KUOPION REIPPAAN VOIMISTELIJAT — TERVETULOA REIPPAASEEN SEURAAN!

Essi Hyvärinen nappasi yllätyspronssia SM-permannolla

Vas. valmentaja Jenni Turunen. keskellä SM-pronssimitalisti Essi Hyvärinen ja oik. valmentaja Erika Pakkala

Kuopion Reippaan Voimistelijoiden Essi Hyvärinen, 17, teki loistosuorituksen sunnuntaina Jyväskylässä järjestetyissä telinevoimistelun SM-kisoissa ja voimisteli naisten SM-kilpailuissa permannolta pronssia. Hänen suorituksensa sai paitsi valmentajat myös tuomarit kyyneliin.

Essi ei hermoillut vaikka joutui kisaamaan kovassa seurassa. Permannon voitti kokenut ja olympialaisissakin kisannut Annika Urvikko, jolle Essi hävisi vain vaivaiset 0,166 pistettä. Kisa oli huipputasainen: kaikki kuusi finalistia olivat puolen pisteen sisällä.
"Olemme yhdessä valmentajaparini Jenni Turusen kanssa huippuonnellisia Essin mitalista. Hän on ahkera ja tunnollinen treenaaja ja hän on tämän mitalin kovalla työllä ansainnut. Tiesimme, että Essillä on hyvänä päivänä mahdollisuus permannon finaalipaikkaan, mutta mitalista emme uskaltaneet unelmoida", kertoo valmentaja Erika Pakkala, joka on itsekin permannon moninkertainen suomen mestari. Keväällä Kuopio-halliin vuosien odotuksen jälkeen asennettu täysimittainen kanveesi on luonnollisesti helpottanut treenaamista ja seurassamme panostetaan tällä hetkellä kovasti telinevoimisteluun, iloitsee Pakkala.

Tarkat katsojat varmasti huomasivat, että tuomaritkin kyynelehtivät Essin suorituksen jälkeen liikuttuneiden valmentajien lisäksi. Essi tulkitsi kauniisti musiikkia ja eläytyi siihen täydestä sydämestään, mikä välittyi tuomareille saakka.

Vuosi sitten selkävaivoista ja välilevyn pullistumasta kärsinyt Essi ei uskaltanut viime kesänä ajatella edessä olevia SM-kisoja. Neliottelun 7.sija oli tästä syystä upea suoritus.
"Koko kesän ja syksyn jouduin välttelemään kaikkia taivutuksia ja tärähdyksiä ja treenasin puoli vuotta voimaa, permannon piruetteja ja vähän nojapuita eli kaikkea mikä ei sattunut selkään. Ehkä juuri tämän takia en ollut asettanut itselleni tämän viikonlopun SM-kisaan mitään odotuksia ja voimistelin hyvällä fiiliksellä."

KRV:sta SM-kisoissa nähtiin myös junioreissa kisannut Saara Ruoppi, 14, ja naisten sarjassa ensimmäistä vuotta kisannut Camilla Kapanen, 16. Saara onnistui tasaisen varmasti kaikilla neljällä telineellä, mikä on sinällään jo erinomainen suoritus nuorelta voimistelijalta näin isossa kisassa, totesi Jenni Turunen, joka valmentaa Saaraa yhdessä Erika Pakkalan kanssa. Sarjojen vaikeus ei vielä aivan riittänyt telinefinaaleihin saakka, mutta nyt on vuosi aikaa lisätä uusia liikkeitä. Tähtäin on ensi vuoden SM-kisoissa, jolloin Saara kisaa vielä junioreiden sarjassa.

Vas. Camilla Kapanen ja Essi Hyvärinen

Camilla Kapanen kisasi ensimmäistä vuotta naisten sarjassa ja sijoittui hienosti mielitelineellään hypyssä sijalle 7.

Voimistelun SM-kilpailut käytiin 12. – 14.5. Jyväskylässä. SM-kilpailut on voimistelun suurtapahtuma, joka järjestetään kahden vuoden välein. Tapahtuma kokoaa kaikki voimistelun kilpailulajit yhteen. Kilpailuissa ratkaistiin mestaruudet kahdeksassa lajissa: miesten ja naisten telinevoimistelussa, joukkuevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, akrobatiavoimistelussa, TeamGymissä, trampoliinivoimistelussa sekä kilpa-aerobicissa.

Julkaistu kohteessa Yleinen