KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Uutiset

Kevät 2018

Gymnaestradassa onnistunut päätös kilpailukaudelle

Timantit ja Topaasit päättivät kilpailukautensa voimistelun suurtapahtumassa Suomi Gymnaestradassa, joka järjestetään neljän vuoden välein. Gymnaestradaan matkattiin yhdessä seuran muiden lajien voimistelijoiden kanssa, ja kaiken kaikkiaan KRV:n vahvuus tapahtumassa oli huikeat noin 200 voimistelijaa! Telinevoimistelun puolella kilpailuita riitti paljon, kun Timanttien ja Topaasien tytöt edustivat yhteensä kymmenessä eri yksilö- ja joukkuekilpailussa. Lisäksi Topaasit osallistuivat timanttimerkkitesteihin.

Heti torstaina Iina Ruuskanen ja Essi Hyvärinen osallistuivat tyttöjen ja naisten katsastuskilpailuihin. Iina onnistui katsastuksessa parhaiten hypyssä, jossa pisteet olivat telineen toiseksi parhaat. Essi onnistui mahtavasti permannolla tehden uuden piste-ennätyksensä (12,70), mikä oli permannon toiseksi paras pistemäärä. Neliottelussa Essi oli kuudes, vaikka kisa ei tällä kertaa muiden telineiden osalta aivan ehjä ollutkaan. 

Perjantaina aamu alkoi timanttimerkkitesteillä. Vilma Pistolla puuttui vain yksi suoritus, köysikiipeily, ja Vilma saikin köyden heti läpi hyvällä ajalla! Helpotus ja riemu timanttimerkin läpäisystä purkautuivat testin jälkeen onnen kyynelinä. Muutkin Topaasit saivat todella monta suoritusta läpi, ja monelta puuttuukin enää vain yksi tai muutama liike. Syksyllä saadaan toivottavasti monta uutta timanttimerkkiä lisää!

Perjantaina kilpailivat yksilökilpailuissa luokat E, F ja G. E-luokassa Vilma paranteli ennätyksiään nojapuilla ja permannolla.G-luokassa Cassandra Kapanen ja F-luokassa Vera Onatsu, Katri Hyvärinen ja Nea Ruuskanen kilpailivat onnistuneen ja ehjän kisan ilman kaatumisia tai tippumisia. Kilpailun huippuhetkiä olivat Cassandran loistava pysyvä puomisarja ja Nean hypyn hopeamitali!

Lauantaina kilpailivat D-luokka, maajoukkuelinjalaiset ja G-luokan joukkue. D-luokassa Netta Järvinen, Iiris Mäkeläinen ja oman ennätyksensä tehnyt Senni Kuronen ylsivät hyvillä sarjoilla IV-kategorian pisteisiin. Maajoukkuelinjan 2-luokan kilpailussa riitti jännitystä, kun Iinalla oli kevään viimeinen mahdollisuus saada puomilta luokkanousuun vaadittavat pisteet. Iina sai ilmiömäisesti pidettyä hermonsa kasassa ja teki elämänsä parhaan puomisarjan, jonka pisteet riittivät kilpailun neljänteen sijaan ja helposti myös nousupisteisiin! Helpotus oli suuri, sillä nyt Iina pääsee siirtymään kilpailemaan omalle tasolleen maajoukkuelinjan 3-luokkaan. Hyviin suorituksiin ylsivät myös Lotta Pisto ja Emmi Heiskanen, jotka saivat molemmat mitalit telinekohtaisista kisoisa, Emmi nojapuilta ja Lotta permannolta. Nyt kaikki viisi maajoukkuelinjan voimistelijaa ovat saaneet nousupisteet 3-luokkaan ja kauden päätavoite on täytetty!

G-luokan joukkuekisassa kilpaili KRV:n lisäksi kaksi muuta joukkuetta. Timanttien panostus joukkuekilpailun asukilpailuun oli ehdottomasti kisan parasta antia, ja tytöt voittivatkin hippiteemalla asukilpailun tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Kilpailussa tytöt sijoittuivat toiseksi. Rento, hauska ja hyväntuulinen kisa oli hieno päätös kilpailukaudelle.

Sunnuntaina kisat huipentuivat E- ja F-luokkien joukkuekilpailuihin. Osallistuvien joukkueiden määrä oli ilahduttavan suuri, ja kaikkien seurojen panostus asukilpailuun oli ihailtavaa. F-luokan joukkue oli valinnut meksikolaisteeman ja E-luokan joukkue kilpaili orkesterina. Topaasien musikaaliset tytöt olivat panostaneet teemaansa erityisen paljon ja viettäneet monet hetket harjoitellen yhteissoittoa, jota kuultiin jokaisella telineellä tuomareille esittäydyttäessä. Tuomarit ihastuivat E-luokan joukkueen teemaan, ja tytöt voittivat asukilpailun. Tästä riitti riemua pitkäksi aikaa! F-luokan joukkueen sijoitus kisassa oli 8. ja E-luokan joukkueen 10. Molemmat joukkueen päättivät kilpailukauden joukkuekilpailuun hyvillä mielin.

Gymnaestradassa tytöt pääsivät myös mm. kiertelemään lajikokeilupisteitä, osallistumaan avajaismarssiin ja näkemään muiden lajien esityksiä. Lopuksi päästiin vielä ihailemaan hienoja kenttänäytöksiä!

 

Tapahtumassa sanottiin myös kiitokset ja hyvästit Timanttien valmentajalle Erika Pakkalalle, joka siirtyy uusien haasteiden pariin. Koko seura ja erityisesti kaikki Timantit kiittävät Erikaa ryhmän eteen tehdystä kovasta työstä, kannustuksesta, tuesta ja yhdessä jaetuista suruista ja iloista. Tsemppiä Erikalle uusiin kuvioihin! 

 

Essi Hyväriselle pronssia permannon SM-telinefinaaleista!

Naisten telinevoimistelun SM-kilpailuissa Kuopion Reippaan Voimistelijoita edustivat Cassandra Kapanen (2000) ja Essi Hyvärinen (1999) naisten sarjassa sekä Iina Ruuskanen (2004) junioreissa. Kisaviikonloppu Tuusulassa oli kolmikolle kauan odotettu kilpailukauden päätavoite, ja tytöt suoriutuivatkin kisoista erinomaisesti!

JSM-kisojen ensikertalainen Iina pääsi hienosti finaaliin hypyssä ja lempitelineellään permannolla ollen loistavasti karsinnan kolmas molemmilla telineillä kovatasoisessa kilpailussa. Lauantain finaalissa Iina sijoittui hypyssä onnistuneilla ja lennokkailla tsukahara-hypyillään neljänneksi, jääden mitalista vain 0,017 pisteen verran! Permannolla Iina kilpaili vasta toista kertaa uuden liikkeensä taaksepäin tuplavoltin kanssa, mutta suorituspuhtaus, korkeus ja alastulon varmuus olivat jo kuin kokeneella kilpailijalla. Iina kaatui harmillisesti viimeisessä volttisarjassaan ja joutui näin luopumaan permannon mitalihaaveista sijoittuen kahdeksanneksi, mutta ensi vuonna Iina on ehkä JSM-kilpailun kovimpia haastajia. 

Cassandra teki puomilla kilpailukauden vahvimman suorituksensa, mutta vaikeuspisteiltään vielä hieman vajaalla sarjalla irtosi tällä kertaa 17. sija. Permannolla hieman epäonninen sarja riitti 16. sijaan. Essi kilpaili ehjän kisan ja sijoittui neliottelussa loistavasti 8. sijalle. Essi oli puomin 9. ja permannon 5. ja pääsi permannon telinefinaaliin, jossa jännittävä ja tiukka kilpailu huipentui Essin pronssimitaliin. Essi uusi viimevuotisen pronssinsa tyylikkäästi, ja kaunis ja varma permantosarja saikin jälleen paljon kehuja osakseen. Essin periksiantamaton ja ahkera työ näkyi taas mahtavana menestyksenä SM-kilpailuissa!

Koko seura onnittelee Essiä, Iinaa ja Cassandraa! Nämä suunnannäyttäjät jatkavat KRV:n voimistelijoiden tien raivaamista kohti kansallista kärkeä!

Voimisteluliiton mestaruuskilpailujen tuloksia

Voimisteluliiton mestaruuksista kilpailtiin viikonloppuna 18.-19.5 Tuusulassa. KRV:n tyttöjä kilpaili luokissa MJ2-3 ja D-G. Mestaruuskilpailuissa mitellään neliottelumestaruuksista kaikissa kilpa- ja maajoukkuelinjan luokissa sekä seuramestaruuksista erikseen jokaisessa kilpalinjan pakollisessa luokassa ja yhdistetysti luokissa Mj2-5 sekä E-G. Tuusulassa VSK-U:n järjestämissä kisoissa järjestelyt toimivat mallikkaasti, puitteet olivat hyvät ja ilmassa oli suuren urheilukilpailun tuntua.

Perjantaina kilpailivat luokat E-G. KRV:n joukkue ei ollut täysi, joten seurakilpailussa ei tällä kertaa pärjätty. Myös neliotteluissa taso oli kova ja kisasuorituksiin mahtui jonkin verran virheitä, joten tytöt jäivät palkintosijojen ulkopuolelle. 

Lauantaina aamun aloittivat luokat Mj2-3. 2-luokassa Emmi Heiskanen ja Lotta Pisto ylsivät vihdoin omalle tasolleen puomilla ja saivat kirkkaasti viimeiset nousupisteensä. Nyt tytöt voivat nousta 3-luokkaan! Seura onnittelee molempia tyttöjä hienosta suorituksesta. Telinekohtaisia mitaleita ei näissä kisoissa jaettu, mutta Emmin pisteet olisivat riittäneet puomin hopealle. Emmi oli myös hienosti neliottelussa seitsemäs!

2-luokassa Iina Ruuskanen valmistautui permannolla SM-kisoihin ja teki ensimmäistä kertaa taakse tuplansa permannolla. Tupla onnistui loistavasti ja sarja oli muutenkin todella hyvä, joten permanto näyttää erittäin lupaavalta viikonlopun SM-kisoja silmälläpitäen.

3-luokassa Saara Ruoppi jatkoi samalla linjalla kuin aiemminkin, keräten rohkeasti ja ennakkoluulottomasti kokemusta uusista liikkeistään. Saara oli neliottelussa sijalla 19. 

Joukkuekilpailussa KRV sijoittui maajoukkuelinjan seitsemänneksi 14 joukkueen joukossa.

Illalla kilpailivat vielä D-luokkalaiset. Kisaan mahtui sekä onnea että epäonnea, mutta kaiken kaikkiaan tytöt olivat tyytyväisiä suorituksiinsa. Iiris Mäkeläinen jäi niukasti palkintopallin ulkopuolelle sijoittuen neljänneksi 61 voimistelijan joukossa. D-luokan joukkue sijoittui sijalle 11/18. 

Nyt katseet suunnataan kohti ensi viikonlopun SM-kisoja, joissa kilpailevat junnuissa Iina Ruuskanen ja naisten sarjassa Essi Hyvärinen ja Cassandra Kapanen. Muilla voimistelijoilla kilpailukauden päättää Gymnaestrada kesäkuun alussa. Toivotaan menestystä kaikille!

 

Oulun kisoista Iina Ruuskaselle osallistumisoikeus JSM-kisoihin

Topaasit ja Timantit kilpailivat Oulussa 5.-6.5. Tytöt kilpailivat luokissa D, E, F, G, Mj2, Mj3 ja karsinta JSM-kilpailuun, joten jännitettävää riitti koko viikonlopulle. Kisat alkoivat D-luokan kilpailussa, jossa vihdoin tytöt ylsivät omiin parhaisiin suorituksiinsa ja kovan työn tulos näkyi upeasti tuloslistoissa. KRV nappasi D-luokan vanhempien kisoista tyylikkäästi kolmoisvoiton, kun Kiia Remes oli pronssilla ja Netta Järvinen ja Iiris Mäkeläinen pääsivät molemmat nousemaan korkeimmalle palkintokorokkeelle. Kiia saavutti hienosti vasta kolmannessa D-luokan kisassaan kategorian IV ja Iiris ja Netta ylsivät vihdoin kategoriaan V, mikä tietää nousemista E-luokkaan ensi syksynä. KRV:n tyttöjen hienoa onnistumista täydensi Senni Kurosen sijoittuminen kuudennelle sijalle. Senni onnistui upeasti ja sai ennätyspisteensä kaikilla muilla telineillä paitsi permannolla, jossa voltin alastulon virheet laskivat pisteitä. 

D-luokan jälkeen kilpailtiin karsinnassa, johon osallistui yhteensä 27 voimistelijaa ympäri Suomen. Karsinnassa juniori-ikäisillä voimistelijoilla oli mahdollisuus lunastaa osallistumisoikeus varsinaisiin JSM-kisoihin Tuusulaan toukokuun lopussa. Karsinnan kolme parasta kullakin telineellä sekä neliottelussa sai osallistumisoikeuden. KRV:n tytöistä kilpailuun osallistuivat Saara Ruoppi, Lotta Pisto ja Iina Ruuskanen. Karsinta oli kaikille hyvä ja opettavainen kokemus FIG:n säännöillä kilpailusta ja isomman ja jännittävämmän kilpailun ilmapiiristä. Tytöt tsemppasivat hienosti ja suorittivat kaikki lähes ehjän neliottelun. Iina voitti hypyn upeilla pisteillä 12,925 ja sijoittui neliottelussa hienosti pronssille. Saara oli hienosti sekä hypyn että neliottelun viides. Lotta onnistui parhaiten puomilla sijoittuen seitsemänneksi. Tytöt tekivät monia uusia liikkeitä rohkeasti ensimmäistä kertaa kilpailuissa ja tsemppasivat sekä toisiaan että muiden seurojen osallistujia esimerkillisesti.

Sunnuntaina aamun kisan aloittivat E-luokka ja 3-luokka. E-luokassa kilpailivat Vilma Pisto ja Emmä Pitkänen, joiden sarjat alkoivat jo näyttää varmemmilta ja hiotummilta kuin alkukaudesta. Tytöt suorittivat tasaisen neliottelun puomin virheitä lukuunottamatta. 3-luokassa Saara Ruoppi kilpaili ensimmäistä kertaa uuden luokan sarjoilla. Saara suhtautui kilpailuun positiivisesti ja hyvällä kokeilumielellä, keräten kokemusta uusien vaikempien liikkeiden tekemisestä kisasarjassa. Saara onnistui hienosti puomilla tehden pysyvän, siistin sarjan, jonka E-pisteet olivat kisan korkeimmat. Puomin pisteet riittivät neljänteen sijaan.

Maajoukkelinjan 2-luokassa kilpailivat Miitta Makkonen, Emmi Heiskanen, Lotta Pisto ja Iina Ruuskanen. Kilpailu alkoi hyvin permannolla ja hypyssä, ja nojapuilla päästiin tuulettamaan vihdoin onnistuneita ja nousupisteet ansainneita Emmin ja Miitan nojapuusarjoja. Miitalle nojapuiden nousupisteet tiesivät nousua 3-luokkaan! Puomilla Emmi jäi harmillisesti vain 0,05 pisteen päähän nousupisteistä. Emmi, Iina ja Lotta jatkavat puomin nousupisteiden metsästystä Tuusulassa.

Iina onnistui hienosti nojapuilla ja permannolla ja sai molemmilta telineiltä pronssia. 

Illan viimeinen kisa oli F-G-luokkien kilpailu, jossa KRV:ta edustivat Hyvärisen siskokset Essi ja Katri muiden seuran voimistelijoiden ollessa harmillisesti loukkaantuneita ja sairaita. Katri kilpaili permannolla ja suoritui kahdesta vaikeimmasta volttipätkästään erittäin siististi, mutta viimeisen volttipätkän harmillinen haparointi tiputti pisteitä. Essi onnistui parhaiten nojapuilla tehden siistin ja ehjän sarjan. Muila telineillä jäi tällä kertaa vielä parantamisen varaa, mutta kilpailu oli hyvä kokemus ja tärkeää harjoitusta ennen Tuusulan SM-kisoja. 

Voimisteluliiton mestaruuskisoissa sekä SM-kisoissa Tuusulassa jatketaan kilpailukautta 18.-19.5 ja 25.-26.5. Toivotaan kaikilla tytöille tsemppiä ja onnistumisia kauden tärkeimpiin kilpailuihin!

Vaasan kisat 

Timantit kilpailivat Vaasassa 22.4. luokissa F-G ja MJ2. Nea Ruuskanen ja Vera Onatsu kilpailivat ensimmäistä kertaa F-luokassa ja molemmat suoriutuivat  uudessa luokassa hienosti. Vera sijoittui nojapuilla hopealle ja Nea voitti permannon ja sai pronssia hypystä hienolla tsukahara-hypyllään. 

 

G-luokassa kilpailu alkoi harmittavalla loukkaantumisella, jonka johdosta Camilla Kapanen joutui jättämään kisan väliin. Essi Hyvärinen teki ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen neliottelun ja Cassandra Kapanen kilpaili hypyssä, puomilla ja permannolla. Essin sarjat puomilla ja permannolla alkavat jo näyttää varmoilta ja siisteiltä, ja Essi saikin molemmilta telineiltä erittäin hyvät pisteet. Nojapuillakin Essi teki jo suurimman osan vanhoista liikkeistään onnistuneesti.

Maajoukkuelinjan kisa ei ollut tällä kertaa onnekain, mutta onnistumisiakin mahtui joukkoon. Lotta Pisto voimisteli upeasti nousupisteet nojapuilta, eivätkä puominkaan nousut jääneet kauas. Hypyssä Lotta oli hopealla ja permannolla pronssilla. Iina Ruuskanen voitti permannon huikeilla pisteillä 14.05. 

Seuraavaksi tytöt kilpailevat Oulussa. Iinalla, Lotalla ja Vaasan kisan loukkaantumisen takia väliin jättäneellä Saara Ruopilla on Oulussa edessä myös karsintakilpailu JunnuSM-kisoihin. Toivotaan kaikille tytöille hyvää tsemppiä ja omaan parhaaseen yltämistä seuraavissa kisoissa! 

 

Savonlinnan kisatulokset

Ametistit, Opaalit ja Kultaryhmä päättivät kevään kilpailukautensa Savonlinnan kisoissa 15.4. Viimeinen kilpailu sujui erinomaisesti! KRV:n voimistelijoita osallistui B-C-luokkien kisoihin yhteensä jopa 23. Valmentajien mukaan tytöt kannustivat toisiaan esimerkillisesti koko kisan ajan ja tunnelma oli korkealla!

B-luokan nuoremmissa Opaalien tytöt voimistelivat hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Linda Vehniäinen oli kuudes, Aada Kolehmainen seitsemäs, Wilma Räsänen yhdeksäs ja Jade Nuutinen kymmenes. B-luokan vanhemmissa Jenna Oivanen voimisteli taas hienosti kategorian V pisteet ja sijoittui jaetulle neljännelle sijalle. Iina Rissanen oli tällä kertaa kahdeksas kategorian IV pistein. 

                

C-luokan nuoremmissa Emilia Kolehmainen ylsi tänään hopeasijalle kategorian V pistein. Emilia sekä Pauliina Tanski voimistelivat upeat ja varmat puomisarjat saaden puomilta pisteet 9-9,5!

C-luokan vanhemmissa nähtiin myös hyviä sijoituksia ja loistavia pisteitä. Lotta Remes ylsi kymmenen parhaan joukkoon sijoittuen kovatasoisen kisan sijalle 9. kategorian V pistein. V kategoriaan ylsivät upeasti ensimmäistä kertaa myös Aila Moreno Räsänen sekä Veera Väisänen ensimmäisessä C-luokan kilpailussaan. Upeita telinekohtaisia pisteitä nähtiin myös vanhempien tyttöjen sarjassa: Lotta sai hypystä huikeat 9,5-10 pisteet ja Stella Bakker, Ellen Seppänen ja Veera 9-9,5. Veera, Lotta ja Ella Mäkelä saivat myös puomilta 9-9,5 pisteet ja Aila upeasti nojapuilta 9-9,5! Nyt tytöt siirtyvät hyvillä mielin treenaamaan uusia liikkeitä peruskuntokauden merkeissä.

 

Saara Ruopille nousupisteet 3-luokkaan!

Maajoukkuelinjan tytöt kilpailivat viikonloppuna Flikun kisoissa menestyksekkäästi! Historian kirjassa saadaan kääntää uusi lehti, sillä Saara Ruoppi voimisteli seuran ensimmäisenä voimistelijana nousupisteet maajoukkuelinjan 3-luokkaan. Puomin tippumisesta huolimatta Saaran suoritus- ja vaikeuspisteet riittivät hienosti nousupisteisiin, ja nyt Saaralla on oikeus siirtyä kilpailemaan seuraavaan luokkaan. Saara sai taas upeasti kultaa permannolta sekä oli neliottelun jaetulla neljännellä sijalla kovatasoisessa ja osallistujamäärältään isossa kilpailussa. Lämpimät onnittelut Saaralle upeasta suorituksesta ja tsemppiä ja menestystä tuleviin haasteisiin!

Päivän toinen onnistuja oli Iina Ruuskanen, joka sai kultaa hypystä sekä pronssia nojapuilta ja permannolta. Iinan tasaisen varmat suoritukset riittivät hienosti neliottelun kuudenteen sijaan puomin virheista huolimatta. 

Miitta Makkonen onnistui kisassa myös hyvin puomilla ansaiten pysyvällä ja siistillä sarjallaan puomin nousupisteet. Nyt Miitta metsästää enää nojapuilta nousuja!

Koko Timanttien ryhmä jatkaa kisakautta Vaasassa parin viikon kuluttua 22.4. Ahkera harjoittelu jatkuu kotisalilla!

 

Lappeenrannan kisakuulumisia

Ametistit, Kultaryhmä, Opaalit ja pari Topaasia kävivät kilpailemassa Lappeenrannassa järjestetyissä luokkien B-D kilpailuissa. Päivä alkoi D-luokalla, jossa kilpaili kolme KRV:n tyttöä. Kisan ensimmäinen teline eli nojapuut osoittautui haasteeksi, mutta epäonnistumisten jälkeenkin tytöt onnistuivat keräämään hyvän tsempin lopuille telineille, ja kaikki kolme olivat parhaassa vireessä viimeisellä telineellään permannolla. Iiris Mäkeläinen pääsi kipuamaan taas palkintopallille ja sai kaulaansa pronssisen mitalin kategorian IV suorituksella. Sarjojen ahkera hionta varmemmiksi ja siistimmiksi jatkuu kotisaleilla.

B-luokan vanhempien sarjassa Iina Rissanen ja Jenna Oivanen voimistelivat hienosti V-kategorian pisteet. Iina sijoittui myös kymmenen parhaan joukkoon olleen hienosti kuudes. Kultaryhmän tytöt saivat hyviä pisteitä erityisesti permannolta ja hypystä, maininnan arvoisina esimerkiksi Veera Väisäsen permannon 9-9,5 ja hypyn 9,5-10 pisteet. B-luokan nuoremmissa Opaalien tytöt paransivat suorituksiaan ensimmäisestä kilpailustaan ja tytöt onnistuivat nostamaan kategorioitaan hienosti.

C-luokan nuoremmissa Emilia Kolehmainen nousi jo totutusti palkintopallille voitettuaan nuorempien sarjan kategorian V pistein! Eveliina Tiili sijoittui hienosti kuudenneksi kategorian III pistein. C-luokan vanhemmissa Lotta Remes voimisteli seitsemänneksi kategorian V pistein. Lotta sai hypystä upeasti 9,5-10 ja puomilta 9-9,5 pisteet.

 

Luokkien B-C tytöt kilpailevat seuraavaksi Savonlinnassa. D-luokalle seuraava kilpailu on Oulussa.

 

TaSin kisoista kokemusta, mitaleita ja nousupisteitä

D-luokka sekä omavalintaiset luokat E-G ja Mj2 kilpailivat viikonloppuna Tampereella Sisun kisoissa. Ensimmäisenä kilpaili E-luokka perjantaina. Emma Pitkänen kilpailu E-luokan vanhemmissa ja Vilma Pisto nuorempien sarjassa. Vanhempien sarjassa Emma oli neliottelun pronssilla. Permannolta Emma sai hopeaa. Vilman paras sijoitus oli hypyn kuudes sija. Tytöille kilpailu oli jännittävä kokemus. Tytöt toivovat saavansa sarjoihin lisää vaikeutta seuraaviin kisoihin, joihin on onneksi vielä paljon aikaa.   

Sunnuntaina kilpailupäivän aloitti D-luokka. D-luokan tytöt eivät olleet parhaassa iskussaan ja virheet puomilla ja nojapuilla tiputtivat kokonaispisteitä. Parhaiten kisassa suoriutui Iiris Mäkeläinen, joka saavutti kategorian IV ja hienosti viidennen sijan vanhempien sarjan 32 voimistelijan joukossa. Toivotaan, että seuraavassa kilpailussa V-kategorian raja menisi rikki!

Maajoukkuelinajn tytöille kilpailu oli kauden ensimmäinen. Tytöillä on tavoitteena saada nousupisteet kauden aikana jokaiselta telineeltä. Nousupisteisiin vaaditaan vähintään E-pisteet eli suorituspisteet 7,5 sekä samassa sarjassa kaikkien viiden kokoonpanovaatimuksen täyttyminen eli CR-pisteet 2,5. Nousupisteitä kertyi heti kaikille viidelle tytölle permannolta ja hypystä sekä Saara Ruopille ja Iina Ruuskaselle myös hienosti nojapuilta. Puomillakin oltiin jo lähellä nousupisterajoja, ja nojapuillakin kaikilla on hyvät mahdollisuudet parantaa vielä suorituksiaan hiukan seuraaviin kilpailuihin. Tytöt pärjäsivät myös kokonaiskilpailussa loistavasti. Saara oli upeasti neliottelun neljäs 29 voimistelijan joukossa ja sai kultaa permannolta upealla sarjallaan. Lotta Pisto voitti hypyn loistavin pistein!

 

F-luokassa kilpaili Katri Hyvärinen permannolla ja G-luokassa Cassandra Kapanen hypyssä, puomilla ja permannolla. Kilpailu oli molemmille hyvä harjoitus ja kotiin lähdettiin taas kokemusta rikkaampana. Sarjoihin koitetaan vielä lisätä hieman vaikeutta ja saada lisää varmuutta, mutta suunta näyttää jo hyvältä. 

Seuraavat kilpailut ovat Flikun kisat Helsingissä maajoukkuelinjalaisille. Toivotaan kaikille hyvää tsemppiä ja venymistä omiin parhaisiin suorituksiin! 

 

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden historian ensimmäiset NTV luokkakilpailut onnistuivat erinomaisesti

KRV:n voimistelijoiden, valmentajien ja seuratoimijoiden pitkäaikainen haave omista kotikisoista toteutui vihdoin viime viikonloppuna, kun Kuopiossa järjestettiin seuran historian ensimmäiset NTV luokkien B-G luokkakilpailut ja Stara-tapahtuma. Kilpailuihin osallistui yli 200 voimistelijaa yhteensä kymmenestä eri seurasta eri puolilta Suomea. Kisajärjestelyissä olivat mukana kaikki KRV:n kilpa- ja alkeiskilparyhmien voimistelijat ja vanhemmat sekä tietysti seuran aktiivinen ja aikaansaava johtokunta sekä valmentajat. Yhdessä tehtiin upeat kisat, joista saatiin yksinomaan positiivista palautetta. Seura haluaa kiittää jokaista panoksensa kisoille antanutta! 

Kilpailuista saatiin myös hienoa menestystä jokaisessa luokassa. KRV:n voimistelijoita osallistui jokaiseen kilpailuluokkaan sekä Staraan, mikä osaltaan antaa hyvin positiivisen kuvan seuran aktiivisesta kilpailutoiminnasta. Voimistelijamme menestyivät kisoissa myös upeasti, ja jokaisesta luokasta saatiin palkintosijoja sekä sijoituksia 10 parhaan joukkoon. 

Päivä alkoi Stara-tapahtumalla, johon osallistuivat seuramme nuorimmat kilpailijanalut eli Opaalit sekä muutama voimistelija Ametisteista ja Kultaryhmästä. Stara-tapahtumassa nähtiin voimistelun riemua parhaimmillaan! 

 

B-luokassa kilpaili Opaaleja, Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Monelle kilpailu oli ensimmäinen B-luokan kilpailu, ja pieni jännitys näkyi vielä suorituksissa. Harjoiteltavaa varmasti vielä riittää, mutta ensimmäisestä kisasta tytöt saivat uutta intoa jatkaa suoritusten hiomista vieläkin paremmiksi. B-luokan voimistelijat saivat hyviä pisteitä ja erityisesti B-lk vanhempien sarjassa Ametistien Iina Rissanen ja Jenna Oivanen ylsivät upeisiin suorituksiin. Iina sijoittui neljänneksi kategorian V pistein ja Jenna pronssille kategorialla VI. Tytöt tähyävät jo C-luokkaan, mutta tämä kausi haetaan vielä kokemusta ja onnistumisia B-luokasta.

C-luokassa kilpaili Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Tässäkin luokassa kisa oli monelle ensimmäinen uudessa luokassa. Tytöt saivat erityisen hyviä pisteitä puomilta! 

C-lk vanhempien kisassa Kultaryhmän Lotta Remes sijoittui hienosti pronssille kategorian V pistein. C-lk nuoremmissa taas Emilia Kolehmainen voitti tiukan kilpailun samoin kategorian V pistein. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi myös Aino Muona kategorian IV pistein. Valmentajat olivat tyttöjen suorituksiin todella tyytyväisiä, ja tästä on hyvä jatkaa onnistuneesti alkanutta kisakautta. 

D-luokassa monella KRV:n voimistelijalla oli tavoitteena saada kategorian V pisteet, mutta tällä kertaa jännitys ja epävarmuus puomilla sai tavoitteen siirtymään seuraaviin kisoihin. Muilla telineillä nähtiin hienoja ja varmoja suorituksia! Parhaiten kisassa pärjäsi D-lk vanhempien pronssille voimistellut Iiris Mäkeläinen. Kymmenen parhaan joukossa olivat myös Senni Kuronen ja Netta Järvinen.

E-luokassa kilpailivat ensimmäistä kertaa Vilma Pisto ja Emma Pitkänen. Vaikka ensimmäinen omavalintaisten luokkien kilpailu jännitti, tytöt suoriutuivat hienosti ja saivat taakseen lähes ehjän kisan ilman tippumisia tai muita isoja virheitä. Emma voitti neliottelun, Vera Onatsu oli toinen ja Vilma neljäs. Myös telinekohtaisia mitaleita kertyi kaikille tytöille.

F- ja G-luokissa telinekohtaisissa kilpailuissa kilpailivat Kapasen siskokset Camilla ja Cassandra ja Hyvärisen siskokset Essi ja Katri. Camilla ja Cassandra kilpailivat ensimmäistä kertaa G-luokassa eli FIG Code of Pointsin mukaisin säännöin. Sarjoissa on vielä hiottavaa kevän SM-kilpailuja ajatellen, mutta Kuopion kisa oli hyvä avaus kevään kilpailukaudelle. Essi ja Katri palailivat molemmat kilpailuihin loukkaantumisten jälkeen, Essi kilpaili puomilla ja Katri permannolla. Molempien suoritukset näyttivät jo lupaavilta ja kilpailuista jäi kaikille omavalintaisten luokkien osallistujille positiivinen fiilis.

Nyt kisakausi jatkuu osalla Tampereella ja osalla Lappeenrannassa. Kauden päätavoite on D-luokalla sekä omavalintaisten luokkien voimistelijoilla Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa sekä SM-kisoissa. Toivotaan tytöille ehjää ja onnistunutta kilpailukautta!

 

Syksy 2017

Kilparyhmien leiri Kuortaneella

KRV:n voimistelijat kärsivät sekä syksyisin että keväisin Kuopiohallin messujen vaikutuksesta tavoitteellisesti harjoittelevien ryhmien toimintaan. Kuopiohalli on vuosittain useita viikkoja kiinni messujen takia, joten voimistelijat joutuvat etsimään vaihtoehtoisia mahdollisuuksia harjoitteluun messujen ajaksi. Kuopiohalli on Kuopiossa ja lähiseudulla ainoa telinevoimistelun ja TeamGymin harjoituspaikka, josta löytyy kilpavoimistelun harjoitteluun vaadittavat telineet, välineet ja olosuhteet.

Timantit, Topaasit ja Ametistit suuntasivat perjantaina 24.11 Kuortaneelle leirille. Nelipäiväiselle leirille lähti yhteensä 24 voimistelijaa, joista osa oli leirillä ensimmäistä kertaa. Leirillä valmentajina toimivat Sarianne Julkunen, Erika Pakkala, Meiju Virta ja Annika Urvikko.  

Leiriohjelmassa tytöillä oli neljän päivän aikana yhteensä noin 17 tuntia harjoittelua. Ohjelmaan sisältyi telinetreenien lisäksi pelejä ja leikkejä sisällä ja ulkona, keilausta, perusvoimistelua ja tanssia. Leirillä keskityttiin lähinnä uusien liikkeiden opetteluun hyödyntäen mahdollisimman paljon Kuortaneen upeita harjoitusolosuhteita. Leirillä opittiin uutta ja treenattiin ahkerasti. Tämän vuoden leireilyjä jatkaa vielä kahdentoista tytön alueminoriryhmä joulukuun puolivälissä. 

Videoita leirin onnistumisista löytyy KRV:n telinevoimistelijoiden Instagram-sivulta: krvgymnastics

JunnuGymistä kokemusta ja menestystä

Syksyn kisakausi saatiin päätökseen Turussa JunnuGym -joukkuekilpailuissa, joissa seurat kilpailivat keskenään luokkien B-F mestaruuksista sekä maajoukkuelinjan junioirien ja SM-mestaruudesta.

Ennen JunnuGym -viikonloppua Timantit kävivät kilpailemassa hyvällä menestyksellä myös Espoossa. Parhaita tuloksia kisoista olivat Cassandran puomin kulta, Camillan permannon ja hypyn voitot, Miitan nojapuiden kulta ja Iinan Mj-linjan pakollisten sarjojen vanhempien kulta. Iina pääsi myös todella lähelle luokkanousuun oikeuttavaa 32 pisteen rajaa. Keväällä maajoukkuelinjan tytöt kilpailevat taas omavalintaisilla sarjoilla ja tavoittelevat myös näistä kisoista erillisiä telinekohtaisia nousupisteitä. 

JunnuGym -kisat avasi perjantaina E-luokan vahva joukkue, joka lähti kilpailuun itsevarmana ja voitontahtoisena. Tytöt tsemppasivat toisiaan upeasti ja joukkuehenki oli korkealla, mikä näkyi myös varmassa suorittamisessa. Tytöt selvisivät kisasta ilman suurempia virheitä ja kaikki saivat eri telineillä myös ennätyspisteitä. Venyminen omiin parhaisiin suorituksiin tärkeällä hetkellä palkittiin hopeisella mitalilla! Tytöt suoriutuivat kaikki sarjoistaan loistavasti, ja yksittäisinä suorituksina Nean hyppy ja Miitan nojapuut olivat aivan kisan kovinta tasoa. 

Lauantaina kilpailivat luokat B ja D. B-luokan joukkue koostui ensikertalaisista, jotka lähtivät JunnuGymiin hakemaan kokemusta Etelä-Suomen kovatasoisemmista kilpailuista sekä joukkuekilpailemisesta. Tytöt suoriutuivat hyvin jännittävässä tilanteessa. Yksittäisiä hienoja suorituksia olivat Ainon ja Iiriksen permannon pisteet 9-9,5 sekä Ainon hyppypisteet 9-9,5. Joukkue ei muutamista virheistä johtuen pärjännyt kokonaiskilpailussa, mutta se ei tyttöjä haitannut. Uusia koitoksia keväällä odotetaan jo innolla!

D-luokan joukkueesta suurin osa kävi kokeilemassa JunnuGymiä jo viime vuonna C-luokassa, ja tällä kertaa joukkueen suorittaminen näyttikin kokonaisuutena jo paljon varmemmalta kuin viime vuonna. Tytöt aloittivat puomilta, joka tunnetaan jännittävänä ja hyviä hermoja vaativana aloitustelineenä. Tavoitteena oli, että kaikki pysyisivät puomilla, ja tavoite myös saavutettiin! Joukkue selvisi kisasta ilman suuria virheitä, mutta parannettavaa jäi silti vielä. Joukkueen parhaista pisteistä vastasivat Emma ja Iiris permannolla (8,5-9) sekä Emma, Senni ja Vilma hypyssä (8,5-9). Kovatasoisessa kisassa ei päästy vielä lähelle kärkeä, mutta tytöt olivat suorituksiinsa tyytyväisiä. Joukkue myös kannusti toisiaan mahtavasti ja joukkuehenki oli korkealla alusta loppuun.

Sunnuntaina kilpaili vielä C-luokka. Maajoukkuelinjan tytöt joutuivat jättäytymään kisasta loukkaantumisen seurauksena. C-luokka kilpaili hyvällä mielellä, mutta jännitys vei suorituksista veronsa. Hypyssä joukkue suoriutui loistavasti, kun Stella, Aila ja Ellen saivat kaikki kategorian 9-9,5 pisteet! Muille telineille jäi vielä hieman parannettavaa, mutta joukkue on kuitenkin kokemusta rikkaampi ja seuraavassa JunnuGymissä toivottavasti jännityskin on jo pienempi. 

Nyt kaikki seuran kilparyhmät jatkavat syyskautta peruskuntokauden merkeissä. Timantit, Topaasit ja Ametistit matkaavat myös pian Kuortaneelle seuran leirille oppimaan uutta!

 

Syksyn kisakauden tuloksia 

Syksyn kisakausi on parhaillaan käynnissä, ja telinevoimistelun kilparyhmät ovat menestyneet kauden ensimmäisissä kilpailuissa erinomaisesti. Pakollisten luokkien B-D voimistelijat ovat kilpailleet Joensuussa, Ylivieskassa ja Oulussa, ja omavalintaisten luokkien voimistelijat Jyväskylässä piirinmestaruuskisoissa sekä Tuusulassa. 

Joensuun kisoista palkintosijoille voimistelivat D-luokassa Emma Pitkänen ja Vilma Pisto. Ylivieskan kisoissa palkintosijoille ylsivät D-lk vanhemmissa Emma Pitkänen ja Iida Tervo sekä D-lk nuoremmissa Vilma Pisto. Molemmissa kilpailuissa saatiin myös kaikissa luokissa paljon sijoituksia 10 parhaan joukkoon. 

Oulun kisoissa jäätiin niukasti mitalisijojen ulkopuolelle, ja kovatasoisissa kisoissa lähimpänä palkintokoroketta olivat Emma Pitkänen D-luokan vanhemmissa ja Kiia Remes C-lk vanhemmissa, molemmat sijoittuivat neljänneksi. Kymmenen parhaan joukkoon sijoittui kaikissa sarjoissa myös muita KRV voimistelijoita.

 

D-lk tytöt                                                                              B-lk tytöt

C-lk tytöt

 

Omavalintaisten luokkien kisat Tuusulassa olivat myös mitalintäyteiset! Maajoukkuelinjan pakollisissa Lotta Pisto voimisteli upeasti vanhempien sarjan voittoon ja pääsi hyvin lähelle nousupisteitä. Lotta sai myös telinekohtaisia mitaleita. Telinekohtaisia mitaleita sai myös Iina Ruuskanen samassa luokassa.

Iina ja Lotta                                                       Camilla, Cassandra ja Nea                         Vera, Iitu ja Miitta

E-luokan vanhemmissa Nea Ruuskanen voimisteli tasaisen varmasti neliottelun voittoon. Nea sai myös paljon telinekohtaisia mitaleita. E-lk nuorempien tytöt pärjäsivät myös kovatasoisessa kilpailussa hienosti ja parhaasta suorituksesta vastasi Iitu Lehikoinen, joka nappasi hopeaa puomilta. F-lk vanhemmissa Camilla ja Cassandra Kapanen voimistelivat myös voitokkaasti, ja telinekohtaisia mitaleita kertyi molemmille. Paljon onnea kaikille!

Omavalintaisten luokkien voimistelijat jatkavat kisakauttaan Espoossa ensi viikonloppuna. Kaikkien luokkien voimistelijoiden kisakausi huipentuu Turun JunnuGym-joukkuekilpailuihin marraskussa. JunnuGym-kisoihin KRV lähettää joukkueen luokkiin B, C, D, E ja Open. Onnea ja menestystä edustustehtäviin! 

 

 

Telinevoimistelijat hakivat vauhtia syyskauteen yhteiseltä leiriltä

KRV:n telinevoimistelijat treenasivat 4.-6.8. yhteisellä viikonloppuleirillä Kuopio-hallissa. Kolmen päivän leirille osallistui seuran kolme kilparyhmää yhteensä lähes 30 tyttöä.

Leirin valmennuksesta vastasivat KRV:n Sara Heiskanen, Sara Julkunen, Sarianne Julkunen, Roosa Kasanen, Erika Pakkala, Liisa Sivonen ja Meiju Virta. Heidän lisäkseen leirillä valmensi Suomen menestynein telinevoimistelija Annika Urvikko. Lauantaina Annikka kertoi nuorille voimistelijoille 20-vuotisen voimistelu-uransa kohokohdista.

Kevät 2017

Essi Hyväriselle yllätyspronssia SM-permannolta

(Vas.) Jenni Turunen, Essi Hyvärinen, Erika Pakkala

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Essi Hyvärinen, 17, teki loistosuorituksen sunnuntaina 14.5.2017 Jyväskylässä järjestetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa ja voimisteli naisten SM-kilpailuissa permannolta pronssia. Hänen suorituksensa sai paitsi valmentajat myös tuomarit kyyneliin. Lue lisää

KRV:sta SM-kisoissa nähtiin myös junioreissa kisannut Saara Ruoppi, 14, ja naisten sarjassa kisannut Camilla Kapanen, 16. Camilla kisasi ensimmäistä vuotta naisten sarjassa ja sijoittui hienosti mielitelineellään hypyssä sijalle 7. Saara onnistui tasaisen varmasti kaikilla neljällä telineellä, mikä on sinällään jo erinomainen suoritus nuorelta voimistelijalta näin isossa kisassa, totesi Jenni Turunen, joka valmentaa Saaraa yhdessä Erika Pakkalan kanssa. Sarjojen vaikeus ei vielä aivan riittänyt telinefinaaleihin saakka, mutta nyt on vuosi aikaa lisätä uusia liikkeitä. Tähtäin on ensi vuoden SM-kisoissa, jolloin Saara kisaa vielä junioreiden sarjassa.

Voimisteluliiton mestaruudet ratkottiin Helsingissä

Voimisteluliiton mestaruuskilpailut järjestettiin 23.4.2016 Helsingissä, jossa mukana olivat seuramme Timantit-ryhmän voimistelijat. Kilpailussa palkittiin jokaisen luokan neliottelun parhaat sekä joukkueet. Timantit nappasivat joukkuekilpailussa upeasti kultaa. Lisäksi Timanttien Essi Hyvärinen sijoittui F-luokan neliottelussa hopealle.

Joukkueessa voimistelivat: Essi Hyvärinen, Camilla Kapanen, Cassandra Kapanen, Anni Heiskanen, Iina Ruuskanen, Nea Ruuskanen, Saara Ruoppi, Katri Hyvärinen, Lotta Pisto ja Sara Heiskanen  

Onnittelut tytöille ja valmentajille!

12962499_1721543784728889_2021734973_o

Kohti SM-kilpailuja

8.4.-10.4.2016 kilpaillaan Helsingissä naisten telinevoimistelun SM-kilpailut.

Kuopiolaisia on mukana tänä vuonna neljä voimistelijaa. Tyttöjen kilpailuun osallistuvat Camilla Kapanen (2001) ja Saara Ruoppi (2003). Naisten kilpailuun osallistuvat Essi Hyvärinen (1999) ja Cassandra Kapanen (2000).

Perjantaina 8.4. kilpaillaan tyttöjen telinekarsinta ja neliottelun mestaruus ja lauantaina 9.4.voimistellaan tyttöjen finaali.

Lauantaina 9.4. kilpaillaan naisten telinekarsinta ja neliottelun mestaruus ja sunnuntaina 10.4 kilpaillaan finaali.

ONNEA MATKAAN TYTÖT!

Telinevoimistelu kilparyhmän Timanttien kisakausi käynnistyi Helsingissä 2.4.-3.4.2016. KRV:n voimisteijat kilpailivat kilpalinjan luokissa D-F.

Launtaipäivä starttasi E- ja F-luokan kilpailuilla. E-luokan kilpailussa Laurina Lindströn sijoittui hypyssä jaetulle kolmannelle sijalle ja Iina Ruuskanen nappasi hypyn kultamitalin.  Iina sijoittui nojapuilla kolmen parhaan joukkoon ollen toinen.

F-luokan kisassa "tehoviisikko" (Anni Heiskanen, Essi Hyvärinen, Cassandra ja Camilla Kapanen ja Saara Ruoppi) oli liekeissä. Neliottelun voittajaksi kruunattiin Essi Hyvärinen. Hypyssä kuopiolaiset nappasivat kolmoisvoiton Cassandran ollessa ensimmäinen, Saaran toinen ja Essin kolmas. Lisäksi Essi nappasi puomin kultamitallin. Camilla ja Anni sijoittuivat puomilla upeasti jaetulle toiselle sijalle. Essi voimisteli permannon kultamitalin huikeiden pisteiden kera (13,250) ja Cassandra sijoittui hopealle.

Sunnuntaina kilpailtiin D-luokan kilpailu. Timanttien Vera Onatsu sijoittui D-luokan vanhemmissa sijalle 10.  III-kategorian pistein. D-luokan nuoremmissa Emmi Heiskanen voimisteli IV-kategorian pisteet.