Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

Koronan vaikutus KRV:n kilparyhmien toimintaan

(Päivitetty 11.10.2021)

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kuopion kaupungin laatimia ohjeita. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Tulethan tunnille vain täysin terveenä! Jos voimistelijalla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Kuopion kaupungin tartuntatautien yksikkö joutuu priorisoimaan jäljitystyötä ja kohdentamaan resurssinsa todellisen leviämisriskin tapauksiin, siitä syystä viralliset karanteenit kohdennetaan suuren riskin tilanteisiin.

Kuopion kaupungin mukaan jatkossa ihmisten tulee siis itse ottaa vastuuta käyttäytymisestään saadessaan tiedon altistumisestaan ja noudattamaan karanteenin verrattavia olosuhteita. Esimerkiksi harrastukset ovat pienen riskin altistumisia. Tällöin viranomaiset eivät erikseen kontaktoi ja aseta viralliseen karanteeniin, vaan ohjeistavat, että henkilö, joka on ollut tekemisissä koronapositiivisen kanssa edellä mainituissa tilanteissa, jäisi omaehtoiseen karanteeniin verrattaviin olosuhteisiin. Tällöin suositellaan välttämään turhia sosiaalisia kontakteja ja käyttämään maskia kodin ulkopuolella.

Mikäli voimistelija on altistunut, mutta ei asetettu viralliseen karanteeniin, toivomme, että noudatatte kaupungin ohjeistuksia eli karanteeniin verrattavia olosuhteita. Vältäthän tällöin ohjeistuksien mukaan sosiaalisia kontakteja, etkä tule ryhmäsi harjoituksiin.

Yleiset ohjeistukset toiminnassamme

 • Harjoittelemme ryhmittäin/joukkueittain. Emme ole tekemisissä muiden kuin oman ryhmän/ikäkauden voimistelijoiden kanssa
 • Harjoitusaikoja tulee noudattaa tarkasti. Pyritään välttämään ylimääräistä hengailua harjoitustilojen ulkopuolella ennen harjoitusten alkamista
 • Valmentaja lopettaa harjoitukset n. 5 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta
 • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisaliin. Pyrimme välttämään pukutilojen käyttöä
 • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä mahdollisuuksien mukaan treenipaikan ulko-ovelta
 • Pesemme/desinfioimme kädet aina harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana
 • Jokaisella voimistelijalla tulee olla OMA nimikoitu juomapullo, hyppynaru, kumppari jne. mukanaan ja välineitä ei suositella lainattavan kaverille
 • Harjoituksissa pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli.
 • Kasvomaskia tulee käyttää oman harkinnan mukaan. Maskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton (THL)
 • Ulkomailta tultuasi noudatathan viranomaisten ohjeistuksia karanteenista

  Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

  Korona ja valmennusmaksut

  Kilparyhmien osalta pyrimme korvaamaan ja tarjoamaan mahdollisen keskeytyksen ajalle harjoitukset ensisijaisesti etänä, jolloin ei tunteja hyvitetä. Jäsenmaksun osuutta ei huomioida mahdollisissa hyvitysmaksuissa.

  Sairastuminen

  Tunneille ei saa osallistua jos oireita, matalalla kynnyksellä pitää jäädä kotiin. Sama ohjeistus on myös valmentajille. Valmentajien sairastapauksissa pyrimme ensisijaisesti järjestämään sijaiset.

  Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen salille ja harjoituksiin paluuta.

  Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

  Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

  • Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli seuran tunneilla havaitaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee henkilö ohjata poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli jäsenenä huomaat voimisteluseuran tunneilla itselläsi koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu harjoituksista mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.