KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Oulun kisoista Iina Ruuskaselle osallistumisoikeus JSM-kisoihin

Topaasit ja Timantit kilpailivat Oulussa 5.-6.5. Tytöt kilpailivat luokissa D, E, F, G, Mj2, Mj3 ja karsinta JSM-kilpailuun, joten jännitettävää riitti koko viikonlopulle. Kisat alkoivat D-luokan kilpailussa, jossa vihdoin tytöt ylsivät omiin parhaisiin suorituksiinsa ja kovan työn tulos näkyi upeasti tuloslistoissa. KRV nappasi D-luokan vanhempien kisoista tyylikkäästi kolmoisvoiton, kun Kiia Remes oli pronssilla ja Netta Järvinen ja Iiris Mäkeläinen pääsivät molemmat nousemaan korkeimmalle palkintokorokkeelle. Kiia saavutti hienosti vasta kolmannessa D-luokan kisassaan kategorian IV ja Iiris ja Netta ylsivät vihdoin kategoriaan V, mikä tietää nousemista E-luokkaan ensi syksynä. KRV:n tyttöjen hienoa onnistumista täydensi Senni Kurosen sijoittuminen kuudennelle sijalle. Senni onnistui upeasti ja sai ennätyspisteensä kaikilla muilla telineillä paitsi permannolla, jossa voltin alastulon virheet laskivat pisteitä.

D-luokan jälkeen kilpailtiin karsinnassa, johon osallistui yhteensä 27 voimistelijaa ympäri Suomen. Karsinnassa juniori-ikäisillä voimistelijoilla oli mahdollisuus lunastaa osallistumisoikeus varsinaisiin JSM-kisoihin Tuusulaan toukokuun lopussa. Karsinnan kolme parasta kullakin telineellä sekä neliottelussa sai osallistumisoikeuden. KRV:n tytöistä kilpailuun osallistuivat Saara Ruoppi, Lotta Pisto ja Iina Ruuskanen. Karsinta oli kaikille hyvä ja opettavainen kokemus FIG:n säännöillä kilpailusta ja isomman ja jännittävämmän kilpailun ilmapiiristä. Tytöt tsemppasivat hienosti ja suorittivat kaikki lähes ehjän neliottelun. Iina voitti hypyn upeilla pisteillä 12,925 ja sijoittui neliottelussa hienosti pronssille. Saara oli hienosti sekä hypyn että neliottelun viides. Lotta onnistui parhaiten puomilla sijoittuen seitsemänneksi. Tytöt tekivät monia uusia liikkeitä rohkeasti ensimmäistä kertaa kilpailuissa ja tsemppasivat sekä toisiaan että muiden seurojen osallistujia esimerkillisesti.

Sunnuntaina aamun kisan aloittivat E-luokka ja 3-luokka. E-luokassa kilpailivat Vilma Pisto ja Emmä Pitkänen, joiden sarjat alkoivat jo näyttää varmemmilta ja hiotummilta kuin alkukaudesta. Tytöt suorittivat tasaisen neliottelun puomin virheitä lukuunottamatta. 3-luokassa Saara Ruoppi kilpaili ensimmäistä kertaa uuden luokan sarjoilla. Saara suhtautui kilpailuun positiivisesti ja hyvällä kokeilumielellä, keräten kokemusta uusien vaikempien liikkeiden tekemisestä kisasarjassa. Saara onnistui hienosti puomilla tehden pysyvän, siistin sarjan, jonka E-pisteet olivat kisan korkeimmat. Puomin pisteet riittivät neljänteen sijaan.
Maajoukkelinjan 2-luokassa kilpailivat Miitta Makkonen, Emmi Heiskanen, Lotta Pisto ja Iina Ruuskanen. Kilpailu alkoi hyvin permannolla ja hypyssä, ja nojapuilla päästiin tuulettamaan vihdoin onnistuneita ja nousupisteet ansainneita Emmin ja Miitan nojapuusarjoja. Miitalle nojapuiden nousupisteet tiesivät nousua 3-luokkaan! Puomilla Emmi jäi harmillisesti vain 0,05 pisteen päähän nousupisteistä. Emmi, Iina ja Lotta jatkavat puomin nousupisteiden metsästystä Tuusulassa.

Iina onnistui hienosti nojapuilla ja permannolla ja sai molemmilta telineiltä pronssia.

Illan viimeinen kisa oli F-G-luokkien kilpailu, jossa KRV:ta edustivat Hyvärisen siskokset Essi ja Katri muiden seuran voimistelijoiden ollessa harmillisesti loukkaantuneita ja sairaita. Katri kilpaili permannolla ja suoritui kahdesta vaikeimmasta volttipätkästään erittäin siististi, mutta viimeisen volttipätkän harmillinen haparointi tiputti pisteitä. Essi onnistui parhaiten nojapuilla tehden siistin ja ehjän sarjan. Muila telineillä jäi tällä kertaa vielä parantamisen varaa, mutta kilpailu oli hyvä kokemus ja tärkeää harjoitusta ennen Tuusulan SM-kisoja.

Voimisteluliiton mestaruuskisoissa sekä SM-kisoissa Tuusulassa jatketaan kilpailukautta 18.-19.5 ja 25.-26.5. Toivotaan kaikilla tytöille tsemppiä ja onnistumisia kauden tärkeimpiin kilpailuihin.

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset