KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden historian ensimmäiset NTV luokkakilpailut onnistuivat erinomaisesti

KRV:n voimistelijoiden, valmentajien ja seuratoimijoiden pitkäaikainen haave omista kotikisoista toteutui vihdoin viime viikonloppuna, kun Kuopiossa järjestettiin seuran historian ensimmäiset NTV luokkien B-G luokkakilpailut ja Stara-tapahtuma. Kilpailuihin osallistui yli 200 voimistelijaa yhteensä kymmenestä eri seurasta eri puolilta Suomea. Kisajärjestelyissä olivat mukana kaikki KRV:n kilpa- ja alkeiskilparyhmien voimistelijat ja vanhemmat sekä tietysti seuran aktiivinen ja aikaansaava johtokunta sekä valmentajat. Yhdessä tehtiin upeat kisat, joista saatiin yksinomaan positiivista palautetta. Seura haluaa kiittää jokaista panoksensa kisoille antanutta! Kilpailuista saatiin myös hienoa menestystä jokaisessa luokassa. KRV:n voimistelijoita osallistui jokaiseen kilpailuluokkaan sekä Staraan, mikä osaltaan antaa hyvin positiivisen kuvan seuran aktiivisesta kilpailutoiminnasta. Voimistelijamme menestyivät kisoissa myös upeasti, ja jokaisesta luokasta saatiin palkintosijoja sekä sijoituksia 10 parhaan joukkoon.

Päivä alkoi Stara-tapahtumalla, johon osallistuivat seuramme nuorimmat kilpailijanalut eli Opaalit sekä muutama voimistelija Ametisteista ja Kultaryhmästä. Stara-tapahtumassa nähtiin voimistelun riemua parhaimmillaan!

B-luokassa kilpaili Opaaleja, Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Monelle kilpailu oli ensimmäinen B-luokan kilpailu, ja pieni jännitys näkyi vielä suorituksissa. Harjoiteltavaa varmasti vielä riittää, mutta ensimmäisestä kisasta tytöt saivat uutta intoa jatkaa suoritusten hiomista vieläkin paremmiksi. B-luokan voimistelijat saivat hyviä pisteitä ja erityisesti B-lk vanhempien sarjassa Ametistien Iina Rissanen ja Jenna Oivanen ylsivät upeisiin suorituksiin. Iina sijoittui neljänneksi kategorian V pistein ja Jenna pronssille kategorialla VI. Tytöt tähyävät jo C-luokkaan, mutta tämä kausi haetaan vielä kokemusta ja onnistumisia B-luokasta.

C-luokassa kilpaili Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Tässäkin luokassa kisa oli monelle ensimmäinen uudessa luokassa. Tytöt saivat erityisen hyviä pisteitä puomilta!

C-lk vanhempien kisassa Kultaryhmän Lotta Remes sijoittui hienosti pronssille kategorian V pistein. C-lk nuoremmissa taas Emilia Kolehmainen voitti tiukan kilpailun samoin kategorian V pistein. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi myös Aino Muona kategorian IV pistein. Valmentajat olivat tyttöjen suorituksiin todella tyytyväisiä, ja tästä on hyvä jatkaa onnistuneesti alkanutta kisakautta

D-luokassa monella KRV:n voimistelijalla oli tavoitteena saada kategorian V pisteet, mutta tällä kertaa jännitys ja epävarmuus puomilla sai tavoitteen siirtymään seuraaviin kisoihin. Muilla telineillä nähtiin hienoja ja varmoja suorituksia! Parhaiten kisassa pärjäsi D-lk vanhempien pronssille voimistellut Iiris Mäkeläinen. Kymmenen parhaan joukossa olivat myös Senni Kuronen ja Netta Järvinen.

E-luokassa kilpailivat ensimmäistä kertaa Vilma Pisto ja Emma Pitkänen. Vaikka ensimmäinen omavalintaisten luokkien kilpailu jännitti, tytöt suoriutuivat hienosti ja saivat taakseen lähes ehjän kisan ilman tippumisia tai muita isoja virheitä. Emma voitti neliottelun, Vera Onatsu oli toinen ja Vilma neljäs. Myös telinekohtaisia mitaleita kertyi kaikille tytöille.

F- ja G-luokissa telinekohtaisissa kilpailuissa kilpailivat Kapasen siskokset Camilla ja Cassandra ja Hyvärisen siskokset Essi ja Katri. Camilla ja Cassandra kilpailivat ensimmäistä kertaa G-luokassa eli FIG Code of Pointsin mukaisin säännöin. Sarjoissa on vielä hiottavaa kevän SM-kilpailuja ajatellen, mutta Kuopion kisa oli hyvä avaus kevään kilpailukaudelle. Essi ja Katri palailivat molemmat kilpailuihin loukkaantumisten jälkeen, Essi kilpaili puomilla ja Katri permannolla. Molempien suoritukset näyttivät jo lupaavilta ja kilpailuista jäi kaikille omavalintaisten luokkien osallistujille positiivinen fiilis.

Nyt kisakausi jatkuu osalla Tampereella ja osalla Lappeenrannassa. Kauden päätavoite on D-luokalla sekä omavalintaisten luokkien voimistelijoilla Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa sekä SM-kisoissa. Toivotaan tytöille ehjää ja onnistunutta kilpailukautta!

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset