KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Kilpailujärjestelmä

 

Naisten telinevoimistelun kilpailujärjestelmä

Naisten telinevoimistelussa (NTV) kilpaillaan neljällä telineellä: hyppy, nojapuut, puomi ja permanto.

 Naisten telinevoimistelun kansallinen kilpailujärjestelmä perustuu luokkakilpailuihin. Kilpailla voi kahdella eri linjalla: kilpalinjalla luokissa B-G ja maajoukkuelinjalla luokissa 2-5. Ensimmäisen luokan eli A- tai 1-luokan muodostaa Voimistelun Stara-tapahtuma, jonka aikana aloitetaan niin kutsuttujen suoritusmerkkien (pronssi, hopea, kulta ja timantti) suorittaminen. Kilpaileminen aloitetaan Stara-tapahtumasta, jonka jälkeen kaikille pakollisina tulevat luokat B, C ja D. D-luokan jälkeen voimistelija voi siirtyä maajoukkuelinjalle aloittaen luokasta 2 tai jatkaa kilpalinjalla E-luokasta eteenpäin. Siirtyminen luokasta toiseen vaatii tietyn kilpailutuloksen ja/tai suoritusmerkin saavuttamista.

Timanttimerkki

Timanttimerkin voi suorittaa aikaisintaan sen vuoden syksynä, kun voimistelija täyttää kahdeksan vuotta. Voimistelijan on suoritettava 25 liikkeestä hyväksytysti vähintään 20 liikettä. Suoritettavat liikkeet voi valita itse, kuitenkin niin että mistään osiosta (hyppy, nojapuut, puomi, permanto, perusvoimistelu, voima, liikkuvuus) ei jää suorittamatta kuin enintään yksi liike.

Maajoukkuelinjan luokkaan 2 voi osallistua vain, jos on suorittanut timanttimerkin liikkeet hyväksytysti ja kun on saanut D-luokan kilpailusta vähintään kategorian V.  Voimistelijalla on oltava timanttimerkkitesti suoritettuna myös ennen kuin hän pyrkii Voimisteluliiton esimaajoukkueryhmä Minoreihin.

KRV:sta timanttimerkin ovat suorittaneet Emmi Heiskanen, Verna Keinänen, Iitu Lehikoinen, Lauriina Lindström, Lotta Pisto, Mona Rannanheimo, Saara Ruoppi, Iina Ruuskanen, Nea Ruuskanen, Miitta Makkonen ja Emma Timonen.

Luokkakilpailujärjestelmä löytyy osoitteesta:

http://www.voimistelu.fi/fi/Voimistelu/Naisten-telinevoimistelu/Kilpailu/J%C3%A4rjestelm%C3%A4

 

Kilpailumuodot

Telinekohtaisessa kilpailussa mitellään kunkin telineen mestaruudesta erikseen.
Neliottelussa kaikkien neljän telineen pisteet lasketaan yhteen.
Joukkuekilpailussa maan tai seuran joukkue kilpailee sijoituksista yhdessä