KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Helsingissä ja Oulussa kilpailtiin 23.-24.3 menestyksekkäästi

Helsingissä kilpailtiin 23.-24.3. STVK:n järjestämissä kilpailuissa ja samaan aikaan Oulussa Oulun Pyrinnön järjestämässä kilpailussa. Helsingissä kilpailivat Timantit ja Topaasit ja Oulussa Ametistit, Rubiinit, Opaalit, Kultaryhmä ja Kristallit. Alemmat luokat päättivät kilpailukautensa Ouluun, kun taas maajoukkuelinja vasta aloitti kilpailemisen Helsingissä.

Helsingissä ensimmäisenä Lotta Pisto kilpaili naisten katastuskilpailussa, joka toimi samalla EM-kilpailujen karsintana. Kilpailusta oli mahdollista saada myös ranking-pisteitä, joiden avulla on mahdollista päästä mukaan esimerkiksi B-maajoukkuetoimintaan. Lotan tavoitteena oli korjata edellisen Tampereen katsastuskilpailun virheitä ja tavoite täyttyikin erittäin hyvin - Lotta paransi pisteitään jokaisella telineellä. Kilpailu oli puomin perhosen tippumista lukuunottamatta ehjä ja Lotta voimisteli yhteispisteet 42,500. Lotan sarjoista puuttuu vielä vaikeutta, mutta siistit helpommat sarjat saivat varsin hyvät pisteet jotka riittivät yhdeksänteen sijaan ja ranking-pisteille. 

Maajoukkuelinjan 3-luokassa Iina Ruuskanen, Emmi Heiskanen ja Miitta Makkonen kilpailivat ensimmäistä kertaa uudessa luokassa. Tytöt selviytyivät uusilla sarjoilla kilpailusta muutamaa kömmähdystä lukuunottamatta varsin hyvin. Iina sai nousupisteet permannolta ja hypystä ja Emmi hypystä ja puomilta. Iina sai lisäksi kultaa hypystä!

E-luokan nuoremmissa kilpaili upeasti kuusi KRV:n tyttöä. Tytöille kisa oli onnistunut ja siihen sisältyi monta onnistumista, jotka palkittiin hyvillä sijoituksilla. Neliottelussa 45 osallistujan joukossa kymmenen parhaan joukkoon ylsivät Iiris Mäkeläinen (5.), Vilma Pisto ja Netta Järvinen (jaettu 7.) ja Senni Kuronen (10.). Netta voitti hypyn ja Vilma oli pronssilla. Hypyssä suoriuduttiin kautta linjan erinomaisesti, sillä kymmenen parhaan joukossa oli peräti viisi KRV:n tyttöä: Netan ja Vilman lisäksi myös Senni, Iiris ja Saara Jaroma. Hyviä sijoituksia olivat myös Sennin neljäs sija permannolla ja Kiia Remeksen 7. sija puomilla.

Oulussakin nähtiin erinomaisia sijoituksia monessa luokassa. B-luokan nuoremmissa Hilda-Mari Niemeläinen sijoittui neljänneksi ja Taina Ryynänen kuudenneksi, ja sijoilla 8.-10. olivat Sanni Kettunen, Aada Emilia Eronen ja Lina Martikainen. B-luokan vanhemmissa jopa 63 osallistujan joukossa mitaleille voimistelivat upeasti Veera Ikonen (2.) ja Jade Nuutinen (3.). Jaetulla 7. sijalla olivat Martta Eskelinen ja Aada Kolehmainen ja kymmenenneksi ylsi Taika Viikki. 

C-luokan nuoremmissa Maija Ruoppi sijoittui hienosti neljänneksi ja C-lk vanhemmissa Aino Muona voitti hienosti kategorian VI pistein. Pauliina Tanski ylsi viidenneksi ja Eena Havukainen kymmenenneksi.

E-luokan vanhemmissa kilpaili hienosti kuusi rubiinien tyttöä. Neliottelussa Veera Väisänen vei voiton ja hopeaa sai Lotta Remes. Molemmat saivat myös telinekohtaisia mitaleita: Veera voitti puomin ja oli permannon pronssilla, ja Lotta voitti permannon ja oli puomin pronssilla. Iida Tervo voitti nojapuut. 

Julkaistu kohteessa Telinevoimistelun uutiset, Yleinen