KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Tampereen, Kuopion ja Espoon kisojen tuloksia

KRV:n kilparyhmien tytöilla on edessä enää kisakauden päättävä viimeinen kilpailu Jyväskylässä. Lokakuun aikana on kilpailtu joka viikonloppu, joten takana on intensiivistä sarjojen harjoittelua, reissaamista ja myös kotikisat Kuopiossa järjestelyineen ja talkoineen. Voimistelijat ja valmentajat odottavat jo innolla peruskuntokauden alkua kisojen jälkeen, mutta vielä jaksetaan tehdä loppurutistus ja tsempata kaikkia seuran voimistelijoita huippusuorituksiin Jyväskylässä. 

Tampere

Tampereen kisoissa kilpailivat luokat E-G ja maajoukkuelinjan pakolliset. Maajoukkuelinjan pakollisten kauden ensimmäinen kilpailu oli jännittävä, mutta kisassa nähtiin silti onnistuneita suorituksia. Jonkin verran jännitys vielä näkyi kaikissa tytöissä, eikä nousupisteisiin (32,00) yltänyt koko kilpailussa kuin yksi voimistelija. Iina Ruuskanen sijoittui parhaana kuopiolaisena vanhempien sarjassa neljänneksi.

Kilpalinjalla E-luokan nuorempien kisassa Vilma Pisto pääsi hienosti palkintosijalle permannolla ollessaan kolmas. Tällä kertaa sarjan uusin liike, taakse puolikierre, onnistui erinomaisesti ja sarja oli muutenkin hyvin siisti. Netta Järvinen kilpaili ensimmäistä kertaa E-luokassa tehden uusia liikkeitä jokaisella telineellä. Erityisesti puomi sujui hyvin, ja taaksevoltin tippumisesta huolimatta Netta sai hyvät pisteet.

F-luokan vanhemmissa Nea ylsi mitaleille hienosti niin hypyssä, puomilla kuin permannollakin. Nea sai taakseen ehjän kisan onnistuen jokaisella telineellä. G-luokassa Camilla Kapanen hyppäsi ensimmäistä kertaa vasta vähän aikaa harjoittelemansa vaikean hypyn, tsukaharan suorin vartaloin. Camilla onnistui hypyssä ja sai pisteet 13,1. Cassandra Kapanen ja Camilla kilpailivat kolmella telineellä ja kolmiottelun tulosten ero oli siskosten välillä vain 0,1 Camillan voittaessa niukasti.

Kuopio

Kuopion kisoissa KRV:n tytöt toivat taas mitaleita jokaisesta luokasta. B-luokan nuoremmissa voittoon voimisteli varmoin ottein Ametistien Maija Ruoppi. Maija sai kategorian VII eli korkeimman mahdollisen kategorian pisteet. Hopeaa voimisteli hienosti Opaalien Wilma Räsänen kategorian V pistein. 10 parhaan joukossa olivat myös Aada Kolehmainen, Alisa Koistinen, Jade Nuutinen, Aada Eronen ja Sanni Kettunen kaikki kategorian IV pistein. Opaalien tytöistä kaikki muutkin ylsivät vähintään kategoriaan III, vaikka mukana oli monta ensikertalaista. Hienoa työtä Opaalit! B-luokan vanhemmissa ensikertalainen Ametistien Veera Ikonen sijoittui myös ensimmäisessä kilpailussaan hienosti seitsemänneksi kategorian IV pistein.

C-luokan nuoremmissa mitaleille ylsi hienosti Ametistien Aino Muona kategorian V pistein. Ainon sarjoissa alkaa näkyä jo varmuutta ja paljon esiintymisen iloa. 10 parhaan joukossa olivat myös Eveliina Tiili ja Pauliina Tanski. C-luokan vanhemmissa yhdeksänneksi voimisteli Lyyli Malinen.

D-luokan nuoremmissa Emilia onnistui loistavasti nojapuilla saaden 8,5-9 pisteet. Muilla telineillä oli aavistus epäonnea mukana, mutta Emilia ylsi silti kisassa kolmannelle sijalle. 

D-luokan vanhemmissa KRV sai neloisvoiton! Voittajaksi ylsi hienosti Rubiinien Inka Pelkonen, hopealla ja pronssilla olivat Topaasien Kiia Remes ja Senni Kuronen. Kaikki mitalistit saivat kategorian V pisteet. Neljänneksi voimisteli Rubiinien Veera Väisänen kategorian IV pistein. 10 parhaan joukosta löytyivät myös Iida Tervo, Sofia Varis ja Saara Jaroma. Hienoja onnistumisia sekä Rubiineilta että Topaaseilta!

E-luokassa ensimmäistä kertaa kilpaillut Iiris Mäkeläinen onnistui heti hyvin ja voitti neliottelun jakaen kultaisen mitalin Joensuun Katajan Tia Hartikaisen kanssa. Vilma voitti hypyn tehtyään ensimmäistä kertaa vaikeamman hypy, tsukan alun selälleen. Netta Järvisen kilpailu päättyi ikävästi polven sijoiltaan menoon, ja tämän johdosta kaikki kilpailijat menettivät hieman kisafiilistään. Netta tuli kuitenkin jo illalla käymään hallilla ja kannustamaan viimeisiä kilpailijoita. Kaikki toivovat Netalle pikaista paranemista ja paluuta entistä vahvempana seuraavalle kisakaudelle!

F-luokassa Vera Onatsu paranteli suorituspuhtauttaan ja pisteitään erityisesti permannolla. Nea suoritti varmat sarjat puomin virheitä lukuunottamatta. Molemmat työt saivat paljon mitaleita. G-luokassa kolmiottelun voittoon ylsi tällä kertaa Cassandra 0,3 pisteen erolla Camillaan.

Espoo

Maajoukkuelinjan luokat kilpailivat jo perjantaina. Jännitystä oli taas ilmassa, mutta suorituksissa alkoi näkyä jo varmuutta, jota Tampereella vielä kaivattiin. Suorituksiin mahtui paljon onnistumisia, mutta tietysti myös hieman epäonnea ja pettymyksiä. Päivän suuri onnistuminen oli kuitenkin Emmi Heiskasen seitsemäs sija nuorempien sarjassa ja nousupisteet pakollisista! Tämä tarkoittaa sitä, että Emmin ei tarvitse enää ensi vuonna osallistua syksyllä pakollisten kilpailuihin. Jos Emmi yltää omavalintaisissa 3-luokan kisoissa telinekohtaisiin nousupisteisiin seuraavana keväänä, saa hän nousta 4-luokkaan. 

Vanhempien sarjassa Iina sai onnistuneen nojapuusarjan ja erinomaiset pisteet hypystä ja permannolta. Iina sijoittui taas kisan neljänneksi. Lotta Pisto onnistui hyvin myös hypyssä ja permannolla ja puomillakin sai taisteltua pysyvän sarjan. Miitta Makkonen paranteli pisteitään erityisesti nojapuilla.

Luokissa F-G nähtiin monta hyvää suoritusta. F-luokassa Nean hypyn pisteet riittivät taas kultamitaliin, vaikka hyppy ei Nean mielestä aivan onnistunut ollutkaan. Nean räjähtävyys ja hyppyjen korkeus ja lennokkuus yleensä kuitenkin takaavat hyvät pisteet huolimatta siitä, onko suoritus Nean oma paras vai ei. G-luokassa Cassandra teki polviongelmista huolimatta piste-ennätyksensä permannolla erittäin siistillä sarjalla.

D-luokassa kilpailivat Senni Kuronen ja Saara Jaroma. Senni kilpaili viimeistä kertaa D-luokassa ja sijoittui hienosti viidenneksi. Saara teki huikean nousun edellisen viikonlopun epäonnistumisista Kuopion kisoissa ja paransi pisteitään huimasti erityisesti puomilla, jossa siisti, horjumaton ja pysyvä sarja toi pisteet 8,5-9. Muillakin telineillä Saara suoriutui hyvin, ja pisteet riittivät kategoriaan IV ja hopeamitaliin. Saara jäi vain niukasti kategorian V pisteistä. Toivotaan Saaralle hyvää onnea, tsemppiä ja venymistä Jyväskylän kisoihin! 

 

 

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset