KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Suomi Gymnaestradassa onnistunut päätös kilpailukaudelle

Timantit ja Topaasit päättivät kilpailukautensa voimistelun suurtapahtumassa Suomi Gymnaestradassa, joka järjestetään neljän vuoden välein. Gymnaestradaan matkattiin yhdessä seuran muiden lajien voimistelijoiden kanssa, ja kaiken kaikkiaan KRV:n vahvuus tapahtumassa oli huikeat noin 200 voimistelijaa! Telinevoimistelun puolella kilpailuita riitti paljon, kun Timanttien ja Topaasien tytöt edustivat yhteensä kymmenessä eri yksilö- ja joukkuekilpailussa. Lisäksi Topaasit osallistuivat timanttimerkkitesteihin.

Heti torstaina Iina Ruuskanen ja Essi Hyvärinen osallistuivat tyttöjen ja naisten katsastuskilpailuihin. Iina onnistui katsastuksessa parhaiten hypyssä, jossa pisteet olivat telineen toiseksi parhaat. Essi onnistui mahtavasti permannolla tehden uuden piste-ennätyksensä (12,70), mikä oli permannon toiseksi paras pistemäärä. Neliottelussa Essi oli kuudes, vaikka kisa ei tällä kertaa muiden telineiden osalta aivan ehjä ollutkaan. 

Perjantaina aamu alkoi timanttimerkkitesteillä. Vilma Pistolla puuttui vain yksi suoritus, köysikiipeily, ja Vilma saikin köyden heti läpi hyvällä ajalla! Helpotus ja riemu timanttimerkin läpäisystä purkautuivat testin jälkeen onnen kyynelinä. Muutkin Topaasit saivat todella monta suoritusta läpi, ja monelta puuttuukin enää vain yksi tai muutama liike. Syksyllä saadaan toivottavasti monta uutta timanttimerkkiä lisää!

Perjantaina kilpailivat yksilökilpailuissa luokat E, F ja G. E-luokassa Vilma paranteli ennätyksiään nojapuilla ja permannolla.G-luokassa Cassandra Kapanen ja F-luokassa Vera Onatsu, Katri Hyvärinen ja Nea Ruuskanen kilpailivat onnistuneen ja ehjän kisan ilman kaatumisia tai tippumisia. Kilpailun huippuhetkiä olivat Cassandran loistava pysyvä puomisarja ja Nean hypyn hopeamitali!

Lauantaina kilpailivat D-luokka, maajoukkuelinjalaiset ja G-luokan joukkue. D-luokassa Netta Järvinen, Iiris Mäkeläinen ja oman ennätyksensä tehnyt Senni Kuronen ylsivät hyvillä sarjoilla IV-kategorian pisteisiin. Maajoukkuelinjan 2-luokan kilpailussa riitti jännitystä, kun Iinalla oli kevään viimeinen mahdollisuus saada puomilta luokkanousuun vaadittavat pisteet. Iina sai ilmiömäisesti pidettyä hermonsa kasassa ja teki elämänsä parhaan puomisarjan, jonka pisteet riittivät kilpailun neljänteen sijaan ja helposti myös nousupisteisiin! Helpotus oli suuri, sillä nyt Iina pääsee siirtymään kilpailemaan omalle tasolleen maajoukkuelinjan 3-luokkaan. Hyviin suorituksiin ylsivät myös Lotta Pisto ja Emmi Heiskanen, jotka saivat molemmat mitalit telinekohtaisista kisoisa, Emmi nojapuilta ja Lotta permannolta. Nyt kaikki viisi maajoukkuelinjan voimistelijaa ovat saaneet nousupisteet 3-luokkaan ja kauden päätavoite on täytetty!

G-luokan joukkuekisassa kilpaili KRV:n lisäksi kaksi muuta joukkuetta. Timanttien panostus joukkuekilpailun asukilpailuun oli ehdottomasti kisan parasta antia, ja tytöt voittivatkin hippiteemalla asukilpailun tuomareiden yksimielisellä päätöksellä. Kilpailussa tytöt sijoittuivat toiseksi. Rento, hauska ja hyväntuulinen kisa oli hieno päätös kilpailukaudelle.

Sunnuntaina kisat huipentuivat E- ja F-luokkien joukkuekilpailuihin. Osallistuvien joukkueiden määrä oli ilahduttavan suuri, ja kaikkien seurojen panostus asukilpailuun oli ihailtavaa. F-luokan joukkue oli valinnut meksikolaisteeman ja E-luokan joukkue kilpaili orkesterina. Topaasien musikaaliset tytöt olivat panostaneet teemaansa erityisen paljon ja viettäneet monet hetket harjoitellen yhteissoittoa, jota kuultiin jokaisella telineellä tuomareille esittäydyttäessä. Tuomarit ihastuivat E-luokan joukkueen teemaan, ja tytöt voittivat asukilpailun. Tästä riitti riemua pitkäksi aikaa! F-luokan joukkueen sijoitus kisassa oli 8. ja E-luokan joukkueen 10. Molemmat joukkueen päättivät kilpailukauden joukkuekilpailuun hyvillä mielin.

Gymnaestradassa tytöt pääsivät myös mm. kiertelemään lajikokeilupisteitä, osallistumaan avajaismarssiin ja näkemään muiden lajien esityksiä. Lopuksi päästiin vielä ihailemaan hienoja kenttänäytöksiä!

Tapahtumassa sanottiin myös kiitokset ja hyvästit Timanttien valmentajalle Erika Pakkalalle, joka siirtyy uusien haasteiden pariin. Koko seura ja erityisesti kaikki Timantit kiittävät Erikaa ryhmän eteen tehdystä kovasta työstä, kannustuksesta, tuesta ja yhdessä jaetuista suruista ja iloista. Tsemppiä Erikalle uusiin kuvioihin! 

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset