Kuopion Reippaan Voimistelijat

 

tg-valmentajat

Antti Koponen

Päävalmentaja, Chara

Olen 1995 vuonna syntynyt KRV:n kasvatti, joka on hakenut kokemusta voimistelusta jo kohta 14 vuoden ajalta.

Toimin TeamGym jaoston päävalmentajana. Vastuullani on kilpajoukkue Chara sekä harrastepuolelta nuorten sekä aikuisten ryhmät. Lisäksi mentoroin alempien luokkien valmentajia.

TeamGym joukkueiden valmennuksien ohella hoidan jonkin verran permanto valmennusta telinevoimistelun puolella Huippu 1 ryhmän kanssa.

KRV:ssä olen valmentanut TeamGymiä kesästä 2016 lähtien, mutta valmennuskokemusta on jo pidemmältä ajalta. Vastuuta sekä kokemusta olen valmentajana saanut joka vuosi enemmän, ja tämä onkin toiminut minulle hyvänä motivaattorina jatkaa itseni, sekä urani kehittämistä valmentajana.

Oma urheilutaustani on hyvinkin laaja, ja erillaisia lajeja on tullut kokeiltua vähän kaikenlaista. Mukaan mahtuu muun muassa tanssia, pesäpalloa, ammuntaa sekä moottorurheilua, ja kaikkea tältä väliltä. Vuonna 2006 kuitenkin löysin tieni voimistelun pariin.

Olen siis itse aloittanut voimistelun 11 vuotiaana, joka siihen aikaan oli hyvinkin myöhään. Voimistelulliset taipumukseni huomasi ensimmäisenä tietenkin oma äitini, joka nähtyään KRV:n ilmoituksen miesten telinevoimistelun alkeisryhmästä, ilmoitti minut mukaan. Tämän jälkeen ei ole paljoa katseltu taaksepäin, vaan voimistelun parissa ollaan pysytty joko itse harrastamassa, tai valmentajan roolissa.

Parhaimpana saavutuksina on ehdottomasti PM-edustuspaikka vuonna 2017, jolloin pääsin vihdoin toteuttamaan oman unelmani, ja edustamaan Suomea kansainvälisessä kilpailussa.

Valmentajana pyrin olemaan helposti lähestyttävä sekä reilu kaikkia kohtaan. Parhaiten tämän toteuttumisesta osaa varmasti vastata nuoret, kenen kanssa olen tehnyt töitä jo useamman vuoden:

heidän sanoin – ”Antti on meille kuin isoveli, ja me voidaan kertoo Antille oikeestaan ihan kaikki. Antti on valmentajana reilu, määrätietoinen ja kannustava.

Päivisin opiskelen Savonia AMK:ssa Tietotekniikan insinööriksi. Vapaa-ajalla harrastan frisbeegolfia ja vietän paljon aikaa ystävien kanssa.