KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Joukkuevoimistelu

Lajiesittely

Joukkuevoimistelu on kehittynyt suomalaisesta naisvoimistelusta kansainväliseksi kilpaurheilulajiksi ja se on harrastajamäärältään Suomen Voimisteluliiton lajeista suurin. Laji vaatii voimistelijalta liikkuvuutta, tasapainoa, koordinaatiota ja rytmitajua ja siinä korostuvat vartalon liikkeiden virtaavuus, ilmaisullisuus ja esteettisyys. Hyvälle suoritukselle on ominaista yhtenäisyys ja yhtäaikaisuus. Joukkuevoimistelun kilpailuohjelma on liikkeiden ja musiikin muodostama taiteellinen ja urheilullinen kokonaisuus.

Tutustu lajiin tarkemmin Suomen Voimisteluliiton sivuilla.

Kilpaileminen joukkuevoimistelussa

Joukkuevoimistelussa yli 12-vuotiaat kilpailevat kansallisesti kolmella eri sarjatasolla:

SM-sarjat

SM-sarjojen valtakunnallisilla kilpailuilla on suomenmestaruusarvo ja niissä kilpaillaan ikäluokittain
12-14-vuotiaat
14-16-vuotiaat (juniorit)
yli 16-vuotiaat (naisten sarja).

Kilpasarjat

Kilpasarjoissa kilpaillaan ikäluokittain sarjoissa
12-14-vuotiaat
14-16-vuotiaat
16-20-vuotiaat
yli 18-vuotiaat (naiset)

Valtakunnallisella tasolla kilpasarjoissa kisataan Voimisteluliiton kilpasarjojen mestaruuskilpailuissa.

Harrastesarjat

Harrastesarjoissa kilpaillaan ikäluokittain sarjoissa
12-14-vuotiaat
14-16-vuotiaat
yli 16-vuotiaat

Kolmen alueen aluekilpailujen yhteydessä järjestetään kaikille avoin harrastesarjan kilpailu.

Alle 12-vuotiaiden kilpaileminen

Alle 12-vuotiaiden lasten sarjoissa kilpaillaan vain yhdellä sarjatasolla ikäluokissa
8-10-vuotiaat
10-12-vuotiaat.

Alle 12-vuotiailla on myös mahdollisuus esiintyä Voimistelun Stara-tapahtumissa, joissa joukkueita ei aseteta paremmuusjärjestykseen.

Kuopion Reippaan Voimistelijat järjesti oman joukkuevoimistelu Kalakukko Cup-kilpailun yhteistyössä Voimisteluliiton kanssa Leppävirralla Vesileppis Areenalla 6.5.2017

Harjoitusmaksut

Harjoitusmaksuista saat lisätietoa KRV:n toimistolta osoitteesta toimisto@krv.fi

Kilpajoukkueet

Annabellat s. 2010-2011

 

 

 

 

 

 

Adalmiinat s. 2008-2009

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Anelmat s. 2006-2007

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alinat s. 2004-2005

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ariella s. 2001-2003

 

 

 

 

 

Aveo

 

 

 

 

 

Tiedustelut: Kia Aminoff, kia.aminoff@hotmail.com

Joukkuevoimistelun valmentajat

Kia Aminoff

Kia Aminoff

Aminoff Kia
  Hartikainen Sanni
Valmennan joukkuevoimistelua, Mirellia-joukkuetta (kilpa 14-16v.).
Henni Hoffren

Henni Hoffren

Hoffrén Henni
Valmennan 12-14-vuotiaiden joukkuevoimistelun kilpasarjassa voimistelevaa Ariella-joukkuetta. Omaa joukkuevoimistelu-taustaa minulla on noin kymmenen vuoden ajalta, kunnes siirryin valmennuspuolelle vuonna 2012. Olen käynyt kaikki I-tason valmentajakoulutukset ja keväällä 2015 toimin myös ensimmäistä kertaa tuomarina. Mielestäni valmentamisessa parasta on nähdä, miten valmennettavat
voimistelijani kehittyvät sekä nauttivat samasta lajista, jonka koen itselleni niin rakkaaksi.
Riina Hukkanen

Riina Hukkanen

Hukkanen Riina
Valmennan Alinoita. Itse harrastin joukkuevoimistelua noin 10 vuotta, jonka jälkeen siirryin valmentamaan. Aloitin valmennuksen apuohjaajana noin kuusi vuotta sitten Kuusamon naisvoimistelijoissa. Perheeni muutettua Kuopioon jatkoin valmennusta Kuopion naisvoimistelijoissa ja niin edelleen seurojen yhdistymisen myötä täällä Kuopion reippaan voimistelijoissa. Mielestäni parasta valmentamisessa on nähdä tyttöjen kehittyminen lajissa ja onnistumisen ilo!
Sara Karjalainen

Sara Karjalainen

Karjalainen Sara
Olen Alinat-joukkueen apuvalmentaja. Ohjaajana olen iloinen, kannustava mutta tiukka. Seuraan olen tullut pikkutyttönä, Ameliessa olen voimistellut yli 10 vuotta, ohjaamisen aloitin pari vuotta sitten.
Lotta Kärnä

Lotta Kärnä

Kärnä Lotta
Olen 10-12 vuotiaiden Alinat X ja Y joukkuevoimistelujoukkueen vastuuvalmentaja nyt neljättä vuotta. Aloitin apuvalmentajana Alinoissa, voimistellessani itse vielä Ameliessa, joukkuevoimistelun ja tanssillisen voimistelun joukkueessa. Voimistelin Ameliessa kuusi vuotta kunnes lopetin itse harrastamisen ja siirryin kokonaan valmennuksen pariin. Nykyään olenkin koulutukseltani sekä II-tason joukkuevoimisteluvalmentaja, että joukkuevoimistelutuomari. Valmentaminen on palkitsevaa, ja parasta onkin saada jatkaa rakastamani lajin parissa ja samalla jakaa taitoja ja tietoja nuoremmille voimistelijoille. Valmentajana olen tiukka, mutta samalla kannustava, innokas ja motivoitunut.
Jannica Meklin

Jannica Meklin

Meklin Jannica
Olen 18-vuotias opiskelija ja Anelmat -joukkuevoimistelun valmennusryhmän valmentaja. Tulin seuraan 8-vuotiaana, jolloin aloitin telinevoimistelun. Sen jälkeen olen voimistellut aikaisemmin joukkuevoimistelun ja nyt tanssillisen voimistelun joukkueessa Ameliessa. Valmentajana olen iloinen, määrätietoinen ja kannustava.
Isa Ojakangas

Isa Ojakangas

Ojakangas Isa
  Parttimaa Sara
Olen 21-vuotias joukkuevoimisteluvalmentaja. Muutin Kuopioon syksyllä 2014 opintojen perässä, opiskelen terveystaloustiedettä Itä-Suomen yliopistossa. Samaan aikaan aloitin valmentamisen Kuopion Reippaan Voimistelijoissa. Olen itse harrastanut joukkuevoimistelua noin 13 vuotta Keravan Naisvoimistelijoiden Terra -joukkueessa mestaruus- ja kilpatasolla. Olen valmentanut eri joukkueita yli 6 vuotta. Tällä hetkellä valmennan Anelmat -tiimissä, Anelmat- ja Anelmat Junior -kokoonpanoja, jotka lähtevät keväällä kilpailemaan ensimmäistä kertaa 10-12 -vuotiaiden sarjaan. Lisäksi aloitin valmentamisen Ariella kokoonpanossa, jotka kilpailevat keväällä 12-14-vuotiaiden kilpasarjassa, joten tuttuun tapaan noin jokainen ilta viikosta tulee kulutettua voimistelusaleilla :). Koulutukseltani olen jumppakouluohjaaja, I-tason joukkuevoimisteluvalmentaja sekä II-tason joukkuevoimistelutuomari.
   
Sanni-Maija Välimäki

Sanni-Maija Välimäki

Välimäki Sanni-Maija
Olen 22-vuotias joukkuevoimisteluvalmentaja Etelä-Pohjanmaalta. Olen itse harrastanut joukkuevoimistelua noin 13 vuotta Jalasjärven Naisvoimistelijoissa, Tampereen Työväen Voimistelijoissa ja nyt Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Aveo-joukkueessa. Valmentanut olen noin 7 vuotta edellä mainituissa seuroissa. Tällä hetkellä valmennan Anelmat-tiimissä, Anelmat- ja Anelmat Junior -kokoonpanoja. Olen koulutukseltani jumppakouluohjaaja, I-tason joukkuevoimisteluvalmentaja sekä I-tason joukkuevoimistelutuomari. Opiskelen lääketiedettä Itä-Suomen yliopistossa nyt toista vuotta ja voimistelun lisäksi harrastan juoksua sekä kuntosalia.