KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Seura 110 vuotta

KRV:n historiaa

Kuopion Reippaan Voimistelijat ry. sai alkunsa vuonna 1906, kun Kuopion Raittiusseuran Miesvoimistelijat, Kuopion Voimistelijat ja Rautatieläisten voimisteluseura päättivät yhdistyä. Tällöin nimeksi tuli Kuopion Reipas. Kuopion Reippaan ohjelmassa pyörivät sopusoinnussa niin hiihto, paini, yleisurheilu, voimistelu kuin jalkapallokin.

Sisällissodan jälkeen Kuopion Reippaan yleisseura hajosi. Uusina seuroina muodostui Puijon Hiihtoseura, Kuopion Urheilu-Veikot ja Kuopion Palloseura. Jäljelle jäänyt Naisjaosto tahtoi säilyttää Reippaan arvokkaan nimen ja otti käyttöönsä Kuopion Reippaan Naisvoimistelijat ry:n.

Seuran toiminta on kehittynyt vuosien saatossa. Telinevoimistelua harrastettiin jo ennen 50-lukua silloisen Lottahovin tiloissa. 1970- luvulla seuraa taloudellisesti eteenpäin vei mm. esiintyvä valiovoimisteluryhmä, joka niitti mainetta ympäri Kuopion seudun. Seuran ensimmäinen poikaryhmä starttasi 1978 Tarzan-voimistelun merkeissä ja 2000-luvulla seuran toimintaan tulivat uusina lajeina kilpa-aerobic, näytösvoimistelu ja tanssillinen voimistelu.

Seuran nimi päivitettiin vuonna 2002 muotoon Kuopion Reippaan Voimistelijat ry.

Vuosi 2016 oli juhlavuosi, kun seura täytti 110-vuotta. Juhlavuotta juhlittiin läpi vuoden ja sen kunniaksi mm. julkaistiin seuran historia "Tamburiinin tahdista tehotreeniin - Kuopion Reippaan Voimistelijat 1906 - 2016". Osana juhlavuotta toteutettiin myös seuran oma biisi "Pinkkiä voimaa" ja siihen tehty tanssi, jonka video löytyy facebook-sivuiltamme.

.