KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Suomi Gymnaestrada 2018

Kuopion Reippaan Voimistelijat oli isolla joukolla mukana Suomi Gymnaestradassa

Voimistelun Suomi Gymnaestrada -suurtapahtuma kokosi 10 000 osallistujaa Turkuun 7.-10.6., ja se oli kesän 2018 suurin kansallinen voimistelutapahtuma. Kuopion Reippaan Voimistelijoista matkasi Turkuun 248 voimistelijaa ja matkaa tehtiin peräti neljällä bussilla.

KRV:n toiminnanjohtaja Minna Huuskonen ja puheenjohtaja Merja Naamanka matkasivat Turkuun etujoukoissa seuraamaan tapahtuman rakentamista.

"Pääsimme tutustumaan tapahtuman kulisseihin ja saimme arvokasta tietoa kesäkuussa 2020 järjestettäviä Voimistelupäiviä ja Lumo-finaalia varten. Odotamme silloin Kuopioon 6 000 osallistujaa ja 20 000 kävijää. Mittakaava on pienempi kuin Turussa, mutta lajit ja toiminnot ovat pitkälti samat",  kertoo Minna Huuskonen.

Voimistelu- ja tanssikauden kohokohta

Turussa järjestettävässä tapahtumassa oli ohjelmassa näytöksiä, kilpailuja, kenttäohjelmia, koulutuksia sekä liikkumisen riemua monessa muodossa. Paikalle saapuivat tuhannet voimistelijat ympäri Suomen, mutta myös kansainvälistä voimisteluväriä on nähtävissä.

Suurtapahtuman yhteydessä järjestettiin myös kahdeksan voimistelulajia sisällään pitävät Voimistelupäivät sekä Voimistelun ja tanssin Lumo-finaalitapahtuma. Molemmissa tapahtumissa voimistelijat pääsivät kilpailemaan ja esittämään taitojaan. KRV:sta oli edustus telinevoimistelussa, joukkuevoimistelussa sekä Lumossa."

Näytökset kuuluvat voimistelun suurtapahtumiin

KRV:n Anterot esiintyivät perjantain iltanäytöksessä, johon seurat ympäri Suomen olivat valmistelleet tunnelmallisia esityksiä. Anterot-joukkueen esitys ”Suon synty” on Johanna Luomalan käsialaa.

Kenttäohjelmat huipentuivat Suomi Gymnaestradan päätösjuhlaan. Sen teema ”Tunne liike” kiteyttää olennaisimman voimistelun hienoudesta; laji on avoinna kaikille. Sunnuntaina 10.6. Veritas Stadionin nurmikentällä nähtiin yli viisituhatta voimistelijaa. Myös KRV:stä sunnuntaina kentälle asteli kaikenikäisiä voimistelijoita.

Yksi heistä on Sirpa Piskonen, joka esiintyi Riikka Virkajärvi-Johnsonin suunnittelemassa ja ohjaamassa koreografiassa ”Elämän voima”.

"Kaikki kulminoituu siihen tunteeseen kun olet yhdessä satojen voimistelijoiden kanssa kentällä ja me luomme yhdessä voimakasta ja herkkää tanssillista voimistelua", kuvailee Piskonen.

Tästä linkistä pääset Voimisteluliiton virallisille Suomi Gymnaestrada sivuille.