. Hopea- ja kultaryhmästä voi edetä mahdollisuuksien mukaan NTV kilparyhmiin.

Perheakrobatia 3-6v

Perheliikunnassa tunneille osallistuvat vanhempi ja lapsi yhdessä. Lapsen kanssa suoritetaan temppuratoja, tanssitaan, tehdään pariakrobatiaa, harjoitellaan voimistelun alkeita ja perusmotorisia taitoja. Koko perhe mukaan liikkumaan!

Showtanssi 7-10v, 11-16v

Showtanssitunneilla harjoittelemme lajin tekniikkaa, sille ominaista rytmiikkaa sekä ilmaisua. Tunnilla opettelemme showtanssille tyypillisiä liikkeitä, kuten erilaisia piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä, kehorytmiikkaa ja isolaatioita. Tuntiin kuuluu alkulämmittely, tekniikkaharjoitteita sekä loppusarja, jossa yhdistelemme tunnin aikana opittuja asioita.

TeamGym Temppu 5-6v

TeamGym harrasteryhmä on 5-6 vuotiaille aloittaville voimistelijoille tarkoitettu ryhmä, jossa keskitytään perusvoimisteluun ja ketteryyteen leikinomaisesti. Ryhmä tarjoaa turvallisen paikan opetella kehon hallintaa, sekä itsensä haastamista. TeamGymin omaisesti harjoituksissa tullaan opettelemaan trampetin sekä volttiradan käyttöä. Iso trampoliini tulee olemaan myös isossa roolissa lasten kehonhallinnan parantamisessa.

TeamGym Taitotemppu 6-7v

TeamGym harrasteryhmä on 6-7-vuotiaille aloittaville tai jo vuoden temppuryhmässä olleille voimistelijoille tarkoitettu ryhmä, jossa keskitytään TeamGymin perusteisiin leikinomaisesti. Ryhmä tarjoaa turvallisen paikan opetella kehon hallintaa, sekä itsensä haastamista. TeamGymin omaisesti harjoituksissa tullaan opettelemaan trampetin sekä volttiradan käyttöä, vapaaohjelman elementtejä sisällytetään harjoituksissa alkulämmittelyyn. Iso trampoliini tulee olemaan myös isossa roolissa lasten kehonhallinnan parantemisessa.

TeamGym Taiturit 8-11v

TeamGymin harrasteryhmä, jossa voimistelijat etenevät omalla tasollaan, eli ryhmään ovat kaikki ikäryhmän voimistelijat tervetulleita. Harjoituksissa keskitytään volttiradan ja trampetin liikkeisiin, vapaaohjelman elementtejä harjoitellaan alkulämmittelyssä. Iso trampoliini on myös keskeinen osa harjoituksia. Ryhmän voimistelijoilla on mahdollisuus osallistua kilpaharrasteluokan kilpailuihin Voimistelupäivillä.

TeamGym nuoret 16-25v

TeamGym on telinevoimistelun tapainen joukkuelaji, jossa harjoitellaan vapaaohjelma permantomatoilla, vauhdikkaita volttisarjoja volttiradalla ja korkeita voltteja trampetilla. Nuorten TeamGym -ryhmässä lähtötasolla ei ole merkitystä, jokainen pääsee treenaamaan omalla tasolla.

Telinetemppu 4-5v

Monipuolinen tunti telineillä, joka sisältää mm. hauskoja temppuratoja. Lisäksi leikkejä, pelejä ja perusvoimistelutaitojen opettelua. Sopii tytöille ja pojille.

Volttiryhmä alkeet 10-13v

Sopii 10-13-vuotiaille voimistelun aloittaville voimistelijoille. Ryhmässä harjoitellaan voimistelun ja akrobatian perusteita ryhmäläisten taitotaso ja toiveet huomioiden. Harjoituksia tehdään freegymin henkeen rennosti, mutta turvallisesti. Tavoitteena on tuottaa onnistumisen elämyksiä ja voimistelun iloa.

Volttiryhmä jatko 10-13v

Sopii 10-13-vuotiaille lapsille, joilla on jo voimistelutaustaa. Ryhmässä harjoitellaan voimistelua ja akrobatiaa ryhmäläisten taitotaso ja toiveet huomioiden. Harjoituksia tehdään freegymin henkeen rennosti, mutta turvallisesti. Tavoitteena on tuottaa onnistumisen elämyksiä ja voimistelun iloa.

Open Gym – tunnit

Open Gym –tunnit ovat vapaaharjoitteluvuoroja Jynkän koululla. Telinevoimistelua varten varustetusta salista löytyy mm. puomeja, rekkejä, ilmavolttirata, trampoliineja, volttimonttu ja paljon muuta. Salissa saa harjoitella ja temppuilla telineillä vapaasti turvallisuussääntöjen puitteissa. Alle 6-vuotiaat temppuilevat yhdessä oman aikuisen kanssa, myös vanhemmat sisarukset voivat tulla mukaan.

Jokaisen harjoittelijan pitää allekirjoittaa vastuurajoituslomake (alle 18-vuotiaiden osalta tarvitaan huoltajan allekirjoitus). Lomakkeen voi täyttää paikan päällä tai tulostaa tästä. Täytetty lomake toimitetaan järjestäjälle paikanpäällä.

Vastuurajoituslomake

Hinta 5 € / hlö, ei ennakkoilmoittautumista.
Suosittelemme MobilePaylla maksamista, myös käteismaksu käy.

OPEN GYM -tuntien harjoitusvuorot ovat Jynkän koululla, osoite Maitotie 2, C-ovi.

Yli 6v klo 14.00-14.55
Alle 6v klo 15.00.-15.55

Kevään 2021 harjoituskerrat ovat
Tammikuussa 10.1. ja 24.1.
Helmikuussa 7.2. ja 21.2.
Maaliskuussa 14.3.ja 28.3.
Huhtikuussa 11.4.ja 18.4.
Toukokuussa 2.5.2021