KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Voimistelupäivät ja LUMO-finaali järjestetään Kuopiossa kesällä 2020

Kuopion Reippaan Voimistelijoille on myönnetty vuoden 2020 Voimistelupäivien ja LUMO-finaalin järjestämisoikeudet. Tapahtuma järjestetään Kuopiossa 4.-7.6.2020. Suunniteltuja kisa- ja tapahtumapaikkoja ovat Kuopio-halli, Puijo Areena, Kuopion kaupungin teatteri ja Musiikkikeskus. Yhdistettyjen Voimistelupäivien ja LUMO-finaaliin osallistujamäärä tulee olemaan arviolta 6000. Kaupunkiin odotetaan viikonlopun aikana yhteensä 20 000 kävijää.
Voimistelupäivät on Voimisteluliiton suurin vuosittain järjestettävä voimistelutapahtuma. Voimistelupäivät kokoaa Kuopioon kaikki kilpailulajit: joukkuevoimistelun, kilpa-aerobicin, rytmisen voimistelun, naisten telinevoimistelun, miesten telinevoimistelun, TeamGymin, trampoliinivoimistelun ja akrobatiavoimistelun samaan tapahtumaan kilpailemaan, esiintymään, kannustamaan ja viihtymään. Voimistelun ja tanssin Lumo on iloinen ja energinen tapahtuma, jossa nähdään voimistelua ja tanssia kaikessa moninaisuudessaan ja koetaan yhdessä esittämisen riemua.


Koko seuran yhteinen ponnistus


”Olemme riemuissamme, kun saimme nämä isot tapahtumat ensimmäistä kertaa Itä-Suomeen. Voimisteluliitto osoitti päätöksellään, että tapahtumajärjestäjänä meidän osaamiseemme ja kokemukseemme luotetaan”, iloitsee KRV:n puheenjohtaja Merja Naamanka.
Voimistelupäivät ja LUMO-finaali edellyttävät noin 300 talkoolaisen panosta tapahtumaviikonlopun aikana ja paljon suunnittelua ennen sitä. Naamanka ei ole kuitenkaan huolissaan tapahtumien suuresta mittakaavasta.
”Toivon, että koko seuraväki lähtisi innolla mukaan järjestelyihin. Tällainen yhteinen ponnistus yhdistää seuraa ja tarjoaa paljon uusia sykähdyttäviä elämyksiä mukana oleville”, toteaa Naamanka.


Suuri merkitys seuralle ja kaupungille


Voimistelupäivät ja LUMO-finaali tuovat Kuopioon uuden, suuria osallistujamääriä liikuttavan tapahtumalajin. Tapahtumat palvelevat hyvin kaupungin asettamia hyvinvointitavoitteita, tarjoavat kaupunkimarkkinoinnin kannalta erinomaisia kanavia sekä ovat taloudellisilta vaikutuksiltaan merkittäviä.
Naamanka asettaa yhteishengen lisäksi muitakin tavoitteita tapahtumille.
”Kuopio on tunnettu tanssin kaupunki. Voimistelupäivien ja LUMO-finaalin järjestämisen myötä pyrimme kehittämään voimistelun olosuhteita sekä kasvattamaan lajin tunnettuutta alueella. Seuran tavoitteena on tarjota tulevaisuudessa harrastusmahdollisuuksia entistä suuremmalle joukolle harrastajia sekä tarjota olosuhteet huippuvoimistelulle”.
Vuoden 2020 Voimistelupäivien ja LUMO-finaalin jälkeen seuran tavoitteena on saada järjestettäväksi voimistelun suurtapahtuma Suomi Gymnaestrada kesällä 2022. Kaupunki on jo jättänyt Gymnaestrada-hakemuksen. Järjestäjä julkistetaan Suomi Gymnaestrada -tapahtumassa Turussa tämän vuoden kesäkuussa.


Lisätietoja:
Merja Naamanka, puheenjohtaja, Kuopion Reippaan Voimistelijat, puh. 050 550 6966, merja.naamanka@krv.fi

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry
Kuopion Reippaan Voimistelijat on Kuopion suurin urheiluseura. Kaudella 2016-2017 seurassa liikkui yli 1700 eri-ikäistä harrastajaa ja kilpaurheilijaa. KRV on elämänkaariseura, joka tarjoaa kuopiolaisille hyvinvointia kaikkina ikäkausina. Seuran missiona on tarjota laadukasta, ammattitaitoisesti toteutettua, monipuolista ja vetovoimaista voimistelua ja tanssia kaikenikäisille kuopiolaisille harrastajille ja kilpaurheilijoille. Seura on aktiivinen toimija Kuopiossa ja sillä on merkittävä rooli kuopiolaisten aktivoijana ja terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäjänä.

Julkaistu kohteessa Yleinen