KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Kevät 2018

Vaasan kisat 

Timantit kilpailivat Vaasassa 22.4. luokissa F-G ja MJ2. Nea Ruuskanen ja Vera Onatsu kilpailivat ensimmäistä kertaa F-luokassa ja molemmat suoriutuivat  uudessa luokassa hienosti. Vera sijoittui nojapuilla hopealle ja Nea voitti permannon ja sai pronssia hypystä hienolla tsukahara-hypyllään. 

G-luokassa kilpailu alkoi harmittavalla loukkaantumisella, jonka johdosta Camilla Kapanen joutui jättämään kisan väliin. Essi Hyvärinen teki ensimmäistä kertaa loukkaantumisen jälkeen neliottelun ja Cassandra Kapanen kilpaili hypyssä, puomilla ja permannolla. Essin sarjat puomilla ja permannolla alkavat jo näyttää varmoilta ja siisteiltä, ja Essi saikin molemmilta telineiltä erittäin hyvät pisteet. Nojapuillakin Essi teki jo suurimman osan vanhoista liikkeistään onnistuneesti.

Maajoukkuelinjan kisa ei ollut tällä kertaa onnekain, mutta onnistumisiakin mahtui joukkoon. Lotta Pisto voimisteli upeasti nousupisteet nojapuilta, eivätkä puominkaan nousut jääneet kauas. Hypyssä Lotta oli hopealla ja permannolla pronssilla. Iina Ruuskanen voitti permannon huikeilla pisteillä 14.05. 

Seuraavaksi tytöt kilpailevat Oulussa. Iinalla, Lotalla ja Vaasan kisan loukkaantumisen takia väliin jättäneellä Saara Ruopilla on Oulussa edessä myös karsintakilpailu JunnuSM-kisoihin. Toivotaan kaikille tytöille hyvää tsemppiä ja omaan parhaaseen yltämistä seuraavissa kisoissa! 

Savonlinnan kisatulokset

Ametistit, Opaalit ja Kultaryhmä päättivät kevään kilpailukautensa Savonlinnan kisoissa 15.4. Viimeinen kilpailu sujui erinomaisesti! KRV:n voimistelijoita osallistui B-C-luokkien kisoihin yhteensä jopa 23. Valmentajien mukaan tytöt kannustivat toisiaan esimerkillisesti koko kisan ajan ja tunnelma oli korkealla!

B-luokan nuoremmissa Opaalien tytöt voimistelivat hienosti kymmenen parhaan joukkoon. Linda Vehniäinen oli kuudes, Aada Kolehmainen seitsemäs, Wilma Räsänen yhdeksäs ja Jade Nuutinen kymmenes. B-luokan vanhemmissa Jenna Oivanen voimisteli taas hienosti kategorian V pisteet ja sijoittui jaetulle neljännelle sijalle. Iina Rissanen oli tällä kertaa kahdeksas kategorian IV pistein. 

C-luokan nuoremmissa Emilia Kolehmainen ylsi tänään hopeasijalle kategorian V pistein. Emilia sekä Pauliina Tanski voimistelivat upeat ja varmat puomisarjat saaden puomilta pisteet 9-9,5!

C-luokan vanhemmissa nähtiin myös hyviä sijoituksia ja loistavia pisteitä. Lotta Remes ylsi kymmenen parhaan joukkoon sijoittuen kovatasoisen kisan sijalle 9. kategorian V pistein. V kategoriaan ylsivät upeasti ensimmäistä kertaa myös Aila Moreno Räsänen sekä Veera Väisänen ensimmäisessä C-luokan kilpailussaan. Upeita telinekohtaisia pisteitä nähtiin myös vanhempien tyttöjen sarjassa: Lotta sai hypystä huikeat 9,5-10 pisteet ja Stella Bakker, Ellen Seppänen ja Veera 9-9,5. Veera, Lotta ja Ella Mäkelä saivat myös puomilta 9-9,5 pisteet ja Aila upeasti nojapuilta 9-9,5! Nyt tytöt siirtyvät hyvillä mielin treenaamaan uusia liikkeitä peruskuntokauden merkeissä.

Saara Ruopille nousupisteet 3-luokkaan!

Maajoukkuelinjan tytöt kilpailivat viikonloppuna Flikun kisoissa menestyksekkäästi! Historian kirjassa saadaan kääntää uusi lehti, sillä Saara Ruoppi voimisteli seuran ensimmäisenä voimistelijana nousupisteet maajoukkuelinjan 3-luokkaan. Puomin tippumisesta huolimatta Saaran suoritus- ja vaikeuspisteet riittivät hienosti nousupisteisiin, ja nyt Saaralla on oikeus siirtyä kilpailemaan seuraavaan luokkaan. Saara sai taas upeasti kultaa permannolta sekä oli neliottelun jaetulla neljännellä sijalla kovatasoisessa ja osallistujamäärältään isossa kilpailussa. Lämpimät onnittelut Saaralle upeasta suorituksesta ja tsemppiä ja menestystä tuleviin haasteisiin!

Päivän toinen onnistuja oli Iina Ruuskanen, joka sai kultaa hypystä sekä pronssia nojapuilta ja permannolta. Iinan tasaisen varmat suoritukset riittivät hienosti neliottelun kuudenteen sijaan puomin virheista huolimatta. 

Miitta Makkonen onnistui kisassa myös hyvin puomilla ansaiten pysyvällä ja siistillä sarjallaan puomin nousupisteet. Nyt Miitta metsästää enää nojapuilta nousuja!

Koko Timanttien ryhmä jatkaa kisakautta Vaasassa parin viikon kuluttua 22.4. Ahkera harjoittelu jatkuu kotisalilla!

Lappeenrannan kisakuulumisia

Ametistit, Kultaryhmä, Opaalit ja pari Topaasia kävivät kilpailemassa Lappeenrannassa järjestetyissä luokkien B-D kilpailuissa. Päivä alkoi D-luokalla, jossa kilpaili kolme KRV:n tyttöä. Kisan ensimmäinen teline eli nojapuut osoittautui haasteeksi, mutta epäonnistumisten jälkeenkin tytöt onnistuivat keräämään hyvän tsempin lopuille telineille, ja kaikki kolme olivat parhaassa vireessä viimeisellä telineellään permannolla. Iiris Mäkeläinen pääsi kipuamaan taas palkintopallille ja sai kaulaansa pronssisen mitalin kategorian IV suorituksella. Sarjojen ahkera hionta varmemmiksi ja siistimmiksi jatkuu kotisaleilla.

B-luokan vanhempien sarjassa Iina Rissanen ja Jenna Oivanen voimistelivat hienosti V-kategorian pisteet. Iina sijoittui myös kymmenen parhaan joukkoon olleen hienosti kuudes. Kultaryhmän tytöt saivat hyviä pisteitä erityisesti permannolta ja hypystä, maininnan arvoisina esimerkiksi Veera Väisäsen permannon 9-9,5 ja hypyn 9,5-10 pisteet. B-luokan nuoremmissa Opaalien tytöt paransivat suorituksiaan ensimmäisestä kilpailustaan ja tytöt onnistuivat nostamaan kategorioitaan hienosti.

C-luokan nuoremmissa Emilia Kolehmainen nousi jo totutusti palkintopallille voitettuaan nuorempien sarjan kategorian V pistein! Eveliina Tiili sijoittui hienosti kuudenneksi kategorian III pistein. C-luokan vanhemmissa Lotta Remes voimisteli seitsemänneksi kategorian V pistein. Lotta sai hypystä upeasti 9,5-10 ja puomilta 9-9,5 pisteet.

Luokkien B-C tytöt kilpailevat seuraavaksi Savonlinnassa. D-luokalle seuraava kilpailu on Oulussa.

TaSin kisoista kokemusta, mitaleita ja nousupisteitä

D-luokka sekä omavalintaiset luokat E-G ja Mj2 kilpailivat viikonloppuna Tampereella Sisun kisoissa. Ensimmäisenä kilpaili E-luokka perjantaina. Emma Pitkänen kilpailu E-luokan vanhemmissa ja Vilma Pisto nuorempien sarjassa. Vanhempien sarjassa Emma oli neliottelun pronssilla. Permannolta Emma sai hopeaa. Vilman paras sijoitus oli hypyn kuudes sija. Tytöille kilpailu oli jännittävä kokemus. Tytöt toivovat saavansa sarjoihin lisää vaikeutta seuraaviin kisoihin, joihin on onneksi vielä paljon aikaa.   

Sunnuntaina kilpailupäivän aloitti D-luokka. D-luokan tytöt eivät olleet parhaassa iskussaan ja virheet puomilla ja nojapuilla tiputtivat kokonaispisteitä. Parhaiten kisassa suoriutui Iiris Mäkeläinen, joka saavutti kategorian IV ja hienosti viidennen sijan vanhempien sarjan 32 voimistelijan joukossa. Toivotaan, että seuraavassa kilpailussa V-kategorian raja menisi rikki!

Maajoukkuelinajn tytöille kilpailu oli kauden ensimmäinen. Tytöillä on tavoitteena saada nousupisteet kauden aikana jokaiselta telineeltä. Nousupisteisiin vaaditaan vähintään E-pisteet eli suorituspisteet 7,5 sekä samassa sarjassa kaikkien viiden kokoonpanovaatimuksen täyttyminen eli CR-pisteet 2,5. Nousupisteitä kertyi heti kaikille viidelle tytölle permannolta ja hypystä sekä Saara Ruopille ja Iina Ruuskaselle myös hienosti nojapuilta. Puomillakin oltiin jo lähellä nousupisterajoja, ja nojapuillakin kaikilla on hyvät mahdollisuudet parantaa vielä suorituksiaan hiukan seuraaviin kilpailuihin. Tytöt pärjäsivät myös kokonaiskilpailussa loistavasti. Saara oli upeasti neliottelun neljäs 29 voimistelijan joukossa ja sai kultaa permannolta upealla sarjallaan. Lotta Pisto voitti hypyn loistavin pistein!

F-luokassa kilpaili Katri Hyvärinen permannolla ja G-luokassa Cassandra Kapanen hypyssä, puomilla ja permannolla. Kilpailu oli molemmille hyvä harjoitus ja kotiin lähdettiin taas kokemusta rikkaampana. Sarjoihin koitetaan vielä lisätä hieman vaikeutta ja saada lisää varmuutta, mutta suunta näyttää jo hyvältä. 

Seuraavat kilpailut ovat Flikun kisat Helsingissä maajoukkuelinjalaisille. Toivotaan kaikille hyvää tsemppiä ja venymistä omiin parhaisiin suorituksiin! 

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden historian ensimmäiset NTV luokkakilpailut onnistuivat erinomaisesti

KRV:n voimistelijoiden, valmentajien ja seuratoimijoiden pitkäaikainen haave omista kotikisoista toteutui vihdoin viime viikonloppuna, kun Kuopiossa järjestettiin seuran historian ensimmäiset NTV luokkien B-G luokkakilpailut ja Stara-tapahtuma. Kilpailuihin osallistui yli 200 voimistelijaa yhteensä kymmenestä eri seurasta eri puolilta Suomea. Kisajärjestelyissä olivat mukana kaikki KRV:n kilpa- ja alkeiskilparyhmien voimistelijat ja vanhemmat sekä tietysti seuran aktiivinen ja aikaansaava johtokunta sekä valmentajat. Yhdessä tehtiin upeat kisat, joista saatiin yksinomaan positiivista palautetta. Seura haluaa kiittää jokaista panoksensa kisoille antanutta! 

Kilpailuista saatiin myös hienoa menestystä jokaisessa luokassa. KRV:n voimistelijoita osallistui jokaiseen kilpailuluokkaan sekä Staraan, mikä osaltaan antaa hyvin positiivisen kuvan seuran aktiivisesta kilpailutoiminnasta. Voimistelijamme menestyivät kisoissa myös upeasti, ja jokaisesta luokasta saatiin palkintosijoja sekä sijoituksia 10 parhaan joukkoon. 

Päivä alkoi Stara-tapahtumalla, johon osallistuivat seuramme nuorimmat kilpailijanalut eli Opaalit sekä muutama voimistelija Ametisteista ja Kultaryhmästä. Stara-tapahtumassa nähtiin voimistelun riemua parhaimmillaan! 

B-luokassa kilpaili Opaaleja, Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Monelle kilpailu oli ensimmäinen B-luokan kilpailu, ja pieni jännitys näkyi vielä suorituksissa. Harjoiteltavaa varmasti vielä riittää, mutta ensimmäisestä kisasta tytöt saivat uutta intoa jatkaa suoritusten hiomista vieläkin paremmiksi. B-luokan voimistelijat saivat hyviä pisteitä ja erityisesti B-lk vanhempien sarjassa Ametistien Iina Rissanen ja Jenna Oivanen ylsivät upeisiin suorituksiin. Iina sijoittui neljänneksi kategorian V pistein ja Jenna pronssille kategorialla VI. Tytöt tähyävät jo C-luokkaan, mutta tämä kausi haetaan vielä kokemusta ja onnistumisia B-luokasta.

C-luokassa kilpaili Ametisteja ja Kultaryhmäläisiä. Tässäkin luokassa kisa oli monelle ensimmäinen uudessa luokassa. Tytöt saivat erityisen hyviä pisteitä puomilta! 

C-lk vanhempien kisassa Kultaryhmän Lotta Remes sijoittui hienosti pronssille kategorian V pistein. C-lk nuoremmissa taas Emilia Kolehmainen voitti tiukan kilpailun samoin kategorian V pistein. Kymmenen parhaan joukkoon ylsi myös Aino Muona kategorian IV pistein. Valmentajat olivat tyttöjen suorituksiin todella tyytyväisiä, ja tästä on hyvä jatkaa onnistuneesti alkanutta kisakautta. 

D-luokassa monella KRV:n voimistelijalla oli tavoitteena saada kategorian V pisteet, mutta tällä kertaa jännitys ja epävarmuus puomilla sai tavoitteen siirtymään seuraaviin kisoihin. Muilla telineillä nähtiin hienoja ja varmoja suorituksia! Parhaiten kisassa pärjäsi D-lk vanhempien pronssille voimistellut Iiris Mäkeläinen. Kymmenen parhaan joukossa olivat myös Senni Kuronen ja Netta Järvinen.

E-luokassa kilpailivat ensimmäistä kertaa Vilma Pisto ja Emma Pitkänen. Vaikka ensimmäinen omavalintaisten luokkien kilpailu jännitti, tytöt suoriutuivat hienosti ja saivat taakseen lähes ehjän kisan ilman tippumisia tai muita isoja virheitä. Emma voitti neliottelun, Vera Onatsu oli toinen ja Vilma neljäs. Myös telinekohtaisia mitaleita kertyi kaikille tytöille.

F- ja G-luokissa telinekohtaisissa kilpailuissa kilpailivat Kapasen siskokset Camilla ja Cassandra ja Hyvärisen siskokset Essi ja Katri. Camilla ja Cassandra kilpailivat ensimmäistä kertaa G-luokassa eli FIG Code of Pointsin mukaisin säännöin. Sarjoissa on vielä hiottavaa kevän SM-kilpailuja ajatellen, mutta Kuopion kisa oli hyvä avaus kevään kilpailukaudelle. Essi ja Katri palailivat molemmat kilpailuihin loukkaantumisten jälkeen, Essi kilpaili puomilla ja Katri permannolla. Molempien suoritukset näyttivät jo lupaavilta ja kilpailuista jäi kaikille omavalintaisten luokkien osallistujille positiivinen fiilis.

Nyt kisakausi jatkuu osalla Tampereella ja osalla Lappeenrannassa. Kauden päätavoite on D-luokalla sekä omavalintaisten luokkien voimistelijoilla Voimisteluliiton mestaruuskilpailuissa sekä SM-kisoissa. Toivotaan tytöille ehjää ja onnistunutta kilpailukautta!

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset