KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Uutiset

Syksy 2017

Kilparyhmien leiri Kuortaneella

KRV:n voimistelijat kärsivät sekä syksyisin että keväisin Kuopiohallin messujen vaikutuksesta tavoitteellisesti harjoittelevien ryhmien toimintaan. Kuopiohalli on vuosittain useita viikkoja kiinni messujen takia, joten voimistelijat joutuvat etsimään vaihtoehtoisia mahdollisuuksia harjoitteluun messujen ajaksi. Kuopiohalli on Kuopiossa ja lähiseudulla ainoa telinevoimistelun ja TeamGymin harjoituspaikka, josta löytyy kilpavoimistelun harjoitteluun vaadittavat telineet, välineet ja olosuhteet.

Timantit, Topaasit ja Ametistit suuntasivat perjantaina 24.11 Kuortaneelle leirille. Nelipäiväiselle leirille lähti yhteensä 24 voimistelijaa, joista osa oli leirillä ensimmäistä kertaa. Leirillä valmentajina toimivat Sarianne Julkunen, Erika Pakkala, Meiju Virta ja Annika Urvikko.  

Leiriohjelmassa tytöillä oli neljän päivän aikana yhteensä noin 17 tuntia harjoittelua. Ohjelmaan sisältyi telinetreenien lisäksi pelejä ja leikkejä sisällä ja ulkona, keilausta, perusvoimistelua ja tanssia. Leirillä keskityttiin lähinnä uusien liikkeiden opetteluun hyödyntäen mahdollisimman paljon Kuortaneen upeita harjoitusolosuhteita. Leirillä opittiin uutta ja treenattiin ahkerasti. Tämän vuoden leireilyjä jatkaa vielä kahdentoista tytön alueminoriryhmä joulukuun puolivälissä. 

Videoita leirin onnistumisista löytyy KRV:n telinevoimistelijoiden Instagram-sivulta: krvgymnastics

JunnuGymistä kokemusta ja menestystä

Syksyn kisakausi saatiin päätökseen Turussa JunnuGym -joukkuekilpailuissa, joissa seurat kilpailivat keskenään luokkien B-F mestaruuksista sekä maajoukkuelinjan junioirien ja SM-mestaruudesta.

Ennen JunnuGym -viikonloppua Timantit kävivät kilpailemassa hyvällä menestyksellä myös Espoossa. Parhaita tuloksia kisoista olivat Cassandran puomin kulta, Camillan permannon ja hypyn voitot, Miitan nojapuiden kulta ja Iinan Mj-linjan pakollisten sarjojen vanhempien kulta. Iina pääsi myös todella lähelle luokkanousuun oikeuttavaa 32 pisteen rajaa. Keväällä maajoukkuelinjan tytöt kilpailevat taas omavalintaisilla sarjoilla ja tavoittelevat myös näistä kisoista erillisiä telinekohtaisia nousupisteitä. 

JunnuGym -kisat avasi perjantaina E-luokan vahva joukkue, joka lähti kilpailuun itsevarmana ja voitontahtoisena. Tytöt tsemppasivat toisiaan upeasti ja joukkuehenki oli korkealla, mikä näkyi myös varmassa suorittamisessa. Tytöt selvisivät kisasta ilman suurempia virheitä ja kaikki saivat eri telineillä myös ennätyspisteitä. Venyminen omiin parhaisiin suorituksiin tärkeällä hetkellä palkittiin hopeisella mitalilla! Tytöt suoriutuivat kaikki sarjoistaan loistavasti, ja yksittäisinä suorituksina Nean hyppy ja Miitan nojapuut olivat aivan kisan kovinta tasoa. 

Lauantaina kilpailivat luokat B ja D. B-luokan joukkue koostui ensikertalaisista, jotka lähtivät JunnuGymiin hakemaan kokemusta Etelä-Suomen kovatasoisemmista kilpailuista sekä joukkuekilpailemisesta. Tytöt suoriutuivat hyvin jännittävässä tilanteessa. Yksittäisiä hienoja suorituksia olivat Ainon ja Iiriksen permannon pisteet 9-9,5 sekä Ainon hyppypisteet 9-9,5. Joukkue ei muutamista virheistä johtuen pärjännyt kokonaiskilpailussa, mutta se ei tyttöjä haitannut. Uusia koitoksia keväällä odotetaan jo innolla!

D-luokan joukkueesta suurin osa kävi kokeilemassa JunnuGymiä jo viime vuonna C-luokassa, ja tällä kertaa joukkueen suorittaminen näyttikin kokonaisuutena jo paljon varmemmalta kuin viime vuonna. Tytöt aloittivat puomilta, joka tunnetaan jännittävänä ja hyviä hermoja vaativana aloitustelineenä. Tavoitteena oli, että kaikki pysyisivät puomilla, ja tavoite myös saavutettiin! Joukkue selvisi kisasta ilman suuria virheitä, mutta parannettavaa jäi silti vielä. Joukkueen parhaista pisteistä vastasivat Emma ja Iiris permannolla (8,5-9) sekä Emma, Senni ja Vilma hypyssä (8,5-9). Kovatasoisessa kisassa ei päästy vielä lähelle kärkeä, mutta tytöt olivat suorituksiinsa tyytyväisiä. Joukkue myös kannusti toisiaan mahtavasti ja joukkuehenki oli korkealla alusta loppuun.

Sunnuntaina kilpaili vielä C-luokka. Maajoukkuelinjan tytöt joutuivat jättäytymään kisasta loukkaantumisen seurauksena. C-luokka kilpaili hyvällä mielellä, mutta jännitys vei suorituksista veronsa. Hypyssä joukkue suoriutui loistavasti, kun Stella, Aila ja Ellen saivat kaikki kategorian 9-9,5 pisteet! Muille telineille jäi vielä hieman parannettavaa, mutta joukkue on kuitenkin kokemusta rikkaampi ja seuraavassa JunnuGymissä toivottavasti jännityskin on jo pienempi. 

Nyt kaikki seuran kilparyhmät jatkavat syyskautta peruskuntokauden merkeissä. Timantit, Topaasit ja Ametistit matkaavat myös pian Kuortaneelle seuran leirille oppimaan uutta!

 

Syksyn kisakauden tuloksia 

Syksyn kisakausi on parhaillaan käynnissä, ja telinevoimistelun kilparyhmät ovat menestyneet kauden ensimmäisissä kilpailuissa erinomaisesti. Pakollisten luokkien B-D voimistelijat ovat kilpailleet Joensuussa, Ylivieskassa ja Oulussa, ja omavalintaisten luokkien voimistelijat Jyväskylässä piirinmestaruuskisoissa sekä Tuusulassa. 

Joensuun kisoista palkintosijoille voimistelivat D-luokassa Emma Pitkänen ja Vilma Pisto. Ylivieskan kisoissa palkintosijoille ylsivät D-lk vanhemmissa Emma Pitkänen ja Iida Tervo sekä D-lk nuoremmissa Vilma Pisto. Molemmissa kilpailuissa saatiin myös kaikissa luokissa paljon sijoituksia 10 parhaan joukkoon. 

Oulun kisoissa jäätiin niukasti mitalisijojen ulkopuolelle, ja kovatasoisissa kisoissa lähimpänä palkintokoroketta olivat Emma Pitkänen D-luokan vanhemmissa ja Kiia Remes C-lk vanhemmissa, molemmat sijoittuivat neljänneksi. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittui kaikissa sarjoissa myös muita KRV voimistelijoita.

 

D-lk tytöt                                                                              B-lk tytöt

C-lk tytöt

 

Omavalintaisten luokkien kisat Tuusulassa olivat myös mitalintäyteiset! Maajoukkuelinjan pakollisissa Lotta Pisto voimisteli upeasti vanhempien sarjan voittoon ja pääsi hyvin lähelle nousupisteitä. Lotta sai myös telinekohtaisia mitaleita. Telinekohtaisia mitaleita sai myös Iina Ruuskanen samassa luokassa.

Iina ja Lotta                                                       Camilla, Cassandra ja Nea                         Vera, Iitu ja Miitta

E-luokan vanhemmissa Nea Ruuskanen voimisteli tasaisen varmasti neliottelun voittoon. Nea sai myös paljon telinekohtaisia mitaleita. E-lk nuorempien tytöt pärjäsivät myös kovatasoisessa kilpailussa hienosti ja parhaasta suorituksesta vastasi Iitu Lehikoinen, joka nappasi hopeaa puomilta. F-lk vanhemmissa Camilla ja Cassandra Kapanen voimistelivat myös voitokkaasti, ja telinekohtaisia mitaleita kertyi molemmille. Paljon onnea kaikille!

Omavalintaisten luokkien voimistelijat jatkavat kisakauttaan Espoossa ensi viikonloppuna. Kaikkien luokkien voimistelijoiden kisakausi huipentuu Turun JunnuGym-joukkuekilpailuihin marraskussa. JunnuGym-kisoihin KRV lähettää joukkueen luokkiin B, C, D, E ja Open. Onnea ja menestystä edustustehtäviin! 

 

 

Telinevoimistelijat hakivat vauhtia syyskauteen yhteiseltä leiriltä

KRV:n telinevoimistelijat treenasivat 4.-6.8. yhteisellä viikonloppuleirillä Kuopio-hallissa. Kolmen päivän leirille osallistui seuran kolme kilparyhmää yhteensä lähes 30 tyttöä.

Leirin valmennuksesta vastasivat KRV:n Sara Heiskanen, Sara Julkunen, Sarianne Julkunen, Roosa Kasanen, Erika Pakkala, Liisa Sivonen ja Meiju Virta. Heidän lisäkseen leirillä valmensi Suomen menestynein telinevoimistelija Annika Urvikko. Lauantaina Annikka kertoi nuorille voimistelijoille 20-vuotisen voimistelu-uransa kohokohdista.

Kevät 2017

Essi Hyväriselle yllätyspronssia SM-permannolta

(Vas.) Jenni Turunen, Essi Hyvärinen, Erika Pakkala

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Essi Hyvärinen, 17, teki loistosuorituksen sunnuntaina 14.5.2017 Jyväskylässä järjestetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa ja voimisteli naisten SM-kilpailuissa permannolta pronssia. Hänen suorituksensa sai paitsi valmentajat myös tuomarit kyyneliin. Lue lisää

KRV:sta SM-kisoissa nähtiin myös junioreissa kisannut Saara Ruoppi, 14, ja naisten sarjassa kisannut Camilla Kapanen, 16. Camilla kisasi ensimmäistä vuotta naisten sarjassa ja sijoittui hienosti mielitelineellään hypyssä sijalle 7. Saara onnistui tasaisen varmasti kaikilla neljällä telineellä, mikä on sinällään jo erinomainen suoritus nuorelta voimistelijalta näin isossa kisassa, totesi Jenni Turunen, joka valmentaa Saaraa yhdessä Erika Pakkalan kanssa. Sarjojen vaikeus ei vielä aivan riittänyt telinefinaaleihin saakka, mutta nyt on vuosi aikaa lisätä uusia liikkeitä. Tähtäin on ensi vuoden SM-kisoissa, jolloin Saara kisaa vielä junioreiden sarjassa.

Voimisteluliiton mestaruudet ratkottiin Helsingissä

Voimisteluliiton mestaruuskilpailut järjestettiin 23.4.2016 Helsingissä, jossa mukana olivat seuramme Timantit-ryhmän voimistelijat. Kilpailussa palkittiin jokaisen luokan neliottelun parhaat sekä joukkueet. Timantit nappasivat joukkuekilpailussa upeasti kultaa. Lisäksi Timanttien Essi Hyvärinen sijoittui F-luokan neliottelussa hopealle.

Joukkueessa voimistelivat: Essi Hyvärinen, Camilla Kapanen, Cassandra Kapanen, Anni Heiskanen, Iina Ruuskanen, Nea Ruuskanen, Saara Ruoppi, Katri Hyvärinen, Lotta Pisto ja Sara Heiskanen  

Onnittelut tytöille ja valmentajille!

12962499_1721543784728889_2021734973_o

Kohti SM-kilpailuja

8.4.-10.4.2016 kilpaillaan Helsingissä naisten telinevoimistelun SM-kilpailut.

Kuopiolaisia on mukana tänä vuonna neljä voimistelijaa. Tyttöjen kilpailuun osallistuvat Camilla Kapanen (2001) ja Saara Ruoppi (2003). Naisten kilpailuun osallistuvat Essi Hyvärinen (1999) ja Cassandra Kapanen (2000).

Perjantaina 8.4. kilpaillaan tyttöjen telinekarsinta ja neliottelun mestaruus ja lauantaina 9.4.voimistellaan tyttöjen finaali.

Lauantaina 9.4. kilpaillaan naisten telinekarsinta ja neliottelun mestaruus ja sunnuntaina 10.4 kilpaillaan finaali.

ONNEA MATKAAN TYTÖT!

Telinevoimistelu kilparyhmän Timanttien kisakausi käynnistyi Helsingissä 2.4.-3.4.2016. KRV:n voimisteijat kilpailivat kilpalinjan luokissa D-F.

Launtaipäivä starttasi E- ja F-luokan kilpailuilla. E-luokan kilpailussa Laurina Lindströn sijoittui hypyssä jaetulle kolmannelle sijalle ja Iina Ruuskanen nappasi hypyn kultamitalin.  Iina sijoittui nojapuilla kolmen parhaan joukkoon ollen toinen.

F-luokan kisassa "tehoviisikko" (Anni Heiskanen, Essi Hyvärinen, Cassandra ja Camilla Kapanen ja Saara Ruoppi) oli liekeissä. Neliottelun voittajaksi kruunattiin Essi Hyvärinen. Hypyssä kuopiolaiset nappasivat kolmoisvoiton Cassandran ollessa ensimmäinen, Saaran toinen ja Essin kolmas. Lisäksi Essi nappasi puomin kultamitallin. Camilla ja Anni sijoittuivat puomilla upeasti jaetulle toiselle sijalle. Essi voimisteli permannon kultamitalin huikeiden pisteiden kera (13,250) ja Cassandra sijoittui hopealle.

Sunnuntaina kilpailtiin D-luokan kilpailu. Timanttien Vera Onatsu sijoittui D-luokan vanhemmissa sijalle 10.  III-kategorian pistein. D-luokan nuoremmissa Emmi Heiskanen voimisteli IV-kategorian pisteet.