Kuopion Reippaan Voimistelijat

 
 

Lasten ja nuorten tuntien tuntikuvaukset

Kuopion Reippaan Voimistelijat tarjoaa laadukkaita ja monipuolisia lasten harrastevoimistelutunteja. Seurassamme on ryhmiä kaikenikäisille lapsille ja nuorille, tytöille ja pojille telinetemppuilusta tanssiin.

 

Tuntikuvaukset

Baletti 7-10v ja 10-12v

Tunnilla harjoitellaan klassisen baletin alkeita ikäkaudelle sopivalla tavalla. Tunnit pitävät sisällään klassisen baletin harjoituksia sekä tangon äärellä että tilassa liikkuen, ikäkaudelle sopivia lihaskuntoharjoitteita sekä luovia tehtäviä. Tunneilla tutustutaan myös klassisen baletin tuntietikettiin ja tapakulttuuriin.

Dance mix 7-10v

Dancemix-tunti tarjoaa lapselle mahdollisuuden kehittyä monipuolisesti. Tunnit koostuvat eri tanssityylien harjoitteista lukuunottaen jazz-, nyky-, show- ja katutanssin sekä balettitekniikan.

Hip Hop alkeet 7-10v/jatkoryhmä 11-14v/edistyneet yli 14v.

Hip Hop on ollut pitkää toivottu ja nyt se alkaa KRVDance Academyssä. Kaikissa ryhmissä opetellaan perustekniikkaa ja näiden oppien avulla mennään mm. kohti Freestyleä ja jokainen ryhmä tekee tietysti myös koreografioita. Hip Hop tanssin ymmärtäminen syntyy tanssien, katsoen ja kokien. Luvassa on yllätyksiä ja aivan huikean opettajan johdolla varmasti vauhdikkaat tunnit!

JV Nuput 3-4v ja 5-6v

Ryhmässä harjoitellaan perusliikkumistaitojen (juoksu, kävely, hyppääminen, pyöriminen, kieriminen) lisäksi erilaisia vartalon, käsien ja jalkojen liikkeitä, tasapainoliikkeitä sekä hyppyjä ja hyppelyitä liikkuvuutta, luovuutta unohtamatta. Ryhmä tekee kauden aikana ohjelmat, joka esitetään seuran näytöksissä. Sopii tytöille ja pojille.

Joukkuevoimistelun alkeet 7-10v ja 10-12v

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Suomen Voimisteluliiton lajeista suurin. Joukkuevoimistelun alkeet -ryhmässä harjoitellaan joukkuevoimistelun perustaitoja ikätaso huomioiden, mm. tasapainoja, hyppyjä, vartaloliikkeitä, akrobatiaa, ketteryyttä, nopeutta ja kokeillaan erilaisia välineitä. Tunnilla liikutaan musiikin mukaan sekä leikitään erilaisia liikuntaleikkejä. Lapsen kehonhallinta kehittyy ja ryhmässä toimimisen taidot opitaan huomaamatta. Tunneilla valmistetaan myös esitysohjelma, joka esitetään seuran näytöksessä. 

Jumps&Turns yli 14v.

Jumps&Turns tunneilla kehitetään tanssijan pyörimis- ja ponnistustaitoa erilaisilla harjoitteilla ja sarjoilla!

Kilpa-aerobic harrasteryhmät 6-8v ja 9-11v

Ryhmässä harjoitellaan vauhdikkaan kilpa-aerobicin alkeita, perusvoimistelutaitoja sekä lajin vaikeusliikkeitä. Laji vaatii vartalonhallintaa, voimaa, nopeutta ja liikkuvuutta sekä esiintymisrohkeutta. Näitä kaikkia harjoitellaan hyvässä ilmapiirissä.

Lasten tanssi 3-4v ja 5-6v

Tunti kehittää lapsen motoriikkaa, tasapainoa, rytmiikkaa ja kehon tuntemusta ikäkaudelle sopivasti. Tunnilla tehdään paljon luovia harjoituksia. Ryhmä tekee kevään aikana ohjelman, joka esitetään seuran kevätnäytöksessä. Sopii tytöille ja pojille.

MIX-tunnit 7-9v ja 10-12v

Tunti, jossa voit tutustua kevään aikana kaikkiin voimistelulajeihin. Mukana KRV dance, joukkuevoimistelu, telinevoimistelu, TeamGym sekä kilpa-aerobic.

Naisten telinevoimistelun kupariryhmä 6-7v ja 8-10v (1h/vko)

Tämä ryhmä on tarkoitettu kaikille 6-10-vuotiaille telinevoimistelun aloittaville voimistelijoille. Tunnilla harjoitellaan telinevoimistelun perusteita ja motorisia perustaitoja. Sisältää telineharjoittelun lisäksi pelejä ja leikkejä. Tavoitteena on tutustua telinevoimistelun maailmaan ja oppia uusia temppuja. Ryhmässä harjoitellaan myös Voimisteluliiton kuparimerkkiliikkeitä. Kuparimerkin suoritettuaan voi halutessaan ilmoittautua pronssiryhmään tammikuussa/seuraavalla kaudella.

Naisten telinevoimistelu pronssiryhmä 8-9v ja 10-12v (1,5h/vko)

Tämä ryhmä on tarkoitettu voimistelijoille, jotka ovat suorittaneet kuparimerkin TAI aloittaneet pronssimerkin suorittamisen. Tavoitteena on kokea voimistelun riemua ja luoda hyvä pohja tuleville vaativammille tempuille. Tunnilla jatketaan telinevoimistelun perusliikkeiden kehittelyä ja harjoitellaan samalla pronssimerkin liikkeitä. Pronssimerkin suoritettuaan voi halutessaan ilmoittautua hopearyhmään tammikuussa/seuraavalla kaudella.

Naisten telinevoimistelun hopearyhmä (harjoitukset 2×1,5h/vko)

Ryhmään voivat ilmoittautua pronssimerkin suorittaneet voimistelijat. Ryhmä harjoittelee kaksi kertaa viikossa. Tunnilla edetään vaativampiin liikkeisiin ryhmäläisten taitotason mukaan. Hopeamerkin suoritettuaan voi aloittaa kultamerkin suorittamisen, hopearyhmässä voi siis suorittaa myös kultamerkkiä.

Perheakrobatia

Perheliikunnassa tunneille osallistuvat vanhempi ja lapsi yhdessä. Lapsen kanssa suoritetaan temppuratoja, tanssitaan, tehdään pariakrobatiaa, harjoitellaan voimistelun alkeita ja perusmotorisia taitoja. Koko perhe mukaan liikkumaan!

Showjazz 11-14v

Showjazz tunneilla harjoittelemme lajin tekniikkaa, sille ominaista rytmiikkaa sekä ilmaisua. Tunnilla opettelemme jazz- ja showtanssille tyypillisiä liikkeitä, kuten erilaisia piruetteja, jalanheittoja, hyppyjä, kehorytmiikkaa ja isolaatioita. Tuntiin kuuluu alkulämmittely, tekniikkaharjoitteita sekä loppusarja, jossa yhdistelemme tunnin aikana opittuja asioita.

Tanssiakrobatia 7-10v

Tanssiakrobatian tunneilla harjoittelemme tanssin kannalta hyödyllisiä akrobaattisia taitoja. Kehitämme mm. kehonhallintaa käsien varassa, painonantoa eri kehonosille sekä vauhdinhallintaa. Akrobatian perusteita harjoitellaan ryhmän iän ja tason mukaan turvallisuus edellä!

Tanssillinen voimistelu 7-10v

Tanssillisessa voimistelussa yhdistellään voimistelun perusteita tanssin eri dynamiikkoihin ja laatuihin. Harjoittelemme tunneilla tanssillisen voimistelun liikesarjoja ja tanssissa käytettävää ilmaisua, sekä käytämme omaa luovuutta erilaisissa harjoitteissa.  Tuntiin kuuluu alkulämmittely, erilaisia tekniikkasarjoja sekä loppusarja, jossa yhdistelemme tunnin aikana opittuja asioita.

TeamGym Temppu 5-6v

TeamGym harrasteryhmä on 5-7 vuotiaille aloittaville voimistelijoille tarkoitettu ryhmä, jossa keskitytään perusvoimisteluun leikinomaisesti. Harrasteryhmä sopii hyvin kaikille ikäryhmän lapsille, tasosta riippumatta. Ryhmä tarjoaa turvallisen paikan opetella kehon hallintaa, sekä itsensä haastamista. TeamGymin omaisesti harjoituksissa tullaan opettelemaan trampetin sekä volttiradan käyttöä. Iso trampoliini tulee olemaan myös isossa roolissa lasten kehonhallinnan parantamisessa.

Telinetemppu 4-5 v

Monipuolinen tunti telineillä, joka sisältää mm. hauskoja temppuratoja. Lisäksi leikkejä, pelejä ja perusvoimistelutaitojen opettelua. Ryhmä tekee kevään aikana ohjelman, joka esitetään seuran kevätnäytöksessä. Sopii tytöille ja pojille.

Volttiryhmät 10-12v ja 11-13v

Sopii yli 10-13-vuotiaille voimistelun aloittaville voimistelijoille. Ryhmässä harjoitellaan voimistelun ja akrobatian perusteita ryhmäläisten taitotaso ja toiveet huomioiden. Harjoituksia tehdään freegymin henkeen rennosti, mutta turvallisesti. Tavoitteena on tuottaa onnistumisen elämyksiä ja voimistelun iloa.

Open Gym – tunnit

Open Gym –tunnit ovat vapaaharjoitteluvuoroja Jynkän koululla. Telinevoimistelua varten varustetusta salista löytyy mm. puomeja, rekkejä, ilmavolttirata, trampoliineja, volttimonttu ja paljon muuta. Salissa saa harjoitella ja temppuilla telineillä vapaasti turvallisuussääntöjen puitteissa. Alle 6-vuotiaat temppuilevat yhdessä oman aikuisen kanssa, myös vanhemmat sisarukset voivat tulla mukaan.

Jokaisen harjoittelijan pitää allekirjoittaa vastuurajoituslomake (alle 18-vuotiaiden osalta tarvitaan huoltajan allekirjoitus). Lomakkeen voi täyttää paikan päällä tai tulostaa tästä. Täytetty lomake toimitetaan ohjaajalle.

Vastuurajoituslomake

Paikalla on aina myös koulutettu ohjaaja valvomassa toimintaa.

Hinta 5 €/hlö (käteismaksu), ei ennakkoilmoittautumista.

Kevään OPEN GYM -tuntien harjoitusvuorot Jynkän koululla, osoite Maitotie 2, C-ovi.

Vuorot kevätkaudella 2020: 12.1., 26.1., 9.2., 16.2., 8.3., 22.3., 5.4. ja 19.4.