Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

Koronan vaikutus KRV:n lasten ja nuorten harrastetoimintaan

(Päivitetty 11.10.2021)

Noudatamme Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen, Opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Kuopion kaupungin laatimia ohjeita, jotta toimintamme olisi mahdollisimman turvallista. Hygieniaan ja siivoukseen kiinnitetään erityistä huomiota. Edellytämme, että voimistelijat noudattavat annettuja ohjeita turvallisuuden varmistamiseksi.

Tunneille/ryhmän toimintaan ei saa osallistua sairaana. Jos voimistelijalla on koronavirustartuntaan viittaavia oireita, kuten hengitystieoireita (kuume, yskä, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju/makuaistin menetys) tai ripuli ilman ilmeistä syytä, älä osallistu harjoituksiin!

Kuopion kaupungin tartuntatautien yksikkö joutuu priorisoimaan jäljitystyötä ja kohdentamaan resurssinsa todellisen leviämisriskin tapauksiin, siitä syystä viralliset karanteenit kohdennetaan suuren riskin tilanteisiin.

Kuopion kaupungin mukaan jatkossa ihmisten tulee siis itse ottaa vastuuta käyttäytymisestään saadessaan tiedon altistumisestaan ja noudattamaan karanteenin verrattavia olosuhteita. Esimerkiksi harrastukset ovat pienen riskin altistumisia. Tällöin viranomaiset eivät erikseen kontaktoi ja aseta viralliseen karanteeniin, vaan ohjeistavat, että henkilö, joka on ollut tekemisissä koronapositiivisen kanssa edellä mainituissa tilanteissa, jäisi omaehtoiseen karanteeniin verrattaviin olosuhteisiin. Tällöin suositellaan välttämään turhia sosiaalisia kontakteja ja käyttämään maskia kodin ulkopuolella.

Mikäli voimistelija on altistunut, mutta ei asetettu viralliseen karanteeniin, toivomme, että noudatatte kaupungin ohjeistuksia eli karanteeniin verrattavia olosuhteita. Vältäthän tällöin ohjeistuksien mukaan sosiaalisia kontakteja, etkä tule ryhmäsi harjoituksiin.

Yleiset ohjeistukset toiminnassamme

 • Harjoittelemme ryhmittäin ja pyrimme välttämään kontakteja muiden kuin oman ryhmän voimistelijoiden kanssa
 • Harjoitusaikoja ja alkamisaikoja tulee noudattaa tarkasti, jolla pyritään välttämään ylimääräistä hengailua rakennuksissa harjoitusten aikana
 • Ohjaaja lopettaa harjoitukset n. 5 min ennen suunniteltua lopetusaikaa varmistaakseen käsienpesun ja poistumisen ennen seuraavaan ryhmän aloitusta
 • Kengät jätetään niille tarkoitetulle paikalle, ulkovaatteet ja laukut tuodaan treenisalii
 • Harjoitusten vaatteet puetaan ylle jo kotona, ja ryhmän alkaessa riisutaan vain kengät ja ulkovaatteet
 • Huoltajat eivät saa tulla harjoitustiloihin, eli lapset haetaan ja tuodaan ennen ja jälkeen treenejä salin ovelle. Poikkeuksena alle kouluikäisten lasten kanssa, aikuiset saavat tulla lasten kanssa myös sisätiloihin hyvää hygieniaa noudattaen
 • Harjoitusten ajan huoltajat eivät saa oleskella harjoituspaikkojen sisätiloissa
 • Pesemme/desinfioimme kädet aina harjoituksiin tullessa, sieltä poistuttaessa, ja tarvittaessa myös harjoitusten aikana
 • Harjoituksissa pyrimme huomioimaan turvavälit myös pienten voimistelijoiden kanssa. Harjoituksissa ei kävellä käsi kädessä tai halata. Myös valmentajaan pidetään turvaväli
 • Kasvomaskia tulee käyttää oman harkinnan mukaan. Maskia kannattaa edelleen käyttää etenkin ruuhkaisissa, julkisissa sisätiloissa ja erityisesti, jos on rokottamaton (THL)
 • Ulkomailta tultuasi noudatathan viranomaisten ohjeistuksia karanteenista

  Toivomme teidän käyvän jo läpi näitä ohjeita yhdessä lapsenne kanssa.

  Haluamme kaikki pysyä terveinä, siksi ohjeiden noudattaminen on tärkeää ihan jokaisen kohdalla.

  Korona ja harrastemaksut

  Mikäli KRV peruu tai keskeyttää ryhmän toiminnan koronan takia yhtäjaksoisesti yli 1 kk ajaksi, seura hyvittää jäsenelle harrastemaksusta keskeytyksen keston vastaavan ajan. Jäsenmaksun osuutta ei huomioida mahdollisissa hyvitysmaksuissa.

  Mikäli ryhmäläinen jää itsenäisesti pois koronaan sairastumisesta johtuen tai viranomainen asettaa ryhmäläisen karanteeniin, maksut veloitetaan normaalisti (ei palautuksia). Kuitenkin mikäli koronasta johtuva poisjäänti kestää yhtäjaksoisesti yli 1 kk, niin silloin hyvitämme tämän jälkeisen ajan sairastodistusta vastaan.

  Mahdolliset hyvitykset hyvitetään vasta keskeytyksen laajuuden/pituuden selvittyä, viimeistään kauden 2021-2022 loppuun mennessä. Hyvitykset tulee ilmoittaa hyvityslomakkeen kautta viimeistään 30.4.2022. Lomake löytyy tältä sivulta, mikäli toimintamme keskeytyy. Sähköpostitse lähetettyjä hyvityspyyntöjä ei huomioida. Pyrimme tällä välttämään sähköpostimme ruuhkautumista.

  Korvaukset yli 1 kk keskeytystilanteessa (lasten ja nuorten harraste)

  Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 45 min / vko
  Hyvitys 6,40 € / vko

  Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 1 h / vko
  Hyvitys 8,60 € / vko

  Lasten – ja nuorten harrasteryhmät 1,5 h / vko
  Hyvitys 12,85 € / vko

  K-A Alkeisvalmennus 1 h + 1,5 h / vk
  Hyvitys 17,30 € / vko

  JV Esikilparyhmä 2 x 1,5 h / vko
  Hyvitys 17,70 € / vko

  Hopea- ja kultaryhmä 2 x 1,5 h / vko
  Hyvitys 20,70 € / vko

  Sairastuminen

  Tunneille ei saa osallistua jos on oireita, matalalla kynnyksellä pitää jäädä kotiin. Sama ohjeistus on myös ohjaajille ja valmentajille. Ohjaajien sairastapauksissa pyrimme järjestämään korvaavat ohjaajat, mutta toivomme ymmärrystä mahdollisiin peruutuksiin koronatilanne huomioiden.

  Sairastelujakson jälkeen kaikkien tartuntatautien osalta pyydämme voimistelijoita noudattamaan THL:n ohjeistusta, eli pitämään vähintään kaksi täysin oireetonta päivää (2vrk) ennen salille ja tunneille paluuta.

  Valmennusryhmien osalta pyrimme korvaamaan ja tarjoamaan mahdollisen keskeytyksen ajalle tunnit ensisijaisesti etänä, jolloin ei tunteja hyvitetä.

  Mitä tehdä mahdollisen koronavirustartunnan tai oireiden ilmetessä

  Tartuntatautitapauksessa mahdollisesti altistuneiden henkilöiden kontaktointi ja selvitystyön vastuu on paikallisella tartuntatautiviranomaisilla. Viranomaisten pyynnöstä seura antaa selvityksen mahdollisista altistuneista sekä heidän yhteystietonsa viranomaisten käyttöön.

  • Mikäli seuran tunneille osallistuneella jäsenellä todetaan positiivinen koronavirustartunta, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteenin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli seuran tunneilla havaitaan koronavirusinfektioon sopivia oireita, tulee henkilö ohjata poistumaan tunnilta ja hänen tulee hakeutua viiveettä koronavirustestiin. Mikäli koronavirustartunta todetaan, tulee altistuneet jäljittää ja asettaa karanteeniin. Seuran vastuulla on tarvittaessa, aluehallintoviraston niin ohjeistaessa, tiedottaa jäsenistöään asiasta. Seuran tulee olla yhteydessä paikalliseen tartuntataudeista vastaavaan yksikköön lisäohjeiden saamiseksi.
  • Mikäli jäsenenä huomaat voimisteluseuran tunneilla itselläsi koronavirusinfektioon sopivia oireita, poistu harjoituksista mahdollisemman pian. Ilmoita oireistasi ja mahdollisesta positiivisesta koronavirustartunnasta seuraan, jotta seurassa ollaan tietoisia tilanteesta ja altistuneet jäsenet voidaan tarvittaessa jäljittää ja asettaa karanteeniin.